Viemärin sukitus kesto ja prosessi

12.6.2024

Mikä on viemärin sukitus?

Viemärin sukitus on moderni ja tehokas menetelmä vanhojen viemäriputkien kunnostamiseen ilman, että rakenteita tarvitsee purkaa. Sukituksessa vanhan putken sisään asennetaan uusi, saumaton ja kestävä putki, joka parantaa viemärin toimintaa ja pidentää sen käyttöikää merkittävästi.

Menetelmä on erityisen suosittu omakotitaloissa, kerrostaloissa ja liikekiinteistöissä, koska se on nopea, kustannustehokas ja aiheuttaa vain vähän häiriöitä asukkaille tai käyttäjille. Sukitus voidaan tehdä erilaisiin putkimateriaaleihin, kuten muoviin, betoniin, valurautaan ja saviputkiin.

Viemärin sukituksen kesto

Viemärin sukituksen kesto riippuu useista tekijöistä, kuten putkiston pituudesta, viemäripisteiden määrästä ja työn laajuudesta. Yleisesti ottaen omakotitalon viemärisukitus kestää 2-5 työpäivää. Tämä on huomattavasti nopeampi vaihtoehto perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna, joka voi kestää useita viikkoja tai jopa kuukausia.

Työn kesto voidaan arvioida tarkemmin maksuttomalla arviokäynnillä, jossa asiantuntijamme kartoittavat putkiston kunnon ja laativat yksityiskohtaisen suunnitelman sukituksen toteuttamiseksi. Näin varmistetaan, että työ etenee sujuvasti ja aikataulussa.

Sukituksen prosessi vaihe vaiheelta

Sukitusprosessi alkaa aina huolellisella suunnittelulla ja viemäriputkiston kuntotarkastuksella. Tämä sisältää viemäriputkien puhdistuksen ja kuvauksen, jotta voidaan varmistaa, että putkisto on valmis sukitettavaksi. Puhdistuksessa käytetään mekaanista harjapuhdistusta ja painehuuhtelua, jotka poistavat putkistoon kertyneet rasvat ja pesuainejäämät.

Seuraavaksi vanhan putken sisäpinta karhennetaan, jotta sukitettava sukka tarttuu siihen paremmin. Sukka, joka on kyllästetty epoksihartsilla, asennetaan vanhan putken sisään ja kovetetaan muoviputkeksi. Tämä uusi putki on saumaton ja kestävä, ja se parantaa viemärin toimintaa merkittävästi.

Sukituksen edut perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna

Sukitus on monella tapaa parempi vaihtoehto perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna. Ensinnäkin se on huomattavasti nopeampi ja aiheuttaa vähemmän häiriöitä asukkaille. Sukituksen aikana talossa voi asua normaalisti, vaikka WC ei ole käytettävissä työn aikana. Tarjoamme kuivakäymälän asiakkaan käyttöön remontin ajaksi.

Toiseksi sukitus on kustannustehokkaampi vaihtoehto. Perinteinen viemäriremontti vaatii rakenteiden purkamista ja uudelleenrakentamista, mikä nostaa kustannuksia merkittävästi. Sukituksessa vanha putki toimii muottina uudelle putkelle, joten rakenteita ei tarvitse purkaa.

Viemärin sukituksen kestävyys ja turvallisuus

Oikein tehty viemärin sukitus lisää putkiston käyttöikää noin 50 vuotta. Tämä tekee sukituksesta erittäin kestävän ja pitkäikäisen ratkaisun viemäriongelmiin. Sukituksessa käytettävä epoksihartsilla kyllästetty polyesterihuopasukka kovettuu muoviputkeksi muutamassa tunnissa, eikä se aiheuta terveysriskejä.

Sukituksen lopputulos on saumaton, vesitiivis ja tasapaksu, mikä parantaa viemärin toimintaa ja vähentää tukkeutumisriskiä. Työn jälkeen viemäri kuvataan uudelleen, ja asiakas saa videokuvan lopputuloksesta, mikä varmistaa työn laadun ja onnistumisen.

Palvelumme Lämpö Optimi Oy:ssä

Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme kattavat viemärin sukituspalvelut omakotitaloille, kerrostaloille ja liikekiinteistöille. Palveluihimme kuuluu viemäriputkiston kuntotarkastus, puhdistus, sukitus ja jälkitarkastus. Käytämme vain parhaita materiaaleja ja menetelmiä, jotta voimme taata työn laadun ja kestävyyden.

Ota yhteyttä ja pyydä maksuton arviokäynti, niin suunnittelemme yhdessä parhaan ratkaisun viemäriongelmiisi. Meidän tavoitteemme on tarjota asiakkaillemme luotettavaa ja ammattitaitoista palvelua, joka parantaa asumismukavuutta ja kiinteistön arvoa.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste