Kilpailuta viemärin sukitus

4.2.2022

Otatko kotiisi 3-5 nopeinta myyjää ja arpomalla heistä vähiten huonoin vaihtoehto vai hetken perehtymällä alan erikoisosaajiin esim. googlen avulla?

Viemärin sukituksen kilpailuttaminen on nykyään helppoa. Lähettämällä tietosi kilpailutus-sivustolle vain nappia painamalla, hyväksyt antamiesi tietojen käytön vapaasti kymmenien tai jopa satojen yrityksien käyttöön. Soittoja saattaa tulla eri myyjäyrityksien toimesta päivän aikana niin paljon, että saatat turvautua salaiseen numeroon seuraavan puhelinliittymän päivityksen yhteydessä. Valitset todennäköisesti kolme tai viisi ensimmäistä yritystä, jotka ehtivät kilpahuoksulle ensimmäisenä. Helppoa, eikö?

 

Harmi vain, kun sellainen yritys ei ollut palvelussa tai ei ehtinytkään ottaa Teihin yhteyttä kymmenen muun firman ehtiessä ensin.

Kilpailutuspalvelujen aktiivinen käyttäjä

Millainen sukitusremonttiyritys päivystää kilpailutuspalvelun äärellä?

Ajatellaanpa sellaista yritystä, joka kaikella osa-alue mittauksella voitaisiin todeta alansa parhaaksi toimijaksi esimerkiksi viemärin sukitus saneerauksessa. Henkilöstö koostuu äärimmäisen innostununeesta ja kokeneista asentajista aina yrityksen johtoon asti. Yritys on vakavaraisella pohjalla ja ottaa vastuun kokonaisurakasta täydellisesti. Yritys ei kiusaa ihmisiä painostavalla myyntityöllä, vaan heidän asiakkaat hommaavat yritykselle asiakkaat puskaradion voimin. Yrityksen ainut miinuspuoli on sellainen, ettei sillä ole rakennettu raskasta myyjäorganisaatiota puhelin päivystäjineen, joka ehtisi plarata kilpailuta-sivustojen tarjouspyyntöjä.

Juuri tälläinen yritys olisi mikä parhain antamaan vertailupohjaa sukitusremontti kilpailutuksissa. Saatat ajatella, että juuri tälläisiä yrityksiä ajattelin pyytää kilpailuta remontti- sivustojen kautta. Harmi vain, kun sellainen yritys ei ollut palvelussa tai ei ehtinytkään ottaa Teihin yhteyttä kymmenen muun firman ehtiessä ensin.

Mitä jos tekisit osa-kilpailutuksen ennen tarjouspyyntöjen lähettämistä?

Sukitusyrityksien perusteellinen vertailu täytyy tehdä jokatapauksessa, joten parhaiden toimijoiden vertailu kannattaa lähteä seuraavista palveluista:

  1. Tarkista Zeckit palvelusta pikatarkistuksena yrityksen tausta ja pyydä yritykseltä erillinen tilaajavastuuraportti välttyäksesi ikäviltä seuraamuksilta.
  2. Selvitä yrityksen voimassaolevat sertifioinnit ja laadunvarmennus. Laadunvarmennuksen voimassaololla on merkittävä vaikutus vakuutusyhtiöiden korvauskäytännöissä. Eurofinns(VTT) palvelusta www.sertifikaattihaku.fi
  3. Selvitä ottaako yritys 100% vastuun viemäriputkistosta myös puhdistustyöstön aikana, jolloin putken vaurioriski on suurin. Yrityksien vastuuvakuutukset eivät korvaa yli 40 vuotta vanhojen viemäriputkien putkirikkoja, jos esim. lattia joudutaan avamaan. Vakuutukset voivat joissakin tapauksissa korvata tietyn osan, mutta putkivaurion aiheuttanut yritys joutuu maksaa työn osuudesta arvolisäveron 24% ja tuhansien eurojen omavastuun. Vanhan hauraan muovi-, valurauta- ja betoniputken mahdollista korvausvastuuta ei kannata ulkoistaa yritykselle, joka ei ota kokonaisvastuuta vanhoista putkista puhdistustyöstön aikana.
  4. Pyydä tarjous suoraan yritykseltä, niin saat remontin edullisemmin. Kilpailutus-sivustot eivät ole minkään hyväntekeväisyyslaitoksen tarjoamia palveluja, vaan yrityksien bisnes. Maksat sukitus yritykselle suuremman hinnan remontista, kun yritys joutuu maksaa jopa satoja euroja kilpailutus sivustolle.
  5. Pyydä tarjous isommilta ja vähän pienemmiltä viemärin sukitus yrityksiltä, jolloin saat oikeanlaisen vertailupohjan. Tällöin vältyt vertailemasta vain isojen yrityksien myyntikatteita.

Viemäriremontissa sukitusyrityksen koko ei ole ratkaisevin

Pienellä sukitustoimijalla kohtuuttoman iso työkohde saattaa aiheutua sen kohtaloksi. Isolla sukitusfirmalla on leveämmät hartiat, mutta isokin voi tulla ryminällä alas, jos työyhteisön sisällä otetaan ihmisestä liikaa irti. Isoon yritykseen mahtuu helpommin monenlaisia tekijöitä suhteessa pienempään, joten sopimusehtoihin täytyy laittaa pykäliä: ”Sukitusurakan ulkopuoliset työt ei kuulu urakkaan”. Tuo lauserakenne kuulostaa viattomalta, mutta kuka kyseenalaistaa sukittajan aiheuttaman putken vaurioitumisen vääränlaisen työmenetelmän johdosta? Maksaja on automaattisesti asiakas eli tilaaja, jos asiakas on mennyt laittamaan allekirjoituksen sopimukseen, johon sisältyy yrityksen määrittelemät sopimusehdot.

Avaimet käteen -periaate ja vastuuvakuutuksien voimassaolo on markkinointitekstiä, jotka eivät päde millään tavalla putken osoittautuessa sukituskelvottomaksi. Yrityksien vastuuvakuutukset on käytössä vain ääriskenaarioita varten. Yrityksien vastuuvakuutuksien omavastuut on tyypillisesti 3000-5000€ eikä niiden takaama korvaus ole automaatio. Onko putken vaurioituminen ääriskenaario? – ei ole.

Lämpö Optimin tekemän selvitystyössä joka kolmannessa muovi- ja valurautaputkessa 1955-1977 omakotitalossa havaittiin puhdistuksen jälkeen halkeama-, reikä- tai tiivistevaurio. Valurauta syöpyy ja muoviputki lasittuu.

Yhteenvetona

Lähes puolet kilpailutuksessa selvitettävistä asioista voi tehdä netissä, ennen ensimmäistäkään tarjouspyyntöä! Tällöin voit ottaa tarjouksen omasta mielestä parilta parhaalta huipputoimijalta, kuin juoksuttaa myyntimiehiä kodissasi istumassa iltaa.

Pyydä maksuton putkikartoitus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle putkikartoitukselle

Voitte myös soittaa suoraan 044 9747251

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste