Ostimme vanhan omakotitalon – Viemäriputket tukossa

11.6.2019

Viemäritukokset syntyy tyypillisesti omistajavaihdoksen yhteydessä. Omakotitalon entinen omistaja tyhjää omaisuutensa yhdessä hujauksessa ja uusi omistaja tulee unelmiaan rakentamaan. Vain muutama viikko riittää kuivattamaan tavaran putkistoon, jolloin viemäriongelmat alkavat. Kuivumisaikaan vaikuttaa viemärintuuletuksen toimivuus ja seisovan veden määrä. Aina viemäriongelmia ei kuitenkaan synny. Tähän vaikuttaa viemäriputkiston käyttäjien tapa käyttää vettä riittävän paljon ja viemäristön tekninen toteutus ja yleiskunto.

 

Betoniviemäriputki tukossa

Tukokset aiheutuvat karheutuneista pinnoista tai puiden juurista. Vuosikymmenien aikana virtaava vesi on kuluttanut hienokiviaineksen putken pohjalta, jolloin vesi liikkuu hyvin, mutta jättää paperin ja kiinteämmän tavaran matkan varrelle aiheuttaen patoja. Kuivahtanut viemäri kovettaa tavaran padoiksi, joka aiheuttaa tukoksia. Puiden juuret ovat myös monen ongelman aiheuttaja. Vuotanut betoniviemäri houkuttelee puiden juuret kosteuden perässä putkistoon aiheuttaen tukoksia..

Valurautaputki tukossa 

Valurautaputket ovat puolestaan toimivampia niin pitkään kunnes ensimmäinen viemäriavaus joudutaan tekemään. Painehuuhtelu irroittaa putken pinnoista ruostelastuja jättäen teräviä reunoja jälkeensä. Tässä tapahtuu sama ilmiö kuin betoniputken aiheuttamissa viemäritukoksissa.

Muoviviemäriputki tukossa

Muoviputkissa tapahtuneet viemäritukokset ovat hieman erilaiset. Pullahtanut tiiviste tai liitoksien osittaiset liikumiset ovat tyypillisiä tukoksien aiheuttajia. Pullahtanut tiiviste ei tule esiin muutamassa päivässä vaan useiden vuosien ajan. Veden liikuttamana osittain myös asennusvirheen seurauksena tiiviste pääsee liikkumaan omalta paikaltaan pois. Tiivisteeseen kerääntyy kiinteä tavara papereineen ja viemäri on kohta tukossa. Myös kovettunut lika irtoessaan pohjalta on tyypillinen tukoksen aiheuttaja. Muoviputkissa tukoksen syntyvät helpommin niiden loivan kaadon takia. Muoviputkissa kaato on 1,5 – 2cm metrille.

Viemäriputket tulee omakotiasujalle mieleen yleensä vasta putkien ollessa tukossa. Pistävään viemärituoksuun ei totu karaisuneinkaan viemäriasentaja. Jos viemäriputket pulputtavat kannattaa ongelman aiheuttaja selvittää ajoissa. Viemäriputkien tukkeutumiseen ei ole yleensä muuta vaihtoehtoa kuin painehuuhtelu yhdessä vaijeriharjojen kanssa. Jos tukkeutuminen on jo tullut, kannattaa olla tarkkana kuka tekee viemäreiden avaukset. Vanha haurasputki saattaa painehuuhtelun yhteydessä romahtaa. Viemäriputket kannattaa kuvauttaa ajoissa ennen suurempien ongelmien syntymistä.

 

Pyydä maksuton putkikartoitus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle putkikartoitukselle

Voitte myös soittaa suoraan 044 9747251

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste