Viemärin sukitus vs. Putkiremontti

13.6.2024

Kun viemäriputkisto alkaa osoittaa merkkejä kulumisesta tai vaurioista, on aika harkita korjaustoimenpiteitä. Kaksi yleisintä vaihtoehtoa ovat viemärin sukitus ja perinteinen putkiremontti. Mutta mikä näistä on paras ratkaisu juuri sinun tarpeisiisi? Tässä artikkelissa käymme läpi molempien menetelmien edut ja haitat, jotta voit tehdä informoidun päätöksen.

Mitä on viemärin sukitus?

Viemärin sukitus on moderni menetelmä, jossa vanhan putken sisään asennetaan uusi, kestävä sukitus. Tämä menetelmä on erityisen suosittu, koska se on nopea ja kustannustehokas tapa kunnostaa vanhoja viemäriputkia ilman suuria kaivuutöitä.

Sukituksen etuja ovat muun muassa:

  • Nopea toteutus – usein työ saadaan valmiiksi muutamassa päivässä.
  • Vähäiset häiriöt – ei tarvetta suurille kaivuutöille tai rakenteiden purkamiselle.
  • Kustannustehokkuus – yleensä edullisempi kuin perinteinen putkiremontti.

Viemärin sukitus sopii erityisesti tilanteisiin, joissa putkisto on rakenteellisesti ehjä mutta sen sisäpinta on kulunut tai vaurioitunut. Tämä menetelmä ei kuitenkaan ole aina paras ratkaisu, jos putkistossa on merkittäviä rakenteellisia vaurioita.

Mitä on perinteinen putkiremontti?

Perinteinen putkiremontti tarkoittaa vanhojen putkien täydellistä uusimista. Tämä menetelmä vaatii usein laajoja kaivuutöitä ja rakenteiden purkamista, mikä tekee siitä aikaa vievän ja kalliin vaihtoehdon.

Putkiremontin etuja ovat muun muassa:

  • Kestävyys – uudet putket kestävät yleensä vuosikymmeniä.
  • Laaja korjaus – kaikki vanhat ja mahdollisesti vaurioituneet putket korvataan uusilla.
  • Mahdollisuus päivittää – samalla voidaan päivittää myös muita talotekniikan osia.

Putkiremontti on usein paras vaihtoehto, jos putkistossa on merkittäviä rakenteellisia vaurioita tai jos halutaan varmistaa putkiston pitkäaikainen kestävyys. Tämä menetelmä on kuitenkin huomattavasti kalliimpi ja aikaa vievämpi kuin viemärin sukitus.

Kustannukset ja aikataulu

Kustannukset ja aikataulu ovat usein ratkaisevia tekijöitä, kun valitaan viemärin sukituksen ja putkiremontin välillä. Viemärin sukitus on yleensä edullisempi ja nopeampi vaihtoehto, koska se ei vaadi suuria kaivuutöitä tai rakenteiden purkamista.

Perinteinen putkiremontti sen sijaan voi kestää viikkoja tai jopa kuukausia, ja sen kustannukset voivat nousta huomattavasti korkeammiksi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että putkiremontti tarjoaa pitkäaikaisemman ratkaisun, mikä voi olla taloudellisesti järkevää pitkällä aikavälillä.

Ympäristövaikutukset

Ympäristövaikutukset ovat myös tärkeä tekijä, kun valitaan viemärin sukituksen ja putkiremontin välillä. Viemärin sukitus on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, koska se vähentää kaivuutöiden ja rakennusjätteen määrää.

Perinteinen putkiremontti sen sijaan tuottaa enemmän jätettä ja vaatii enemmän resursseja, mikä voi lisätä sen ympäristövaikutuksia. Toisaalta, uudet putket voivat olla energiatehokkaampia ja kestävämpiä, mikä voi kompensoida osan ympäristövaikutuksista pitkällä aikavälillä.

Yhteenveto: Kumpi on parempi?

Viemärin sukitus ja perinteinen putkiremontti ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja, mutta niiden sopivuus riippuu tilanteesta. Viemärin sukitus on nopea, kustannustehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu, joka sopii erityisesti tilanteisiin, joissa putkisto on rakenteellisesti ehjä mutta sen sisäpinta on kulunut.

Perinteinen putkiremontti on kalliimpi ja aikaa vievämpi vaihtoehto, mutta se tarjoaa pitkäaikaisemman ratkaisun ja mahdollisuuden päivittää myös muita talotekniikan osia. Tämä menetelmä on paras valinta, jos putkistossa on merkittäviä rakenteellisia vaurioita.

Jos olet epävarma, mikä menetelmä sopii parhaiten sinun tarpeisiisi, suosittelemme ottamaan yhteyttä ammattilaiseen, joka voi arvioida putkistosi kunnon ja suositella parasta ratkaisua.

Me Lämpö Optimi Oy:ssä olemme erikoistuneet viemärin sukitukseen ja putkiremontteihin. Tarjoamme asiantuntevaa palvelua ja laadukkaita ratkaisuja, jotka vastaavat juuri sinun tarpeisiisi. Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme!

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste