Viemärin sukitus – yleisimmät kysymykset

12.6.2024

Viemärin sukitus on moderni ja tehokas tapa uusia vanhat ja kuluneet viemäriputket. Tämä menetelmä on yleistynyt viime vuosina sen monien etujen vuoksi. Tässä artikkelissa vastaamme yleisimpiin kysymyksiin viemärin sukituksesta ja tarjoamme kattavaa tietoa aiheesta. Sukituksesta kiinnostuneille tämä artikkeli toimii erinomaisena tietolähteenä.

Mikä on viemärin sukitus?

Viemärin sukitus on menetelmä, jossa vanhan viemäriputken sisään asennetaan uusi putki ilman, että vanhaa putkea tarvitsee poistaa. Tämä uusi putki muodostuu epoksilla kyllästetystä polyesterihuopasukasta, joka kovettuu muoviputkeksi muutamassa tunnissa. Sukitusmenetelmä on kehitetty 1970-luvulla ja sitä käytetään laajasti ympäri maailmaa.

Sukitus on erityisen suosittu sen nopeuden ja siisteyden vuoksi. Menetelmä ei vaadi rakenteiden purkamista, joten talossa voi asua koko remontin ajan. Tämä tekee sukituksesta huomattavasti vaivattomamman vaihtoehdon perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna.

Miksi valita viemärin sukitus?

Viemärin sukitus tarjoaa monia etuja perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna. Ensinnäkin, se on kustannustehokkaampi ja nopeampi vaihtoehto. Sukitus kestää yleensä 2-5 työpäivää, kun taas perinteinen viemäriremontti voi viedä useita viikkoja tai jopa kuukausia.

Toiseksi, sukitus on ympäristöystävällisempi ja vähemmän häiritsevä menetelmä. Koska rakenteita ei tarvitse purkaa, sukitus aiheuttaa vähemmän jätettä ja melua. Lisäksi sukitus on turvallinen vaihtoehto, sillä se ei vaadi kemikaalien käyttöä, jotka voisivat olla haitallisia asukkaille.

Kuinka kauan viemärin sukitus kestää?

Omakotitalon viemärisukitus kestää yleensä 2-5 työpäivää, riippuen putkiston pituudesta ja viemäripisteiden määrästä. Sukitusprosessi alkaa viemäriputkien puhdistuksella ja kuvauksella, jonka jälkeen varsinainen sukitus suoritetaan. Lopuksi viemärit kuvataan uudelleen, jotta voidaan varmistaa työn onnistuminen.

On tärkeää huomata, että sukituksen aikana talossa voi asua normaalisti. WC ei ole käytettävissä remontin aikana, mutta tuomme kuivakäymälän asiakkaan käyttöön remontin ajaksi. Tämä tekee sukituksesta huomattavasti mukavamman vaihtoehdon perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna, jolloin talossa asuminen ei ole mahdollista.

Mitkä ovat sukituksen kustannukset?

Omakotitalon viemärien sukittaminen maksaa tyypillisesti 6000-14000 euroa. Hintaan vaikuttavat putkiston kokonaispituus ja viemäripisteiden määrä. Voit laskea sukituksen hinnan kätevästi sivultamme löytyvällä laskurilla. Halutessasi voit pyytää edustajaamme tekemään maksuttoman viemärikuvauksen, ja saat samalla tarkan hinnan sukitukselle.

Sukitus on pitkäaikainen investointi, sillä oikein tehty sukitus lisää putkiston käyttöikää noin 50 vuotta. Tämä tekee sukituksesta kustannustehokkaan ja järkevän vaihtoehdon pitkällä aikavälillä.

Voiko muoviviemärin sukittaa?

Kyllä, muoviviemärin sukitus on mahdollista ja usein järkevää. Muoviviemäriputket voivat haurastua ajan myötä, erityisesti jos ne ovat yli 40 vuotta vanhoja. Sukitus on tehokas tapa korjata muoviviemärit ilman, että niitä tarvitsee kaivaa esiin ja vaihtaa kokonaan.

Muoviviemärin sukitus on erityisen hyödyllinen, jos putket ovat välieristeessä tai osittain hiekassa. Tihkuttava viemäriputki ei valu viemärinestettä hiekkaan, vaan välieristeeseen, johon kosteus jää ja alkaa muodostaa talon ominaishajua. Sukitus estää tämän ongelman ja pidentää viemäriputkien käyttöikää merkittävästi.

Lämpö Optimi – asiantuntijasi viemärisukituksessa

Me Lämpö Optimilla olemme erikoistuneet viemärisukitukseen ja tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita ja kestäviä ratkaisuja. Sukitustekniikkamme on kehitetty vastaamaan nykypäivän vaatimuksia, ja käytämme vain parhaita materiaaleja ja menetelmiä. Olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua ja varmistamaan, että viemärisi toimivat moitteettomasti vuosikymmeniä.

Tarjoamme myös maksuttoman viemärikuvauksen, jonka avulla voit selvittää viemäriesi kunnon ja saada tarkan tarjouksen sukituksesta. Ota yhteyttä meihin ja anna meidän huolehtia viemäriremontistasi ammattitaidolla ja kokemuksella.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste