Viemärin sukitus: Apuna omakotitalojen viemäriongelmiin

11.6.2024

Mikä on viemärin sukitus?

Viemärin sukitus on moderni ja tehokas menetelmä viemäriputkien korjaamiseen ilman, että rakenteita tarvitsee purkaa. Tämä tekniikka on erityisen hyödyllinen omakotitaloissa, joissa vanhat viemäriputket voivat aiheuttaa merkittäviä ongelmia. Sukituksessa vanhan putken sisään asennetaan uusi, epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka, joka kovettuu muoviputkeksi. Tämä uusi putki on saumaton, kestävä ja pitkäikäinen.

Menetelmä on kehitetty 1970-luvulla ja sitä käytetään laajasti ympäri maailmaa. Se soveltuu erinomaisesti erilaisiin putkimateriaaleihin, kuten muoviin, betoniin, valurautaan ja saviputkiin. Viemärin sukitus on kustannustehokas ja nopea tapa korjata viemäriputket, ja se voi pidentää putkiston käyttöikää jopa 50 vuotta.

Milloin viemärin sukitus on tarpeen?

Viemärin sukitus on tarpeen, kun viemäriputkissa on havaittavissa vuotoja, tukoksia tai muita merkkejä kulumisesta. Erityisesti vanhemmissa omakotitaloissa, joissa putket ovat yli 40 vuotta vanhoja, sukitus voi olla järkevä ratkaisu. Vanhojen putkien kunto heikkenee ajan myötä, ja ne voivat alkaa vuotaa tai tukkeutua, mikä voi aiheuttaa merkittäviä vahinkoja talon rakenteille.

Jos huomaat viemärin hajua, toistuvia tukoksia tai veden hidasta poistumista, on hyvä aika harkita viemärin sukitusta. Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme maksuttoman viemärikuvauksen, jonka avulla voimme tarkasti selvittää viemäriputkiesi kunnon ja suositella tarvittavia toimenpiteitä.

Sukituksen edut perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna

Viemärin sukitus tarjoaa useita etuja perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna. Ensinnäkin, sukitus on huomattavasti nopeampi prosessi. Omakotitalon viemärisukitus kestää yleensä vain 2-5 työpäivää, kun taas perinteinen viemäriremontti voi kestää viikkoja tai jopa kuukausia. Tämä tarkoittaa, että talossa voi asua sukituksen aikana, mikä vähentää asumishaittoja merkittävästi.

Toiseksi, sukitus on kustannustehokkaampi vaihtoehto. Perinteinen viemäriremontti vaatii usein lattioiden ja seinien avaamista, mikä lisää kustannuksia ja työmäärää. Sukituksessa vanha putki toimii muottina uudelle putkelle, joten rakenteita ei tarvitse purkaa. Tämä tekee sukituksesta edullisemman ja vähemmän invasiivisen vaihtoehdon.

Kuinka sukitusprosessi etenee?

Sukitusprosessi alkaa viemäriputkien perusteellisella puhdistuksella ja kuvauksella. Tämä vaihe on tärkeä, jotta voidaan varmistaa, että putket ovat riittävän puhtaat ja ehjät sukitusta varten. Puhdistuksen jälkeen viemäriputket kuvataan uudelleen, jotta voidaan tarkasti määrittää putkien kunto ja tarvittavat toimenpiteet.

Seuraavaksi vanhan putken sisään asennetaan epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka, joka kovettuu muoviputkeksi. Tämä uusi putki on saumaton ja kestävä, ja se parantaa viemäriputkiston toimintaa merkittävästi. Lopuksi viemäriputket kuvataan vielä kerran, jotta voidaan varmistaa, että sukitus on onnistunut ja putkisto on kunnossa.

Mitä sukitus maksaa?

Viemärin sukituksen hinta vaihtelee useiden tekijöiden mukaan, kuten putkiston pituuden ja viemäripisteiden määrän perusteella. Omakotitalon viemärisukituksen hinta on tyypillisesti 7000-16000 euroa. Vaikka hinta saattaa aluksi tuntua korkealta, on hyvä muistaa, että sukitus on pitkäaikainen investointi, joka voi pidentää putkiston käyttöikää jopa 50 vuotta.

Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme kustannustehokkaita ja laadukkaita sukituspalveluita avaimet käteen -pakettina. Voit myös hyödyntää kotitalousvähennystä, joka voi merkittävästi alentaa sukituksen kustannuksia. Tarjoamme maksuttoman viemärikuvauksen ja kustannusarvion, jotta voit tehdä informoidun päätöksen viemäriputkiesi kunnosta ja tarvittavista toimenpiteistä.

Yhteenveto

Viemärin sukitus on tehokas, nopea ja kustannustehokas tapa ratkaista omakotitalojen viemäriongelmat. Se tarjoaa useita etuja perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna, kuten lyhyemmän keston, alhaisemmat kustannukset ja vähemmän asumishaittoja. Sukitus voi pidentää viemäriputkiston käyttöikää jopa 50 vuotta, mikä tekee siitä pitkäaikaisen ja luotettavan ratkaisun.

Me Lämpö Optimi Oy:ssä olemme erikoistuneet viemärin sukitukseen ja tarjoamme laadukkaita palveluita avaimet käteen -pakettina. Ota yhteyttä ja pyydä maksuton viemärikuvaus, niin autamme sinua selvittämään viemäriputkiesi kunnon ja tarjoamme parhaan mahdollisen ratkaisun viemäriongelmiisi.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste