Viemärin sukitus – kestävä ratkaisu vanhoille putkille

24.6.2024

Viemärin sukitus on moderni ja kestävä ratkaisu vanhojen viemäriputkien kunnostamiseen. Tämä menetelmä on erityisen hyödyllinen vanhoissa rakennuksissa, joissa putkistot ovat usein kuluneet ja alttiita vuodoille. Sukitus tarjoaa pitkäaikaisen ja kustannustehokkaan vaihtoehdon perinteiselle putkiremontille, joka vaatii usein suuria purkutöitä ja aiheuttaa merkittävää häiriötä asukkaille.

Mikä on viemärin sukitus?

Viemärin sukitus on menetelmä, jossa vanhan viemäriputken sisään asennetaan uusi, saumaton putki ilman, että vanhaa putkea tarvitsee poistaa. Tämä uusi putki muodostetaan epoksilla kyllästetystä polyesterihuopasukasta, joka kovettuu muoviputkeksi muutamassa tunnissa. Sukitus tehdään paineilman avulla, ja se kovettuu muoviputkeksi muutamassa tunnissa.

Menetelmä on erityisen hyödyllinen, koska se ei vaadi rakenteiden rikkomista. Tämä tarkoittaa, että asukkaat voivat jatkaa elämäänsä normaalisti sukituksen aikana, toisin kuin perinteisessä putkiremontissa, jossa talo on usein asumiskelvoton remontin ajan.

Sukituksen edut vanhoille putkille

Viemärin sukitus tarjoaa useita etuja verrattuna perinteiseen putkiremonttiin:

  • Kustannustehokkuus: Sukitus on yleensä edullisempi vaihtoehto, koska se ei vaadi suuria purkutöitä.
  • Nopeus: Sukitus voidaan suorittaa muutamassa päivässä, kun taas perinteinen putkiremontti voi kestää viikkoja.
  • Vähäinen häiriö: Asukkaat voivat asua kotonaan sukituksen aikana, mikä vähentää remontin aiheuttamaa häiriötä.
  • Kestävyys: Sukitettu putki kestää vähintään 40 vuotta, mikä tekee siitä pitkäaikaisen ratkaisun.

Nämä edut tekevät sukituksesta houkuttelevan vaihtoehdon erityisesti vanhoissa rakennuksissa, joissa putkistot ovat usein kuluneet ja alttiita vuodoille.

Milloin sukitus on järkevä vaihtoehto?

Sukitus on järkevä vaihtoehto, kun viemäriputket ovat yli 30 vuotta vanhoja ja alkavat osoittaa kulumisen merkkejä. Erityisesti 1970- ja 1980-luvun muoviviemäriputket ovat alttiita haurastumiselle ja asennusvirheille, jotka voivat aiheuttaa vuotoja ja muita ongelmia.

Vakuutusyhtiötkin tuntevat yli 35 vuoden ikäisten muoviviemäreiden ongelmat, ja monen korvausehdoissa on maininta viemäristön teknisen käyttöiän olevan maksimissaan 35 vuotta. Tämä tekee sukituksesta houkuttelevan vaihtoehdon, koska se pidentää putkiston käyttöikää merkittävästi ilman suuria purkutöitä.

Sukituksen prosessi

Sukitusprosessi alkaa viemäriputkien perusteellisella puhdistuksella ja kuvauksella. Tämä vaihe on tärkeä, koska se varmistaa, että putkisto on puhdas ja valmis sukitusta varten. Puhdistuksen jälkeen putken sisäpinta karhennetaan, jotta sukka tarttuu siihen paremmin.

Seuraavaksi epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka asennetaan putkeen paineilman avulla. Sukka kovettuu muutamassa tunnissa, muodostaen uuden, saumattoman muoviputken vanhan putken sisään. Lopuksi putkisto kuvataan uudelleen, jotta voidaan varmistaa sukituksen onnistuminen ja dokumentoida lopputulos.

Viemärin sukitus ja ympäristöystävällisyys

Sukitus on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, koska se vähentää jätteen määrää ja minimoi rakennusmateriaalien kulutuksen. Perinteisessä putkiremontissa vanhat putket ja rakenteet on usein purettava ja hävitettävä, mikä lisää jätteen määrää ja ympäristökuormitusta.

Sukitusmenetelmässä vanhat putket jäävät paikoilleen, ja uusi putki asennetaan niiden sisään. Tämä vähentää jätteen määrää ja tekee sukituksesta ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon. Lisäksi sukituksessa käytettävät materiaalit ovat kestäviä ja pitkäikäisiä, mikä vähentää tarvetta uusille remonteille tulevaisuudessa.

Me Lämpö Optimi Oy:ssä olemme erikoistuneet viemärin sukitukseen ja tarjoamme asiantuntevaa palvelua kaikissa viemäriremonttitarpeissasi. Ota yhteyttä ja kysy lisää, niin autamme sinua löytämään parhaan ratkaisun vanhojen putkiesi kunnostamiseen.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste