Vinkkejä viemärin tukoksen ennaltaehkäisyyn

20.6.2024

Viemärin tukkeutuminen on ongelma, joka voi aiheuttaa suurta harmia ja kalliita korjauksia. Onneksi on olemassa useita keinoja, joilla voit ennaltaehkäistä viemärin tukkeutumista ja pitää putkistosi kunnossa. Tässä artikkelissa jaamme hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit välttää viemäriongelmat ja varmistaa, että viemärisi toimivat moitteettomasti.

Säännöllinen viemärin huolto

Yksi tärkeimmistä keinoista ennaltaehkäistä viemärin tukkeutumista on säännöllinen huolto. Viemäriputkiin kertyy ajan mittaan rasvaa, pesuainejäämiä ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttaa tukoksia. Säännöllinen viemärin puhdistus ja huolto auttavat pitämään putkiston puhtaana ja toimivana.

Me Lämpö Optimi Oy:ssä suosittelemme viemärin mekaanista harjapuhdistusta yhdistettynä painehuuhteluun. Tämä menetelmä takaa parhaan lopputuloksen ja varmistaa, että viemäriputket pysyvät puhtaina ja tukkeutumattomina. Säännöllinen huolto vähentää myös viemärin hajuhaittoja ja pidentää putkiston käyttöikää.

Vältä viemäriin kuulumattomien aineiden huuhtelua

Monet viemäritukokset johtuvat siitä, että viemäriin päätyy aineita, jotka eivät sinne kuulu. Esimerkiksi rasva, kahvinporot, hiukset ja suuret ruokajätteet voivat aiheuttaa tukoksia. On tärkeää muistaa, että viemäri ei ole roskakori, ja sinne tulisi huuhtoa vain vettä ja siihen liuenneita aineita.

Vältä erityisesti seuraavien aineiden huuhtelua viemäriin:

  • Rasva ja öljy
  • Kahvinporot
  • Hiukset
  • Suuret ruokajätteet
  • Hygieniatuotteet

Rasva ja öljy voivat jähmettyä viemäriputkissa ja aiheuttaa tukoksia. Kahvinporot ja hiukset puolestaan kerääntyvät helposti yhteen ja muodostavat tukoksia. Suuret ruokajätteet ja hygieniatuotteet eivät hajoa helposti ja voivat tukkia viemärin nopeasti.

Käytä viemärin suojaritilöitä

Viemärin suojaritilät ovat yksinkertainen mutta tehokas keino estää tukoksia. Ne estävät suurten hiukkasten ja roskien pääsyn viemäriin ja helpottavat näin viemärin puhtaanapitoa. Suojaritilöitä on saatavilla eri kokoisina ja ne sopivat useimpiin viemäripisteisiin, kuten keittiön ja kylpyhuoneen altaisiin sekä suihkukaivoihin.

Suojaritilöiden käyttö on erityisen tärkeää keittiössä, jossa ruokajätteet ja rasva voivat helposti päätyä viemäriin. Myös kylpyhuoneessa hiukset ja saippuajäämät voivat aiheuttaa tukoksia, joten suojaritilöiden käyttö on suositeltavaa myös siellä.

Huuhtele viemäri kuumalla vedellä

Yksi helppo tapa pitää viemäri puhtaana on huuhtoa se säännöllisesti kuumalla vedellä. Kuuma vesi auttaa liuottamaan rasvaa ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat kerääntyä viemäriputkiin. Voit esimerkiksi kerran viikossa kaataa viemäriin kattilallisen kiehuvaa vettä, mikä auttaa pitämään putkiston puhtaana.

Jos haluat tehostaa kuuman veden vaikutusta, voit lisätä siihen hieman ruokasoodaa ja etikkaa. Tämä seos auttaa liuottamaan rasvaa ja muita epäpuhtauksia entistä tehokkaammin. Kaada ensin viemäriin puoli kupillista ruokasoodaa, sitten puoli kupillista etikkaa ja lopuksi kattilallinen kiehuvaa vettä.

Viemärin kuvaus ja kuntotarkastus

Viemärin kuvaus ja kuntotarkastus ovat tärkeitä toimenpiteitä, joilla voidaan ennaltaehkäistä tukoksia ja muita viemäriongelmia. Viemärikuvauksessa putkiston kunto tarkistetaan kameran avulla, ja mahdolliset ongelmakohdat voidaan havaita ajoissa. Tämä auttaa suunnittelemaan tarvittavat huoltotoimenpiteet ja välttämään suuremmat ongelmat.

Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme viemärin kuvauksen ja kuntotarkastuksen ammattitaidolla. Käytämme markkinoiden parasta kuvaustekniikkaa, ja asiakas saa kuvauksen yhteydessä kattavan kirjallisen kuntoraportin. Tämä raportti auttaa ymmärtämään viemärin todellisen kunnon ja mahdolliset korjaustarpeet.

Yhteenveto

Viemärin tukkeutumisen ennaltaehkäisy on tärkeää, jotta vältytään suurilta ongelmilta ja kalliilta korjauksilta. Säännöllinen viemärin huolto, viemäriin kuulumattomien aineiden välttäminen, suojaritilöiden käyttö, kuuman veden huuhtelu ja viemärin kuvaus ovat tehokkaita keinoja pitää viemäriputket puhtaina ja toimivina.

Me olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua ja asiantuntemusta viemärin huollossa ja kuntotarkastuksessa. Ota yhteyttä, jos tarvitset apua viemärin huollossa tai haluat lisätietoja palveluistamme. Yhdessä voimme varmistaa, että viemärisi toimivat moitteettomasti ja ilman tukoksia.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste