Näin kilpailutat putkiremontin

30.1.2024

Putkiremontin kilpailuttaminen on älykäs tapa varmistaa, että saat laadukkaan työn parhaaseen mahdolliseen hintaan. Tässä on askel-askeleelta opas putkiremontin kilpailuttamiseen:

  1. Selvitä tarpeesi: Ensimmäinen askel on määrittää, mitä haluat remontilta. Onko kyseessä koko viemärijärjestelmän uusiminen vai viemäri huolto. Tähänkin asiaan ammattilainen voi auttaa toteuttamalla maksuttoman kuntoarvion putkistosta.

  2. Etsi ammattilaisia: Selvitä yrityksen taustat. Yrityksen vakavaraisuus on yhtäkuin takuu ja julkiset arvostelut antavat suuntaa mihin yritykseen kannattaa olla yhteydessä. Yrityksen koko ei kerro aina onko kyseessä hyvä tai huono asia, siksi kannattaa pyytää tarjous eri kokoluokan yrityksiltä. 

  3. Pyydä tarjouksia: Ota itse yhteyttä valitsemiisi urakoitsijoihin ja pyydä heiltä kirjallisia tarjouksia putkiremontista. Kilpailutuspalveluista pyydetyt tarjouspyynnöt eivät ole automaattisesti parhaita paikkoja, koska potentiaalisimmilla yrityksillä ei ole puhelin myyjiä päivystymässä kilpailutuspalvelujen tarjontaa. Nyrkkisääntönä on hyvä pitää käytäntöä, että ainakin yksi vertaileva tarjous olisi hyvä olla, ettei päätöksen jälkeen harmita.

  4. Vertaile tarjouksia: Vertaile saamiasi tarjouksia keskenään huolellisesti. Kiinnitä huomiota hinnan lisäksi muihin tekijöihin, kuten: sopimusehtojen vastuihin putken puhdistustyöstön aikana, sillä yrityksien vastuuvakuutukset eivät automaattisesti korvaa asentajavirheitä. Myös takuuseen, aikatauluun, ja mahdollisiin lisäpalveluihin kannattaa kiinnittää huomiota. Yrityksen olisi hyvä löytyä sertifikaattihaku.fi -palvelusta, jotta vakuutusyhtiö hyväksyy sukituksen.

  5. Tee päätös: Kun olet vertaillut tarjouksia, tee päätös siitä, kenen kanssa haluat tehdä sopimuksen putkiremontista. Putkiremonteissa kannattaa olla mielessä ajatus, että teettää remontin mieluummin pari vuotta aiemmin kuin päivän myöhässä.

  6. Allekirjoita sopimus: Ennen kuin työ alkaa, tee kirjallinen sopimus valitsemasi urakoitsijan kanssa. Sopimuksessa tulisi määritellä selkeästi remontin laajuus, hinta, aikataulu ja maksuehdot.

     

Toisinaan kilpailutuksessa halvin ei ole kokonaisuutta arvioitaessa paras. Kilpailuttamalla putkiremontin voit varmistaa, että saat laadukkaan työn edulliseen hintaan ja että remontti sujuu suunnitellusti ja onnistuneesti. Muista kuitenkin aina valita luotettava ja ammattitaitoinen urakoitsija, jolla on hyvät referenssit ja kokemusta vastaavista projekteista.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste