Miksi viemäri haisee?

30.1.2024

Viemärin haju voi olla epämiellyttävä ja häiritsevä ongelma monille kodeille. Useita syitä voi aiheuttaa viemärin hajun, ja tunnistamalla nämä tekijät voidaan ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin hajun poistamiseksi ja ongelman ratkaisemiseksi.

Yksi yleisimmistä syistä viemärin hajuun on tukkeutunut tai huonosti toimiva viemärijärjestelmä. Jos viemäriputket ovat tukkeutuneet tai eivät poista jätevettä tehokkaasti, se voi johtaa jäteveden seisontaan putkistossa, mikä aiheuttaa epämiellyttävän hajun.

Toinen yleinen syy viemärin hajuun on viemärin tuuletusputken tukkeutuminen, joka aiheuttaa viemärihajun työntymisen talon sisään huonosti pitävien altaiden tai lattiakaivojen tiivisteiden kautta.

  1. Paikanna hajun lähde: Aloita tarkistamalla kaikki viemärit, kuten lavuaarit, suihkut, wc:t ja lattiakaivot, hajun alkuperän paikantamiseksi. Jos haju tuntuu tulevan jostakin tietystä viemäristä, se voi olla merkki tukoksesta tai muusta ongelmasta.
  2. Puhdista hajulukot: Puhdista hajulukot altaista ja lattiakaivosta. Tarkista, että olet asentanut liitokset ohjeiden mukaan, koska pienikin asennusvirhe voi olla syy hajun aiheuttajalle. Voit käyttää kotikonsteja, kuten kiehuvaa vettä, soodaa ja etikkaa tai kaupallisia viemärinavausaineita. Näiden kanssa kannattaa olla varovainen, ettei itse tule aiheuttaneeksi tukoksia viemärin avausaineilla.
  3. Harkitse ammattilaisen apua: Jos viemärin haju jatkuu tai se tuntuu tulevan rakenteista, kuten seinistä tai lattiasta, kannattaa harkita ammattilaisen, kuten putki- tai LVI-asiantuntijan, apua. He voivat tutkia viemärijärjestelmän perusteellisesti ja tunnistaa mahdolliset ongelmat.
  4. Ennaltaehkäisy: Estä hajujen muodostuminen pitämällä viemärit puhtaina ja välttämällä rasvaisten tai öljyisten aineiden kaatamista viemäriin. Lisäksi säännöllinen viemärien puhdistus ja huolto voivat auttaa ehkäisemään hajujen muodostumista tulevaisuudessa.

Lisäksi viemärin haju voi olla merkki vakavammasta ongelmasta, kuten viemärijärjestelmän vuodosta tai vaurioista. Vuodot voivat aiheuttaa jäteveden pääsyn rakenteisiin ja aiheuttaa vakavia terveysriskejä ja vahinkoja.

Hajun poistamiseksi ja viemärin toiminnan parantamiseksi on tärkeää ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin. Tukkeutuneet viemärit on puhdistettava ja huollettava säännöllisesti, ja viemärijärjestelmässä esiintyvät vuodot on korjattava välittömästi. 

Kokonaisuudessaan viemärin haju voi olla monimutkainen ongelma, mutta tunnistamalla sen syyt ja ryhtymällä asianmukaisiin toimenpiteisiin voidaan ratkaista ongelma ja varmistaa terveellinen ja miellyttävä asumisympäristö.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste