Viemärin sukitus: Kestävä ratkaisu viemäreiden uudistamiseen

3.7.2024

Mitä on viemärin sukitus?

Viemärin sukitus on moderni ja kestävä menetelmä viemäriputkistojen uudistamiseen ilman, että vanhoja putkia tarvitsee kaivaa esiin tai vaihtaa kokonaan. Tämä tekniikka perustuu siihen, että vanhan putken sisään asennetaan uusi, joustava sukitusmateriaali, joka kovettuu ja muodostaa uuden, kestävän putken, vanhan sisälle. Sukitusmateriaali on yleensä valmistettu lasikuidusta tai polyesteristä, ja se kyllästetään epoksihartsilla, joka kovettuu ja muodostaa uuden putken.

Viemärin sukitus on erityisen hyödyllinen menetelmä, kun halutaan välttää suuria kaivuutöitä ja niiden aiheuttamia häiriöitä. Tämä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon esimerkiksi omakotitaloihin, rivitaloihin ja kerrostaloihin, joissa putkistojen uusiminen perinteisin menetelmin voisi olla erittäin hankalaa ja kallista. Sukitus on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä se vähentää jätteen määrää ja säästää luonnonvaroja.

Sukituksen edut ja kestävyys

Yksi suurimmista sukituksen eduista on sen kestävyys. Sukitettu viemäriputki voi kestää jopa 50 vuotta, mikä tekee siitä pitkäaikaisen ratkaisun viemäriongelmiin. Sukitusmateriaali on erittäin kestävää ja se sietää hyvin erilaisia kemikaaleja ja lämpötilanvaihteluita, mikä tekee siitä sopivan monenlaisiin kohteisiin. Lisäksi sukitusmenetelmä parantaa vanhan putken virtauskapasiteettia, mikä vähentää tukkeutumisriskiä ja parantaa viemärijärjestelmän toimintaa.

Toinen merkittävä etu on sukituksen nopeus ja vaivattomuus. Perinteisiin putkiremontteihin verrattuna sukitus on huomattavasti nopeampi prosessi, joka voidaan usein suorittaa muutamassa päivässä. Tämä vähentää asukkaiden häiriöitä ja mahdollistaa nopeamman paluun normaaliin arkeen. Lisäksi sukitus on kustannustehokas ratkaisu, sillä se ei vaadi suuria kaivuutöitä tai rakenteiden purkamista, mikä vähentää työvoima- ja materiaalikustannuksia.

Sukituksen prosessi ja sen vaiheet

Sukitusprosessi alkaa aina perusteellisella viemäriputkiston tarkastuksella ja puhdistuksella. Ennen sukituksen aloittamista putkisto kuvataan kameralla, jotta voidaan varmistaa sen kunto ja paikantaa mahdolliset vauriot. Tämän jälkeen putkisto puhdistetaan huolellisesti, jotta sukitusmateriaali tarttuu hyvin vanhan putken sisäpintaan. Puhdistusvaiheessa käytetään usein korkeapainepesua tai mekaanista puhdistusta, riippuen putkiston kunnosta ja likaisuudesta.

Kun putkisto on puhdistettu, sukitusmateriaali valmistellaan ja kyllästetään epoksihartsilla. Materiaali vedetään tai puhalletaan vanhan putken sisään, ja se asetetaan paikoilleen paineilman avulla. Tämän jälkeen materiaali kovetetaan joko huoneenlämmössä tai lämmittämällä, jolloin se muodostaa uuden, kestävän putken vanhan sisälle. Lopuksi uusi putki tarkastetaan kameralla, jotta voidaan varmistaa sen laatu ja toimivuus.

Ympäristöystävällisyys ja tulevaisuuden näkymät

Viemärin sukitus on ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille putkiremonteille. Koska sukitus ei vaadi suuria kaivuutöitä, se vähentää merkittävästi maaperän ja ympäristön häiriöitä. Lisäksi sukitusmateriaali on usein kierrätettävää, mikä vähentää jätteen määrää ja säästää luonnonvaroja. Tämä tekee sukituksesta kestävän valinnan niin taloudellisesti kuin ekologisestikin.

Tulevaisuudessa sukitusmenetelmät kehittyvät entisestään, ja uusia materiaaleja ja tekniikoita otetaan käyttöön. Tämä mahdollistaa entistä kestävämmät ja tehokkaammat ratkaisut viemäriputkistojen uudistamiseen. Me Lämpö Optimi Oy:ssä seuraamme tarkasti alan kehitystä ja pyrimme aina tarjoamaan asiakkaillemme parhaita mahdollisia ratkaisuja. Uskomme, että sukitus on tulevaisuuden ratkaisu viemäriongelmiin, ja olemme sitoutuneet tarjoamaan laadukkaita ja kestäviä palveluita asiakkaillemme.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste