Viemärin sukitus – Hinta-arvio

13.6.2024

Viemärin sukitus on moderni ja tehokas tapa uusia vanhat viemäriputket ilman suuria kaivuutöitä. Tämä menetelmä on yleistynyt viime vuosina sen monien etujen vuoksi, mutta yksi yleisimmistä kysymyksistä on: ”Mitä viemärin sukitus maksaa?” Tässä artikkelissa käymme läpi viemärin sukituksen hinta-arvion ja siihen vaikuttavat tekijät, jotta voit tehdä informoidun päätöksen.

Mikä on viemärin sukitus?

Viemärin sukitus on menetelmä, jossa epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka asennetaan puhdistettuun viemäriputkeen paineilman avulla. Sukka kovettuu muoviputkeksi muutamassa tunnissa, jolloin vanha putki saa uuden, kestävän sisäpinnan. Tämä menetelmä on nopea, siisti ja meluton tapa uusia viemärit, ja se voi pidentää putkiston elinikää jopa 50 vuotta.

Sukitus on erityisen suosittu omakotitaloissa, mutta se sopii myös liike- ja teollisuuskiinteistöihin sekä taloyhtiöihin. Menetelmä on rakenteita rikkomaton, joten talossa voi asua koko remontin ajan, mikä tekee siitä erittäin käyttäjäystävällisen vaihtoehdon.

Viemärin sukituksen hinta-arvio

Viemärin sukituksen hinta vaihtelee useiden tekijöiden mukaan. Omakotitalon viemäreiden sukittaminen maksaa tyypillisesti 7000–16000 euroa. Hinta riippuu muun muassa putkiston pituudesta, viemäripisteiden määrästä ja putkiston kunnosta. On tärkeää huomata, että jokainen kohde on yksilöllinen, ja tarkka hinta-arvio saadaan vasta kuntotarkastuksen jälkeen.

Hintaan vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi:

  • Putkiston pituus ja halkaisija
  • Viemäripisteiden ja haarojen määrä
  • Putkiston materiaali ja kunto
  • Työn laajuus ja kesto

Meillä Lämpö Optimilla on käytössä hintalaskuri, jonka avulla voit saada alustavan hinta-arvion viemärin sukituksesta. Suosittelemme kuitenkin aina maksutonta kuntotarkastusta, jotta voimme antaa tarkan ja totuudenmukaisen hinta-arvion.

Viemärin sukituksen edut

Viemärin sukituksella on monia etuja verrattuna perinteisiin viemäriremontteihin. Ensinnäkin, sukitus on nopea ja siisti menetelmä, joka ei vaadi suuria kaivuutöitä tai rakenteiden purkamista. Tämä tarkoittaa, että talossa voi asua koko remontin ajan, mikä on suuri etu erityisesti omakotitaloissa.

Toiseksi, sukitus on kustannustehokas tapa uusia viemärit. Vaikka alkuinvestointi saattaa tuntua suurelta, sukitus pidentää putkiston elinikää jopa 50 vuotta, mikä tekee siitä pitkällä aikavälillä edullisemman vaihtoehdon. Lisäksi sukitus parantaa viemäriputkien virtausta ja vähentää tukkeutumisriskiä, mikä vähentää huoltokustannuksia tulevaisuudessa.

Kuinka kauan viemärin sukitus kestää?

Omakotitalon viemärisukitusremontti kestää yleensä 2–5 työpäivää, riippuen kohteen laajuudesta ja putkiston kunnosta. Tarkemman arvion työn kestosta saat maksuttomalla arviokäynnillämme. Sukitus tehdään aina rakenteita rikkomatta, joten talossa voi asua koko remontin ajan. WC ei ole käytössä remontin aikana, mutta tuomme kuivakäymälän asiakkaan käyttöön remontin ajaksi.

Perinteisen viemäriremontin aikana talossa ei voi asua, mikä tekee sukituksesta huomattavasti käyttäjäystävällisemmän vaihtoehdon. Lisäksi sukitus on meluton ja siisti menetelmä, joka ei aiheuta häiriöitä asukkaille.

Viemärin sukituksen onnistuminen

Viemäri puhdistetaan ja kuvataan ennen sukitusta sekä kuvataan uudestaan sukituksen jälkeen. Videokuvan avulla asiakas pääsee näkemään remontin lopputuloksen. Videotallenne jää asiakkaalle, ja näin ollen se on mahdollista näyttää esimerkiksi ulkopuoliselle valvojalle.

On tärkeää valita pätevä ja kokenut viemärisukittaja, jotta sukitus onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä on pitkä kokemus viemärisukituksista, ja käytämme aina parhaita mahdollisia materiaaleja ja menetelmiä. Sukituksessa käytettävä epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka kovettuu muoviputkeksi eikä aiheuta terveysriskejä.

Me Lämpö Optimilla olemme sitoutuneet tarjoamaan parasta mahdollista palvelua viemärisukituksissa. Ota yhteyttä ja pyydä maksuton kuntotarkastus, niin saat tarkan hinta-arvion viemärisi sukituksesta. Teemme viemärisukitukset Jyväskylässä ja lähes koko Suomen alueella paikallisesti.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste