Viemärin tukoksen vaikutus kodin putkistolle

25.6.2024

Mikä aiheuttaa viemärin tukoksen?

Viemärin tukos voi syntyä monista eri syistä, kuten rasvan, hiusten, saippuajäämien ja muiden roskien kertymisestä putkistoon. Myös vieraat esineet, kuten lelut tai hygieniatuotteet, voivat aiheuttaa tukoksia. Tukoksen syynä voi olla myös putkiston rakenne, kuten vanhat ja haurastuneet putket, jotka eivät enää toimi kunnolla.

Erityisesti vanhemmissa taloissa valurautaputket ovat alttiita tukoksille, koska niiden sisäpinnat voivat ajan myötä syöpyä ja kerätä lietettä. Tämä liete voi suojata putkea viemärikaasuilta, mutta samalla se kaventaa putken läpimittaa ja lisää tukosriskiä.

Tukoksen vaikutukset putkistoon

Viemärin tukos voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia kodin putkistossa. Ensinnäkin, se voi johtaa vedenpinnan nousuun viemärissä, mikä voi aiheuttaa tulvimista ja vesivahinkoja. Tämä on erityisen ongelmallista, jos tukos sijaitsee alimmassa kerroksessa tai kellarissa.

Lisäksi tukos voi aiheuttaa paineen nousua putkistossa, mikä voi johtaa putkien halkeamiseen tai jopa rikkoutumiseen. Tämä on erityisen todennäköistä vanhoissa valurautaputkissa, jotka ovat jo valmiiksi hauraita. Halkeamat ja rikkoutumiset voivat aiheuttaa merkittäviä korjauskustannuksia ja vaatia laajoja remontteja.

Ennaltaehkäisy ja tukoksen poistaminen

Viemärin tukosten ennaltaehkäisy on tärkeää, jotta vältytään suuremmilta ongelmilta. Yksi tehokas tapa ennaltaehkäistä tukoksia on välttää rasvan, hiusten ja muiden roskien joutumista viemäriin. Käytä viemärisiivilöitä ja vältä kaatamasta rasvaa viemäriin.

Jos tukos kuitenkin syntyy, sen poistaminen on tärkeää tehdä nopeasti. Tukoksen poistamiseen voi käyttää erilaisia menetelmiä, kuten viemärinavausaineita, viemärirassia tai ammattilaisen apua. Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme asiantuntevaa apua viemärin tukosten poistamiseen ja putkistojen kunnostamiseen.

Viemärin sukitus ratkaisuna

Viemärin sukitus on tehokas ja kestävä tapa korjata tukoksia ja muita putkisto-ongelmia. Sukituksessa viemäriputken sisään asennetaan epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka, joka kovettuu muoviputkeksi. Tämä menetelmä on nopea, siisti ja meluton, ja se voidaan tehdä ilman rakenteiden purkamista.

Sukitusmenetelmä soveltuu erityisesti vanhojen valurauta- ja muoviputkien kunnostamiseen. Se voi pidentää putkiston käyttöikää jopa 50 vuodella ja on kustannustehokas vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Me olemme erikoistuneet viemärin sukitukseen ja tarjoamme asiantuntevaa palvelua koko Suomen alueella.

Yhteenveto

Viemärin tukos voi aiheuttaa merkittäviä ongelmia kodin putkistossa, kuten vesivahinkoja ja putkien rikkoutumista. Tukosten ennaltaehkäisy ja nopea poistaminen ovat tärkeitä toimenpiteitä, joilla voidaan välttää suuremmat ongelmat. Viemärin sukitus on tehokas ja kestävä ratkaisu putkisto-ongelmiin, ja se voi pidentää putkiston käyttöikää merkittävästi.

Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme asiantuntevaa apua viemärin tukosten poistamiseen ja putkistojen kunnostamiseen. Ota yhteyttä, jos tarvitset apua viemäriongelmien ratkaisemisessa.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste