Viemärin sukitus – eri vaihtoehdot

14.6.2024

Viemärin sukitus on moderni ja tehokas tapa uusia vanhat viemäriputket ilman suuria purkutöitä. Tämä menetelmä on yleistynyt viime vuosina sen monien etujen vuoksi. Tässä artikkelissa käymme läpi eri sukitusvaihtoehdot ja niiden hyödyt, jotta voit tehdä parhaan mahdollisen päätöksen viemäriremonttisi suhteen.

Mikä on viemärin sukitus?

Viemärin sukitus on menetelmä, jossa vanhan viemäriputken sisään asennetaan epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka. Tämä sukka kovettuu muoviputkeksi muutamassa tunnissa, muodostaen uuden, kestävän ja saumattoman viemäriputken vanhan putken sisään. Sukitus on nopea, siisti ja meluton tapa uusia viemärit, ja se tuo putkistolle jopa 50 vuotta lisää käyttöikää.

Sukitusmenetelmä on kehitetty 1970-luvulla ja sitä käytetään laajasti ympäri maailmaa. Se soveltuu erinomaisesti erilaisiin putkimateriaaleihin, kuten valurauta-, muovi-, betoni- ja saviputkiin. Menetelmä on myös kustannustehokas, sillä se ei vaadi rakenteiden purkamista, mikä vähentää työaikaa ja kustannuksia.

Viemärin sukituksen hyödyt

Sukitus tarjoaa monia etuja perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna. Ensinnäkin se on huomattavasti nopeampi: sukitus kestää yleensä vain 2-5 työpäivää, kun taas perinteinen viemäriremontti voi viedä viikkoja tai jopa kuukausia. Tämä tarkoittaa, että talossa voi asua koko remontin ajan, mikä vähentää asukkaille aiheutuvaa haittaa.

Toiseksi, sukitus on kustannustehokkaampi vaihtoehto. Koska rakenteita ei tarvitse purkaa, työaika ja materiaalikustannukset ovat alhaisemmat. Lisäksi sukitus on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, sillä se vähentää jätteen määrää ja säästää luonnonvaroja.

Sukitus vs. pinnoitus

Viemärin sukitus ja pinnoitus ovat kaksi yleistä menetelmää viemäriputkien kunnostamiseen. Sukitus tuo viemärille käyttöikää noin 50 vuotta, kun taas pinnoituksen kestoikä on vain noin 10 vuotta. Sukittamalla viemäristä saadaan saumaton ja tasapaksu, kun taas pinnoittamalla työn jälki ei ole yhtä tasalaatuinen.

Sukitus on myös turvallisempi vaihtoehto, sillä se ei vaadi rakenteiden purkamista. Tämä vähentää riskiä rakenteiden vaurioitumiselle ja tekee sukituksesta asukkaille vaivattomamman vaihtoehdon. Pinnoitus voi olla hyvä vaihtoehto, jos viemäriputket ovat vielä suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta sukitus on yleensä pitkäkestoisempi ja luotettavampi ratkaisu.

Muoviviemärin sukitus

Muoviviemärin sukitus on järkevä ja edullinen tapa korjata viemäristö. Muoviviemäriputkien sisään tehtävä pesu ja karhennus varmistavat, että sukka tarttuu tiukasti kiinni putken seinämiin. Sukka on itsessään kantava ja saumaton, joten se muodostaa uuden, kestävän viemäriputken.

Muoviviemärin sukitus on erityisen hyödyllinen vanhemmissa omakotitaloissa, joissa muoviviemäriputket voivat olla haurastuneita tai vuotavia. Sukitus estää kosteuden pääsyn rakenteisiin ja pidentää viemäriputkien käyttöikää merkittävästi.

Viemärin sukituksen hinta

Omakotitalon viemäreiden sukittaminen maksaa tyypillisesti 6000-14000 euroa. Hintaan vaikuttavat putkiston kokonaispituus ja viemäripisteiden määrä. Voit laskea sukituksen hinnan kätevästi sivultamme löytyvällä laskurilla. Halutessasi voit pyytää edustajaamme tekemään maksuttoman viemärikuvauksen, ja saat samalla tarkan hinnan sukitukselle.

Sukitus on kustannustehokas vaihtoehto, sillä se vähentää työaikaa ja materiaalikustannuksia. Lisäksi se on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, sillä se vähentää jätteen määrää ja säästää luonnonvaroja.

Viemärin sukitus Lämpö Optimi Oy:n kanssa

Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme asiantuntevaa ja luotettavaa viemärin sukituspalvelua. Käytämme vain parhaita materiaaleja ja menetelmiä, jotta voimme taata asiakkaillemme pitkäkestoisen ja laadukkaan lopputuloksen. Sukitamme omakotitalojen, liike- ja teollisuuskiinteistöjen sekä taloyhtiöiden viemäreitä.

Jos olet kiinnostunut viemärin sukituksesta, ota meihin yhteyttä ja pyydä maksuton viemärikuvaus. Asiantuntijamme arvioivat viemäriesi kunnon ja antavat sinulle tarkan tarjouksen sukituksesta. Voit myös laskea sukituksen hinnan kätevästi sivultamme löytyvällä laskurilla.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste