Viemärin Sukitus Projektin Kesto

14.6.2024

Viemärin sukitus on moderni ja tehokas tapa uusia vanhat viemäriputket ilman suuria kaivuutöitä tai rakenteiden purkamista. Tämä menetelmä on yleistynyt viime vuosina sen nopeuden, kustannustehokkuuden ja vähäisen häiriön vuoksi. Mutta kuinka kauan viemärin sukitusprojekti kestää? Tässä artikkelissa käymme läpi projektin eri vaiheet ja niiden keston, jotta saat selkeän käsityksen siitä, mitä odottaa.

Projektin Alkuvaiheet

Viemärin sukitusprojekti alkaa aina perusteellisella suunnittelulla ja viemärin kuntokartoituksella. Tämä vaihe sisältää viemärin kuvauksen, jossa käytetään viemärikameraa putkiston kunnon tarkistamiseksi. Kuvauksen avulla voidaan selvittää mahdolliset vauriot ja tukokset, jotka vaikuttavat sukituksen onnistumiseen.

Kuntokartoitus ja suunnittelu vievät yleensä yhdestä kahteen päivään, riippuen putkiston laajuudesta ja kunnosta. Tämä vaihe on erittäin tärkeä, sillä se varmistaa, että sukitus voidaan suorittaa mahdollisimman tehokkaasti ja turvallisesti.

Sukituksen Varsinainen Toteutus

Kun suunnittelu ja kuntokartoitus on tehty, siirrytään varsinaiseen sukitusvaiheeseen. Viemärin sukituksessa epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka asennetaan puhdistettuun viemäriputkeen paineilman avulla. Sukka kovettuu muoviputkeksi muutamassa tunnissa, jolloin vanha putki toimii muottina uudelle putkelle.

Itse sukitusprosessi kestää yleensä kahdesta viiteen työpäivään, riippuen talon koosta ja putkiston laajuudesta. Esimerkiksi omakotitalon viemärisukitus voidaan usein suorittaa kahdessa tai kolmessa päivässä, kun taas suuremmissa kiinteistöissä projekti voi kestää hieman pidempään.

Asumismukavuus Sukituksen Aikana

Yksi sukituksen suurimmista eduista on se, että talossa voi asua koko remontin ajan. Sukitus tehdään aina rakenteita rikkomatta, joten asukkaiden ei tarvitse muuttaa pois remontin ajaksi. WC ei kuitenkaan ole käytettävissä sukituksen aikana, mutta tuomme kuivakäymälän asiakkaan käyttöön remontin ajaksi.

Tämä tekee sukituksesta huomattavasti mukavamman vaihtoehdon perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna, jossa talossa asuminen ei ole mahdollista remontin aikana.

Projektin Lopetus ja Tarkastus

Kun sukitus on valmis, viemäri puhdistetaan ja kuvataan uudelleen. Tämä jälkikuvaus varmistaa, että sukitus on onnistunut ja että uusi putki on saumaton ja vesitiivis. Asiakas saa videokuvan remontin lopputuloksesta, mikä toimii myös dokumenttina mahdollisia tulevia tarkastuksia varten.

Tämä lopputarkastus vie yleensä yhden työpäivän, ja sen jälkeen projekti voidaan katsoa valmiiksi. Kokonaisuudessaan viemärin sukitusprojekti kestää siis yleensä kolmesta kuuteen työpäivään, riippuen putkiston laajuudesta ja kunnosta.

Lämpö Optimin Palvelut

Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme kattavat viemärisukituspalvelut ympäri Suomen. Sukituksella saat viemäreillesi jopa 50 vuotta lisää käyttöikää ilman suuria kaivuutöitä tai rakenteiden purkamista. Lisäksi tarjoamme viemärin kuntokartoituksia, huoltoja ja avauksia, jotta viemärisi pysyvät aina kunnossa.

Ota yhteyttä meihin ja pyydä maksuton viemärikuvaus, niin saat tarkan arvion viemärisi kunnosta ja sukituksen kustannuksista. Meidän asiantuntijamme ovat valmiina auttamaan sinua kaikissa viemäriongelmissa!

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste