Rivitalon viemärin sukitus kokemuksia

6.6.2022

Päädyimme toteuttamaan Keuruulla sijaitsevan As Oy Pappilanniemi viemäriverkoston saneerausta sukitusmenetelmällä.

Asunto-osakeyhtiössämme on Lämmönjakohuone sekä 7+6 asuntoa kahdessa eri rakennuksessa.

Runko- ja haaraviemärit sijaitsevat betonisten lattioiden alla osittain rikkiä sisältävässä lekasorassa.

 

Urakoitsijan valintaan vaikutti erityisesti se, että Lämpö Optimi pystyi ottamaan kokonaisvastuun myös erikoistilanteissa, mikäli viemäriputki romahtaisi puhdistustyöstön aikana.

Otimme yhteyttä Lämpö Optimin viemäriasiantuntijaan ja sovittiin tapaaminen viemärin rakennekatselmuksesta. Katselmuksessa tarkastettiin yhden asunnon osalta viemärit myös sisäpuolisesti viemärikameralla. Katselmuksen tulosten perusteella todettiin että viemäreiden saneeraus tehdään sukitus menetelmällä.

Tarjouskilpailutuksen jälkeen Asunto-osakeyhtiön hallitus ja yhtiökokous päätyi Lämpö Optimin kattavaan avaimet käteen tarjoukseen viemäreiden saneeraustyöstä. Urakoitsijan valintaan vaikutti erityisesti se, että Lämpö Optimi pystyi ottamaan kokonaisvastuun myös erikoistilanteissa, mikäli viemäriputki romahtaisi puhdistustyöstön aikana. Vastuuvakuutukset kun eivät automaattisesti korvaa asentajan tekemää virhettä.

Viemäreiden sukitustyö käynnistyi vauhdikkaasti heti Vapun jälkeen Lämpö Optimi Oy ammattilaisten toimesta.

Sukitustyötä aloitettaessa työalueet suojattiin asianmukaisesti ennen puhdistustöiden aloittamista. Puhdistksen jälkeen viemärit sukitettiin ja sukitustyön jälki oli siistiä ja laadukasta.

Viemäreiden sukitustyön yhteydessä asuntoihin päivitettiin myös uudet WC-istuimet ja autotallien lavuaarit Lämpö Optimin toimesta.

Viemäreiden sukitustyön laatu auditoitiin saneerauskohteessamme Lämpö Optimin osalta luokituslaitos Eurofins toimesta vuosittaisessa Laatuauditoinnissa.

Lämpö Optimi Oy toimitti viemärisaneeraustyön rakennusvalvojallemme videomateriaalin puhdistusrassauksen jälkeen, sekä sukitustyön sisäpuolisesta kuvauksesta. Video kuvista totesimme yhdessä sukitustyön hyvin onnistuneeksi.

Viemäreidemme sukitustyö projekti oli aikataulutettu molempien talojen osalta kokonaistyö aikataululla ja Lämpö Optimi Oy pysyi sovitussa aikataulussa hienosti, sukitustyöprojekti saatiin päätökseen paria päivää ennen sovittua valmistumisaikataulua josta saatiin myös hyvää palautetta taloyhtiön asukkailta.

 

Voin lämpimästi suositella Lämpö Optimi Oy’n tarjoamia palveluita käytettäväksi.

As Oy Pappilanniemi

Tarmo Wessman, Hallituksen puheenjohtaja

Toni Pajala

viemäriasiantuntija

044 986 8400
toni.pajala@sukitukset.fi

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste