Viemärin sukitus vaihtoehdot ja niiden edut

20.6.2024

Viemärin sukitus on moderni ja tehokas tapa uudistaa vanhat viemäriputket ilman suuria purkutöitä. Tämä menetelmä on yleistynyt viime vuosina sen monien etujen vuoksi. Tässä artikkelissa käymme läpi viemärin sukituksen eri vaihtoehdot ja niiden edut, jotta voit tehdä informoidun päätöksen kiinteistösi viemäriremontista.

Mikä on viemärin sukitus?

Viemärin sukitus on menetelmä, jossa vanhan viemäriputken sisään asennetaan uusi, epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka. Tämä sukka kovettuu muoviputkeksi muutamassa tunnissa, muodostaen uuden, saumattoman ja kestävän viemäriputken. Sukitus on nopea, siisti ja meluton tapa uusia viemärit, ja se voidaan tehdä ilman rakenteiden purkamista.

Viemärin sukitus soveltuu monenlaisiin putkistoihin, kuten valurauta-, betoni-, muovi- ja saviputkiin. Menetelmä on kehitetty 1970-luvulla ja sitä käytetään laajasti ympäri maailmaa. Sukitus tuo viemäriputkille jopa 50 vuotta lisää käyttöikää, mikä tekee siitä erittäin kustannustehokkaan vaihtoehdon perinteiselle viemäriremontille.

Sukituksen edut perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna

Perinteinen viemäriremontti vaatii usein suuria purkutöitä, kuten lattioiden ja seinien avaamista, mikä tekee siitä aikaa vievän ja kalliin prosessin. Sukitus sen sijaan voidaan tehdä ilman rakenteiden purkamista, mikä säästää aikaa ja rahaa. Sukitus kestää yleensä vain 2-5 työpäivää, kun taas perinteinen viemäriremontti voi kestää useita viikkoja tai jopa kuukausia.

Lisäksi sukitus on asukkaille vaivattomampi vaihtoehto, sillä talossa voi asua koko remontin ajan. Perinteisen viemäriremontin aikana talossa asuminen on usein mahdotonta. Sukitus on myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto, sillä se vähentää rakennusjätteen määrää ja säästää luonnonvaroja.

Viemärin sukitus vs. viemärin pinnoitus

Viemärin sukitus ja viemärin pinnoitus ovat molemmat menetelmiä, joilla voidaan uudistaa vanhat viemäriputket. Sukitus on kuitenkin pitkäikäisempi ja kestävämpi vaihtoehto. Sukitus tuo viemäriputkille noin 50 vuotta lisää käyttöikää, kun taas pinnoituksen kestoikä on vain noin 10 vuotta.

Sukittamalla viemäristä saadaan saumaton ja tasapaksu, kun taas pinnoittamalla työn jälki ei ole yhtä tasalaatuinen. Näin ollen sukitus on pinnoitusta järkevämpi ja pitkäkestoisempi vaihtoehto, erityisesti silloin, kun halutaan varmistaa viemäriputkien pitkäaikainen toimivuus.

Onko viemärin sukitus turvallinen ja kestävä vaihtoehto?

Oikein tehty viemärin sukitus lisää putkiston käyttöikää noin 50 vuotta. Sukitustekniikka on kehitetty 1970-luvulla ja sitä käytetään kaikkialla maailmassa kaikenlaisiin kiinteistöihin. Sukittamalla viemäristä saadaan saumaton, vesitiivis ja tasapaksu, mikä tekee siitä erittäin kestävän ja turvallisen vaihtoehdon.

Sukitus on myös terveellinen vaihtoehto asukkaille, sillä se ei vaadi rakenteiden purkamista eikä aiheuta pölyä tai melua. Lisäksi sukitus on ympäristöystävällinen menetelmä, joka vähentää rakennusjätteen määrää ja säästää luonnonvaroja.

Viemärin sukitus eri putkityypeille

Sukitus soveltuu monenlaisiin putkistoihin, kuten valurauta-, betoni-, muovi- ja saviputkiin. Valurautaputket voidaan sukittaa, vaikka ne olisivat haurastuneet, kunhan ne eivät ole kokonaan sortuneet. Betoni- ja saviputket voidaan myös sukittaa, mikä tekee niistä kestävämpiä ja pitkäikäisempiä.

Muoviviemäriputkien sukitus on myös mahdollista, ja se on järkevin ja edullisin tapa korjata muoviviemäriputket. Muoviviemäriputkien sukitus tuo niille jopa 40 vuotta lisää käyttöikää, mikä tekee siitä erittäin kustannustehokkaan vaihtoehdon.

Viemärin sukituksen hinta ja kustannustehokkuus

Viemärin sukituksen hinta vaihtelee putkiston kokonaispituuden ja viemäripisteiden määrän mukaan. Omakotitalon viemäreiden sukittaminen maksaa tyypillisesti 6000-14000 euroa. Sukitus on kuitenkin pitkällä aikavälillä kustannustehokkaampi vaihtoehto perinteiselle viemäriremontille, sillä se tuo viemäriputkille jopa 50 vuotta lisää käyttöikää.

Sukitus on myös nopeampi ja vaivattomampi vaihtoehto, mikä säästää aikaa ja rahaa. Lisäksi sukitus on ympäristöystävällisempi menetelmä, joka vähentää rakennusjätteen määrää ja säästää luonnonvaroja.

Viemärin sukitus Lämpö Optimilta

Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme kattavat viemärin sukituspalvelut, jotka ovat nopeita, kustannustehokkaita ja ympäristöystävällisiä. Ota yhteyttä meihin, niin autamme sinua löytämään parhaan ratkaisun viemäriremonttiisi. Tarjoamme myös maksuttoman viemärikuvauksen, jonka avulla saat tarkan kuvan viemäriesi kunnosta ja tarvittavista toimenpiteistä.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste