Lattiakaivon vaihto piikkaamalla vai saneeraus muovi-insertillä?

17.12.2020

Lattiakaivon vaihto uuteen piikkaamalla on parhaillaan helppo, nopea ja edullinen saneeraustapa. Siitä huolimatta putkimiehet välttelevät lattiakaivojen vaihtotöitä, sillä niihin liittyy paljon riskejä. Lattiakaivon pantaliitokset jäävät rakenteiden sisään ja niiden tiiveys on sen varassa, kuinka huolellinen asentaja on. Lattian piikkaamisesta voi aiheutua hiushalkeamia vanhaan muoviviemäriputkeen.

Riskit lattiakaivon vaihtotyössä piikkaamalla:

  1. Lattialämmitysputket tai -kaapelit kulkevat lähellä lattiakaivoa, jolloin niiden vaurioituminen on todennäköistä piikkaustyön yhteydessä.
  2. Pantaliitos aiheuttaa kynnyksen uuden ja vanhan putken liitoskohtaan, jolloin tukkeutuminen yleistä. Myös liitosten vuotaminen on yleistä, tosin valurautaputki saattaa ”ruostua umpeen”.
  3. Vanha muoviputki halkeaa hyvin helposti lattiakaivon poiston ja -liittämisen yhteydessä. Muoviputki lasittuu vanhetessaan, jolloin se särkyy hyvin helposti mekaanisen iskun tai tärinän seurauksena.

Pesuhuoneremontoijien intressi on myydä pesuhuoneremontteja, eikä siirtää tilaajan päätöksiä puhumalla viemäriremontin puolesta.

 

Ennen pesuhuoneremonttia saneerataan lattiakaivo

Vanha muovinen- tai valurautainen lattiakaivo saneerataan ensiksi puhdistamalla sisältä mekaanisesti. Hajulevy ja nielu poistetaan lattiakaivosta joko osittain tai kokonaan riittävän virtaamamäärän saavuttamiseksi. Sen jälkeen muovi-insertti valetaan vanhan muovisen- tai valurautaisen lattiakaivon sisään, jolloin vanha ja uusi muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Tämän jälkeen sukitetaan lattiakaivolta seuraavaan haaralinjaan asti muoviputkea vastaava sukka. Viemärin sukitus tässä vaiheessa on kustannustehokasta.

Pesuhuoneremontin yhteydessä saneerataan korokerenkaat ja 32mm putket

Lattiakaivojen vanhat korokerenkaat poistetaan, isonnetaan aukkoa muutaman sentin, sillä nykyaikaiset korokerenkaat ovat hieman isompia. Lattiakaivon muovi-inserttiin asennetaan tyyppihyväksytty korokerengasadapteri, johon käy kaikki Vieserin ja Meritan korokerenkaat vesieristekauluksineen. Korokerenkaita on saatavilla 

Lattiakaivon saneeraus muovi-insertillä mahdollistaa saumattoman viemärijärjestelmän.

  • Ei vuotavia- ja tukkeutuvia putkiliitoksia
  • Ei tihkuttavia korokerenkaita
  • Ei työläitä lattiakaivoputsauksia
  • Hyvästi riskialttiit piikkaushommat

Piikkaamatta paras!

100% sertifioitu

Kaikilla käyttämillämme tuotteilla ja menetelmillä on sertifioinnit ja tyyppihyväksynnät. 

Lattiakaivoista aiheutuvat kosteusvauriot yleisiä

Pintaremonteissa vaihdetaan tyypillisesti vanhoja viemäriputkia, niin pitkälle kuin mahdollista. Liitostapa valitaan mikä nyt siinä hetkessä tuntuu parhaimmalta. Pantaliitos tai putki toisen sisään ja liimatiivistemassaa ympärille paljon.

Yleisesti remontoijat ottavat vastuun omista töistä, mutta eivät rajapinnoista. Vakuutusyhtiöt taas keksivät helposti kaikenlaisia selityksiä, ettei heidän tarvitsisi korvata toisten tekemiään virheitä. Rakennusalalla käytetään yleisesti 2 vuoden takuuta. Viemärivuodot huomataan, kun lattiassa ilmenee jotain pehmeätä tai laatat irtoilevat – siis vuosien päästä.

Jos putkimiehelle tulee pyyntö vaihtaa lattiakaivo piikkaamalla, niin silloin tehdään mitä käsketään. Pesuhuoneremontoijien intressi on myydä pesuhuoneremontteja, eikä siirtää tilaajan päätöksiä puhumalla viemäriremontin puolesta, sillä tällaisella toimijalla loppuu hommat nopeasti. Vakuutusyhtiöiden sopimusehdoissa on yleisesti kohta viemäriputkien ikä on yhtä vanha kuin vanhin järjestelmässä oleva putki tai osa. Syy tähän löytyy osittain tavasta tehdä viemäriremonttia perinteisellä linjasaneerausmenetelmällä – vaihdetaan putki kerrallaan pala palalta ja pantaliitoksin.

Viemäriremontit sukittamallakin tehtiin aiemmin niin, että ensin pesuhuoneremontti ja sitten sukitus. Vanha muovinen- tai valurautainen lattiakaivon vaihdettiin piikkaamalla pesuhuoneremontin yhteydessä ja sukitus heti sen perään. Remontit piti ajoittaa vuoden vaihteeseen, jotta saadaan kaikki hyöty irti kotitalousvähennyksistä. Nyt lattiakaivot voidaan saneerata muovi-insertillä, jolloin mennää oikeassa järjestyksessä remonteissa – alhaalta ylöspäin.

Pyydä maksuton putkikartoitus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle putkikartoitukselle

Voitte myös soittaa suoraan 044 9747251

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste