Viemärin kuvaus, paras vakuutus vahingon varalta

Viemäri voi olla huonokuntoinen, vaikka päällepäin kaikki vaikuttaisi olevan kunnossa. Pahimmat – ja vakuutuskorvausten suhteen monitulkintaiset – vesivahingot tapahtuvat usein pidemmällä aikavälillä ja alkuun huomaamatta. Siksi erityisesti vanha viemäri on riski. Viemärikuvaus on oiva keino tarkistaa viemäreiden todellinen kunto ja mahdollinen korjaustarve, ja siitä käyvät ilmi paitsi reiät ja halkeamat myös rakenteelliset virheet.

Mistä huonokuntoisen viemärin tunnistaa?

Usein huonokuntoisen viemärin tunnistaa siitä, että se pulputtaa, se ei vedä tai se haisee. Tunkkaisen huoneilman aiheuttaja voi olla runkoviemärin katossa oleva halkeama. (Kuva, kohta 1.) Viemäreissä voi olla myös rakenteellisia ja asennusaikaisia virheitä, jotka aiheuttavat ongelmia huomaamatta. Näitä on erityisen paljon 1970-luvun muoviviemäreissä.

Ammattitaitoinen viemärin kuvaus – näin se käy

Meillä viemärin kuvauksen suorittaa aina ammattilainen, jolla on pitkä kokemus asennustöistä. Käytämme kuvaamiseen vain markkinoiden parasta kuvaustekniikkaa. Ja mikä olennaisinta: viemärin kuvauksen yhteydessä asiakas saa videokuvan lisäksi kattavan, kirjallisen kuntoraportin veloituksetta.

Laadukas viemärikamera vaikuttaa lopputulokseen 

Ei ole ihan sama, minkälaisella kameralla viemärin kuvaus tehdään. Esimerkiksi ilman itsetasaavaa päätä ja keskittäjää viemärikamera voi pyöriä viemärissä ylösalaisin, jolloin kuvan laatu on heikko.

Huonolaatuisesta kuvasta ammattilaisenkin on vaikea arvioida, onko kyseessä todellakin reikä vaiko vain putkesta irronnut palanen. Hyvälaatuisesta kuvasta näkee myös sen, onko putkistossa esimerkiksi rakenteellisia virheitä, jotka altistavat suuremmalle vahingolle.  

Kirjallinen kuntoraportti todisteeksi kunnosta

Kirjallisesta kuntoraportista käyvät ilmi viemärin todellinen kunto ja mahdolliset ehdotukset korjaustoimenpiteistä. Vanhat viemärit eivät koskaan ole täydellisessä kunnossa, mutta raportti kertoo myös mahdollisen korjaustarpeen todellisen kiireellisyyden.

Kysy minulta lisää!

Toni Pajala

viemäriasiantuntija

044 986 8400
toni.pajala@sukitukset.fi

Viemärin kuntoraportti sisältää

  • raportoinnin mahdollisista ongelmakohdista, kuten rakenteellisista virheistä, karheista kohdista,
  • kulumista, rei’istä, halkeamista, lasittumista ja tukoksista
  • viemäripiirustukset (jotka erityisesti 1970-luvun taloista ja vanhemmista usein puuttuvat)
  • tiedon viemärin materiaalista
  • arvion korjaustarpeesta ja sen kiireellisyydestä.


Halutessanne annamme kuvauksen ja raportin yhteydessä sitovan tarjouksen, joka perustuu kuntoraporttiin ja vain todelliseen tarpeeseen. Kuntoraportti jää asiakkaalle, ja siihen voi perehtyä tarkemmin ennen päätöstä mahdollisista korjaustoimenpiteistä. Viemärikuvaus ja kuntoraportti eivät sido mihinkään – edes tarjouksen vastaanottamiseen. 

Milloin viemärin kuvaus on ajankohtaista?

Ongelmien ehkäisy on aina järkevää ja edullisempaa kuin vaurioiden korjaaminen – se on siis paras vakuutus vesivahingon varalta! Siksi me teemme viemärikuvauksia veloituksetta: saadaksemme teidän tietoonne viemärin todellisen kunnon ja korjataksemme ongelmia ennen kuin se on myöhäistä tai mahdottoman kallista. Viemärikuvaus ja kuntoraportti eivät sido mihinkään – edes tarjouksen vastaanottamiseen.

Viemärin kuvaus ja konsultaatio kokemuksia

Juuri oli työntynyt muoviviemärin sauma kohdasta kaupungin tekemästä liitoksesta rakennuksen ulkopuolella kiinteistön rajalla. Tällöin minä en joutunut maksumieheksi viemärin avauksessa vaan kaupunki. Koko homma kesti reilut puoli tuntia.

Viemäriverkosto vetää nyt hyvin ja minulla on lisäksi videokuvaus puhtaasta verkostosta ilman sukitusta.

Etiikka ja moraali ovat Lämpö Optimilla korkealla tasolla.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste