Viemärin sukitus omakoti- ja rivitaloihin

3.6.2024

Mikä on viemärin sukitus?

Viemärin sukitus on moderni ja tehokas tapa korjata vanhoja ja kuluneita viemäriputkia ilman, että rakenteita tarvitsee purkaa. Menetelmässä vanhan putken sisään asennetaan uusi, epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka, joka kovettuu muoviputkeksi. Tämä uusi putki toimii vanhan putken sisällä, muodostaen saumattoman ja kestävän rakenteen.

Sukitus on erityisen suosittu omakoti- ja rivitaloissa, joissa vanhat viemäriputket voivat olla haurastuneita ja alttiita vuodoille. Menetelmä on nopea, kustannustehokas ja aiheuttaa vähemmän häiriötä asukkaille verrattuna perinteiseen viemäriremonttiin.

Sukituksen edut perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna

Yksi suurimmista eduista sukituksessa on sen nopeus. Perinteinen viemäriremontti voi kestää viikkoja tai jopa kuukausia, kun taas sukitus voidaan suorittaa muutamassa päivässä. Tämä tarkoittaa vähemmän häiriötä asukkaille ja nopeampaa paluuta normaaliin arkeen.

Lisäksi sukitus on kustannustehokkaampi vaihtoehto. Koska rakenteita ei tarvitse purkaa, työvoima- ja materiaalikustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat. Tämä tekee sukituksesta houkuttelevan vaihtoehdon monille omakoti- ja rivitaloasukkaille.

Milloin viemärin sukitus on tarpeen?

Viemärin sukitus on suositeltavaa, kun viemäriputket ovat yli 30 vuotta vanhoja. Vanhoissa putkissa voi esiintyä asennusvirheitä, hiushalkeamia ja muita vaurioita, jotka voivat johtaa vuotoihin ja vesivahinkoihin. Sukitus on järkevä tapa pidentää putkiston käyttöikää ja välttää kalliit korjaukset tulevaisuudessa.

Erityisesti 1970-luvun muoviviemäriputket ovat alttiita haurastumiselle ja asennusvirheille. Vakuutusyhtiötkin tuntevat näiden putkien ongelmat ja monissa korvausehdoissa mainitaan, että putkien tekninen käyttöikä on maksimissaan 35 vuotta.

Sukituksen vaiheet

Sukitusprosessi alkaa viemäriputkien perusteellisella puhdistuksella. Tämä varmistaa, että uusi sukka tarttuu kunnolla vanhan putken seinämiin. Puhdistuksen jälkeen putket kuvataan viemärikameralla, jotta voidaan varmistaa niiden kunto ja määrittää tarkat korjaustarpeet.

Seuraavaksi epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka asennetaan vanhan putken sisään paineilman avulla. Sukka kovettuu muutamassa tunnissa muodostaen uuden, kestävän putken. Lopuksi putket kuvataan uudelleen, jotta voidaan varmistaa työn laatu ja dokumentoida lopputulos.

Viemärin sukituksen kustannukset

Omakotitalon viemärin sukituksen hinta vaihtelee yleensä 7000 ja 16000 euron välillä. Hinta riippuu monista tekijöistä, kuten putkiston pituudesta ja viemäripisteiden määrästä. Rivitaloissa kustannukset voivat olla hieman korkeammat, koska putkisto on usein laajempi ja monimutkaisempi.

Vaikka sukitus voi tuntua kalliilta investoinnilta, se on usein edullisempi vaihtoehto kuin perinteinen viemäriremontti. Lisäksi sukitus pidentää putkiston käyttöikää jopa 50 vuodella, mikä tekee siitä pitkällä aikavälillä kustannustehokkaan ratkaisun.

Miksi valita Lämpö Optimi Oy?

Me Lämpö Optimi Oy:ssä olemme erikoistuneet viemärin sukitukseen omakoti- ja rivitaloissa. Tarjoamme avaimet käteen -paketin, joka sisältää kaiken tarvittavan suunnittelusta toteutukseen. Käytämme vain parhaita materiaaleja ja menetelmiä, jotta voimme taata työn laadun ja kestävyyden.

Asiakkaidemme tyytyväisyys on meille ensisijaisen tärkeää. Siksi tarjoamme maksuttoman viemärikuvauksen ja tarkan kustannusarvion ennen työn aloittamista. Voit luottaa siihen, että hoidamme viemäriremonttisi ammattitaidolla ja huolellisuudella.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste