Viemärin sukitus: Sukitusmenetelmä edullisesti

11.6.2024

Mikä on sukitusmenetelmä?

Sukitusmenetelmä on moderni ja kustannustehokas tapa korjata viemäriputkistoja ilman, että rakenteita tarvitsee purkaa. Menetelmässä vanha putki toimii muottina uudelle, epoksilla kyllästetylle polyesterihuopasukalle, joka kovettuu muoviputkeksi. Tämä uusi putki on saumaton, kestävä ja pitkäikäinen, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon perinteiselle putkiremontille.

Viemärin sukitus soveltuu monenlaisiin putkistoihin, kuten valurauta-, muovi-, betoni- ja saviputkiin. Menetelmä on kehitetty 1970-luvulla ja sitä käytetään laajasti ympäri maailmaa. Sukitus voidaan tehdä jopa 30 mm halkaisijaltaan oleviin putkiin, mikä tekee siitä erittäin monipuolisen ratkaisun erilaisiin kiinteistöihin.

Sukituksen edut perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna

Sukitusmenetelmä tarjoaa useita etuja perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna. Ensinnäkin se on huomattavasti nopeampi: sukitus kestää yleensä vain 2-5 työpäivää, kun taas perinteinen viemäriremontti voi viedä useita viikkoja tai jopa kuukausia. Tämä tarkoittaa vähemmän häiriöitä asukkaille ja nopeampaa paluuta normaaliin arkeen.

Toinen merkittävä etu on kustannustehokkuus. Koska rakenteita ei tarvitse purkaa, sukitus on yleensä edullisempi vaihtoehto. Lisäksi sukitus on turvallinen ja terveellinen menetelmä, sillä se ei aiheuta pölyä tai muita haitallisia aineita, jotka voisivat vaikuttaa asukkaiden terveyteen.

Viemärin sukituksen hinta

Viemärin sukituksen hinta vaihtelee useiden tekijöiden mukaan, kuten putkiston pituus ja viemäripisteiden määrä. Omakotitalon viemäreiden sukittaminen maksaa tyypillisesti 6000-14000 euroa. Hinnan tarkka määrittely on mahdollista maksuttoman viemärikuvauksen avulla, jonka voimme tarjota asiakkaillemme.

Meillä on myös kätevä hintalaskuri verkkosivuillamme, jonka avulla voit laskea sukituksen hinnan omalle kiinteistöllesi. Tämä auttaa sinua saamaan paremman käsityksen kustannuksista ennen päätöksentekoa.

Kuinka sukitusprosessi etenee?

Sukitusprosessi alkaa viemäriputkiston perusteellisella puhdistuksella. Tämä vaihe on kriittinen, sillä se varmistaa, että uusi sukka tarttuu kunnolla vanhaan putkeen. Puhdistuksen jälkeen viemäri kuvataan, jotta voidaan varmistaa putkiston kunto ja suunnitella sukitus tarkasti.

Seuraavaksi epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka asennetaan vanhaan putkeen paineilman avulla. Sukka kovettuu muutamassa tunnissa, muodostaen uuden, saumattoman ja kestävän muoviputken. Lopuksi viemäri kuvataan uudelleen, jotta voidaan varmistaa työn laatu ja dokumentoida lopputulos.

Voiko sukituksen aikana asua kotona?

Yksi sukitusmenetelmän suurimmista eduista on se, että talossa voi asua koko remontin ajan. Koska rakenteita ei tarvitse purkaa, sukitus ei aiheuta merkittäviä häiriöitä asukkaille. Ainoa poikkeus on WC:n käyttö, joka ei ole mahdollista sukituksen aikana. Tämän vuoksi tarjoamme asiakkaillemme kuivakäymälän remontin ajaksi.

Perinteisen viemäriremontin aikana talossa ei yleensä voi asua, mikä tekee sukituksesta huomattavasti mukavamman vaihtoehdon. Sukitus on siis paitsi nopea ja kustannustehokas, myös asukkaiden kannalta vaivattomampi ratkaisu.

Miten valita oikea sukituspalvelu?

Viemärin sukitus on vaativa urakka, joka vaatii huolellisuutta sekä suunnittelussa että toteutuksessa. On tärkeää valita luotettava ja kokenut palveluntarjoaja, joka pystyy takaamaan työn laadun. Me Lämpö Optimilla tarjoamme avaimet käteen -paketin, joka sisältää kaiken tarvittavan viemäriremontin onnistumiseksi.

Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että käytämme vain parhaita materiaaleja ja menetelmiä. Tarjoamme myös takuutyönä tehdyn sukituksen, mikä antaa lisäturvaa ja mielenrauhaa. Ota yhteyttä meihin ja pyydä maksuton arvio, niin voimme yhdessä suunnitella parhaan ratkaisun juuri sinun tarpeisiisi.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste