Viemärin kuvaus ja korjaus

25.6.2024

Viemärijärjestelmän kunto on olennainen osa kodin tai kiinteistön toimivuutta. Viemärin kuvaus ja korjaus ovat tärkeitä toimenpiteitä, joilla varmistetaan, että viemäriputket toimivat moitteettomasti ja estetään mahdolliset ongelmat, kuten tukokset ja vuotavat putket. Tässä artikkelissa käsittelemme viemärin kuvauksen ja korjauksen merkitystä, menetelmiä ja hyötyjä.

Mikä on viemärin kuvaus?

Viemärin kuvaus on prosessi, jossa viemäriputkien sisäpuoli tarkastetaan erikoiskameran avulla. Tämä kamera kulkee putkistossa ja tallentaa videokuvaa, jonka avulla voidaan arvioida putkien kunto ja mahdolliset vauriot. Viemärin kuvaus on nopea ja tehokas tapa saada tarkka kuva viemärijärjestelmän tilasta ilman, että tarvitsee kaivaa maata tai purkaa rakenteita.

Kuvauksen avulla voidaan havaita esimerkiksi tukokset, halkeamat, juurikasvustot ja muut vauriot, jotka voivat aiheuttaa ongelmia viemärijärjestelmässä. Tämä tieto on arvokasta, sillä se auttaa suunnittelemaan tarvittavat korjaustoimenpiteet ja estämään suurempien ongelmien syntymisen.

Viemärin korjausmenetelmät

Kun viemärin kuvaus on tehty ja mahdolliset ongelmat on tunnistettu, seuraava askel on viemärin korjaus. Viemärin korjausmenetelmiä on useita, ja valinta riippuu viemärijärjestelmän kunnosta ja vaurioiden laajuudesta. Yksi yleisimmistä ja tehokkaimmista menetelmistä on viemärin sukitus.

Viemärin sukituksessa epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka asennetaan puhdistettuun viemäriputkeen paineilman avulla. Sukka kovettuu muoviputkeksi muutamassa tunnissa, ja näin saadaan aikaan uusi, kestävä putki vanhan putken sisälle. Tämä menetelmä on nopea, siisti ja meluton, ja se voidaan tehdä ilman, että rakenteita tarvitsee rikkoa.

Viemärin sukituksen edut

Viemärin sukituksella on monia etuja verrattuna perinteisiin viemäriremontteihin. Ensinnäkin se on huomattavasti nopeampi ja edullisempi tapa uusia viemärit. Sukitus kestää yleensä vain 2-5 työpäivää, ja sen aikana talossa voi asua normaalisti. Lisäksi sukitusmenetelmä on ympäristöystävällinen, sillä se vähentää kaivuutöiden ja purkutöiden tarvetta.

Sukitus tuo viemäreille jopa 50 vuotta lisää käyttöikää, mikä tekee siitä pitkäaikaisen ja kustannustehokkaan ratkaisun. Menetelmä sopii kaikenlaisiin viemäriputkiin, kuten muovi-, betoni-, valurauta- ja saviputkiin, ja se voidaan tehdä halkaisijaltaan jopa 30 mm putkiin.

Milloin viemärin kuvaus ja korjaus ovat tarpeen?

Viemärin kuvaus ja korjaus ovat tarpeen, kun viemärijärjestelmässä ilmenee ongelmia, kuten toistuvia tukoksia, hajuongelmia tai vuotoja. Myös vanhojen viemäriputkien kunto kannattaa tarkistaa säännöllisesti, sillä ajan myötä putket voivat haurastua ja vaurioitua. Erityisesti yli 30 vuotta vanhat muoviviemärit ovat alttiita asennusvirheille ja haurastumiselle, joten niiden kunto kannattaa tarkistaa ja tarvittaessa sukituttaa.

Viemärin kuvaus on myös suositeltavaa ennen suurempia remontteja tai kiinteistön myyntiä, sillä se antaa tarkkaa tietoa viemärijärjestelmän kunnosta ja mahdollisista korjaustarpeista. Tämä voi auttaa välttämään ikäviä yllätyksiä ja varmistamaan, että viemärijärjestelmä toimii moitteettomasti.

Yhteenveto

Viemärin kuvaus ja korjaus ovat tärkeitä toimenpiteitä, joilla varmistetaan viemärijärjestelmän toimivuus ja estetään mahdolliset ongelmat. Viemärin kuvaus antaa tarkkaa tietoa putkien kunnosta, ja sukitus on nopea ja kustannustehokas tapa uusia viemärit ilman rakenteiden rikkomista. Säännöllinen viemärin kuvaus ja tarvittavat korjaustoimenpiteet auttavat pitämään viemärijärjestelmän kunnossa ja estämään suurempien ongelmien syntymisen.

Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme ammattitaitoista viemärin kuvausta ja korjausta, ja autamme asiakkaitamme varmistamaan viemärijärjestelmänsä toimivuuden. Ota yhteyttä ja pyydä maksuton viemärikuvaus, niin saat tarkkaa tietoa viemäriesi kunnosta ja tarvittavista toimenpiteistä.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste