Usein kysyttyä viemäri­remontista

Kaikki, mitä olet halunnut tietää kotisi viemäreistä.

Kuka voi tarkistaa viemäreiden kunnon?

Viemäreiden kunnon voi tarkistaa alan todellinen ammattilainen, jolla on työstä riittävää osaamista ja kokemusta. Kun viemärit kuvataan kuntotarkastuksen yhteydessä, asiakas pääsee näkemään viemäreiden kunnon ja tarvittavat toimenpiteet itsekin.

Mitä viemärin sukitus maksaa?

Omakotitalon viemäreiden sukittaminen maksaa tyypillisesti 7000–16000 euroa. Hinta riippuu monesta tekijästä, kuten putkiston pituudesta ja viemäripisteiden määrästä. Voit selvittää kustannukset hintalaskurillamme! 

Mitä viemärin sukitus maksaa neliötä kohden?

Omakotitalon viemäreiden sukituksen neliöhinnan laskeminen on haastavaa. Pinta-alan sijaan merkittävämpää on esimerkiksi putkiston pituus sekä viemäripisteiden ja haarojen määrä.

Mistä tiedän, kaipaavatko taloni viemärit remonttia?

Helpoin tapa selvittää viemäreiden kunto tarkasti ja totuudenmukaisesti on viemärin kuvaus, jonka perusteella asiakaskin näkee mahdolliset ongelmakohdat. Kuvaamme viemärinne maksutta ja annamme kirjallisen kuntoraportin. Tarvittaessa ja halutessasi saat myös pitävän tarjouksen helpoimmasta ja edullisimmasta viemäriremontista.

Millaiseen taloon ja millaisiin viemäreihin sukituksen voi tehdä?

Viemärisukitus sopii kaikenlaisiin kiinteistöihin, koska sukituksen voi tehdä niin muovi-, betoni-, valurauta- kuin saviputkiin. Sukitustekniikka sopii halkaisijaltaan jopa 30 mm putkiin. Lämpö Optimi sukittaa omakotitalojen, liike- ja teollisuuskiinteistöjen sekä taloyhtiöiden viemäreitä.

Viemärisukitus vai perinteinen putkiremontti – kumpi kannattaa?

Perinteisessä viemäriremontissa vanhojen putkien tilalle asennetaan uudet – remontti edellyttää viemärilinjojen ja lattioiden avaamista ja on siksi sukitusta isompi ja kalliimpi toimenpide. Perinteisen viemäriremontin aikana talossa ei voi asua. Viemärin sukitus tehdään rakenteita rikkomatta: sukka asennetaan viemäriputkeen paineilman avulla, ja se kovettuu muoviputkeksi muutamassa tunnissa. Viemärisukitusremontti kestää 2–5 työpäivää.

Niin kauan kuin viemäreiden kunto sallii sukituksen, viemärisukitusremontti on perinteistä viemäriremonttia järkevämpi ja kustannustehokkaampi vaihtoehto. Niin valurauta-, betoni-, muovi- kuin saviputket voi sukittaa. Perinteinen viemäriremontti on ainoa vaihtoehto silloin, kun valurautaputki on pehmentymisen vuoksi sortunut kokonaan. Sen sijaan haurastunut valurautaputki on vielä mahdollista sukittaa – se kannattaakin tehdä ennen vaurioiden pahenemista.

Perinteinen viemäriremontti ei siis koskaan kannata, jos sukitus on mahdollinen. Ainoastaan siinä tapauksessa, että kohdetta on tarkoitus remontoida laajemminkin ja lattia avataan joka tapauksessa, perinteinen viemäriremontti samassa yhteydessä voi olla järkevää.

Mitkä ovat sukituksen höydyt perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna?

Sukitus on kustannustehokkaampi, nopeampi ja asiakkaan kannalta vaivattomampi vaihtoehto. Sukitus kestää 2–5 työpäivää; perinteinen viemäriremontti vie useita viikkoja tai jopa kuukausia. Sukitus on myös turvallinen vaihtoehto, koska rakenteita ei tarvitse purkaa.

Viemärin sukituksessa vanha putki toimii ikään kuin muottina sukalle, ja lopputulos on kestävyytensä ja rakenteensa puolesta kuin uusi muoviviemäri.

Viemärin sukitus vai viemärin pinnoitus?

Sukitus tuo viemärille käyttöikää lisää noin 50 vuotta – pinnoituksen kestoikä on vain noin 10 vuotta. Sukittamalla viemäristä saadaan saumaton ja tasapaksu; pinnoittamalla työn jälki ei ole yhtä tasalaatuinen. Näin ollen sukitus on pinnoitusta järkevämpi ja pitkäkestoisempi vaihtoehto.

Onko viemärin sukitus kestävä ja turvallinen vaihtoehto? Miten voin olla varma siitä?

Oikein tehty viemärin sukitus lisää putkiston käyttöikää noin 50 vuotta (VTT). 1970-luvulla kehitettyä sukitustekniikkaa käytetäänkin kaikkialla maailmassa kaikenlaisiin kiinteistöihin. Sukittamalla viemäristä saadaan saumaton, vesitiivis ja tasapaksu.

Sukitus on turvallinen ja terveellinen vaihtoehto myös asukkaiden kannalta. Sukituksessa käytettävä epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka kovettuu muoviputkeksi eikä aiheuta terveysriskejä.

Mitä materiaalia viemäriin laitettava sukka on?

Käytämme viemärin sukituksessa epoksilla kyllästettyä polyesterihuopasukkaa, joka kovettuu muoviputkeksi muutamassa tunnissa.

Kuinka kauan viemäreiden sukitus kestää?

Omakotitalon viemärisukitusremontti kestää 2–5 työpäivää. Tarkemman arvion työn kestosta saat maksuttomalla arviokäynnillämme.

Voinko asua kotonani viemärisukituksen ajan?

Sukitus tehdään aina rakenteita rikkomatta, eli talossa voi asua koko remontin ajan. WC ei ole käytössä remontin aikana, mutta tuomme kuivakäymälän asiakkaan käyttöön remontin ajaksi.

Perinteisen viemäriremontin aikana talossa ei voi asua.

Mistä tiedän, että viemärin sukitus onnistui?

Viemäri puhdistetaan ja kuvataan ennen sukitusta sekä kuvataan uudestaan sukituksen jälkeen. Videokuvan avulla asiakas pääsee näkemään remontin lopputuloksen.

Videotallenne jää asiakkaalle, ja näin ollen se on mahdollista näyttää esimerkiksi ulkopuoliselle valvojalle.

Miten tunnistan pätevän viemärisukittajan?

Viemärin sukitus on urakka, joka vaatii huolellisuutta paitsi suunnittelun myös toteutuksen suhteen. Alkutilanteen ammattimainen kartoitus ja huolellisen suunnittelun todentaminen asiakkaalle ovat kokemuksen ohella osoituksia siitä, että viemärisukittaja todella osaa työnsä.

Mikä on Lämpö Optimin toimialue?

Lämpö Optimi tekee viemärin pesut ja huollot koko Suomen alueella.

Miten tukkiutuneen viemärin saa auki?

Viemäriputkiin kertyy vuosikymmenien mittaa erilaisia rasvoja ja pesuaineita. Mikäli mekaanisen aineksen poistaminen vesi- ja hajulukoista ei auta, viemäri pitää puhdistaa perusteellisesti. Lämpö Optimin tekemä viemäreiden huoltopesu kannattaa, kun kotikonstit eivät enää riitä.

Miten sokeritoukista pääsee eroon?

Sokeritoukista ei pääse eroon tappamalla niitä yhden kerrallaan. Ongelmasta pääsee eroon erityisesti siihen tarkoitetulla sokeritoukkamyrkyllä tai viimeistään viemärin desinfioinnilla.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste