Viemäri pulputtaa?

Pulputtava keittiön viemäri enteilee kohta tukkeutuvasta viemäriputkesta. Keittiöviemäri karheutuessaan kerää itseensä rasvan ja mahdollisen pesukoneen tuottamia pesuaine jäämiä. Tyypillisesti 60-luvun valurautaputki on keittiön osalta sisähalkaisijaltaan 50mm, mutta syöpynyt viemäriputki likaantuessaan vain 10-30mm. Paikoin jopa tukkeutunut putki ei enää jaksa ottaa korvausilmaa  viemärin tuuletusputkesta katolta, vaan ottaa sen helpointa reittiä. Helpoin reitti korvausilmalle on sama kulkureitti kuin mistä vesi tulee tai altaan ylivuotoputki. Kotikonstein voit kokeilla parantaa viemärin toimintaa.

 

Viemäri haisee?

Viemärituuletusputken tukkeutuminen aiheuttaa yleisimmin viemärin hajua. Tukkeutumisen aiheuttaa  valurautaputken haurastumisesta tulleet ruostepalaset tai puiden tuottamat lehdet. Roskat kulkeutuvat Tuuletusviemäriputken 90 asteen kulmaan aiheuttaen tukkeutumisen. Vedettäessä wc-istuimen huuhtelua viemäri tarvitsee suuren määrän korvausilmaa, jotta vesi juoksee nopeasti. Mikäli viemärituuletusputki on tukkeutunut laskee vesi hitaasti wc-istuimesta tai tyhjentää jonkin kaivon vedestä. Tyhjentynyt kaivo alkaa luonnollisesti tuottaa viemärihajua.

Viemärituuletusputken toinen merkittävä tehtävä on paineen tasaajana. Jos viemärituuletusputki on tukossa, paine ei tasaudu normaalisti. Tällaisessa tapauksessa on riski, että viemärikaasut  työntyvät hauraista tiivisteistä tai halkeamista ulos. Viemärin tuuletusputki kuuluu rakennusmääräyksiin.

 

Tukkeutunut viemäriputki vetää huonosti

Viemärin avauksessa putki voi romahtaa

Miten viemärin tukokset syntyy? Tyypillinen viemärin tukos syntyy yli 40 vuotta vanhaan karheutuneeseen beto-, valurauta- ja muoviviemäreihin. Vanhaan karheutuneeseen viemäriputkistoon jää helposti tavaraa veden mennessä edeltä. Käyttämättömään putkistoon tavara...

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste