Viemärin avauksessa putki voi romahtaa

8.9.2020

Miten viemärin tukokset syntyy?

Tyypillinen viemärin tukos syntyy yli 40 vuotta vanhaan karheutuneeseen beto-, valurauta- ja muoviviemäreihin. Vanhaan karheutuneeseen viemäriputkistoon jää helposti tavaraa veden mennessä edeltä. Käyttämättömään putkistoon tavara kovettuu helposti. Pari viikkoa riittää kuivattamaan tavaran putkistoon, jolloin viemäriongelmat alkavat. Kovettumisaikaan vaikuttaa viemärintuuletuksen toimivuus ja seisovan veden määrä. Aina viemäriongelmia ei synny putkien ollessa tyhjiä, hyvät kaadot ja riittävä veden käyttö. 

Kannattaako viemärin avaus kuorma-auton kokoisella pesurilla?

Kuorma-autosta nupit kaakkoon, niin lähteepi tukos – tällä asenteella saattaa tulla hiekkaakin mukana romahtaneesta putkista. Olemme sukitusremontteihin erikoistunut yritys, joten olemme kuulleet asiakkailtamme lukemattomia kokemuksia romahtaneesta pihan puolella olleesta putkesta viemäriavauksen seurauksena, jota ei voinut mitenkään muutenkaan korjata, kuin kaivamalla ylös kaivinkoneella. Uskomme, että yli puolet näistä vahingoista olisi voitu välttää oikeanlaisilla menetelmillä ja työkaluilla.

Pesureita on markkinoilla hyvin laaja valikoima. Pienputkien huuhtelusta kaupunkien suurviemärihuuhteluihin asti. Putkikoosta riippuu millainen pesuri ja huuhtelupää valitaan. Halvimmissa malleissa veden tuottomäärä on hyvin vähäinen, joten teho korvataan suurella korkeapaineella.

Putkistojen pituuden ylittäessä 10 metriä tarvitaan pesurissa sykäys-ominaisuus, ettei veden paineen määrää tarvitsisi nostaa. Pesurin erikoisominaisuus antaa vedenpaineelle sykäyksiä, jolloin se kuljettaa pesupäätä ja pesuriletkua helpommin. Tätä voisi kuvata nykyaikaisiin iskeviin akkuporakoneisiin. Tällöin pesuripää kulkee huomattavan paljon helpommin eteenpäin ja paljon pienemmällä korkeapaineella. Pesupään törmätessä jyrkkään mutkaan tai betoniputken saumakohtaan, tyypillinen ratkaisu tähän on lisätä painetta – paineen lisäämisen sijaan voidaan erikoiskameraa apuna käyttäen muuttaa pesupään kiertosuuntaa. Liian suuri korkeapaine rikkoo todennäköisesti jo valmiiksi haurastuneen viemäriputken. Läheskään kaikilla päivystävillä viemärin avaus- ja pesutoimijoilla ei ole uudenaikaisinta kalustoa, eikä videokuvauspalvelua oikeanlaisen palvelun tarjoamisen mahdollistamiseksi.

Viemärin kuvaus aina ennen ja jälkeen

Viemärin avauksen ja pesun jälkeen viemäristö kuvataan erikoiskameralla ja videot tallennetaan muistitikulle. Ensimmäisen viemäritukoksen syntymisen jälkeen moni havahtuu selvittämään viemäriputkien kuntoa.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste