Viemärin kuvaus ja ennaltaehkäisy

18.6.2024

Miksi viemärin kuvaus on tärkeää?

Viemärin kuvaus on olennainen osa kiinteistön kunnossapitoa. Se auttaa tunnistamaan mahdolliset ongelmat, kuten tukokset, vuotavat liitokset tai rakenteelliset vauriot, ennen kuin ne aiheuttavat suurempia vahinkoja. Kuvauksen avulla voidaan myös arvioida viemäriputkien yleinen kunto ja suunnitella tarvittavat huoltotoimenpiteet.

Laadukas viemärikuvaus tarjoaa selkeän kuvan viemäriputkiston tilasta. Ammattilaisen suorittama kuvaus takaa, että mahdolliset ongelmat havaitaan ajoissa ja voidaan korjata ennen kuin ne aiheuttavat merkittäviä kustannuksia tai haittaa asukkaille. Me Lämpö Optimi Oy:ssä käytämme markkinoiden parasta kuvaustekniikkaa, joka takaa tarkan ja luotettavan lopputuloksen.

Viemärin kuvauksen vaiheet

Viemärin kuvausprosessi alkaa yleensä viemäriputkien puhdistuksella, jotta kamera pystyy tallentamaan mahdollisimman selkeän kuvan. Puhdistuksen jälkeen viemärikamera asetetaan putkistoon, ja se kulkee putkien läpi tallentaen videokuvaa. Tämä video analysoidaan huolellisesti, ja sen perusteella laaditaan kirjallinen kuntoraportti.

Kuntoraportti sisältää yksityiskohtaisen kuvauksen viemäriputkien kunnosta sekä mahdolliset suositukset tarvittavista korjaustoimenpiteistä. Tämä raportti on arvokas dokumentti, joka auttaa kiinteistönomistajaa tekemään tietoon perustuvia päätöksiä viemäriputkiston huollosta ja korjauksista.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet viemäriongelmien välttämiseksi

Viemäriongelmien ennaltaehkäisy on kustannustehokasta ja säästää aikaa sekä vaivaa pitkällä aikavälillä. Säännöllinen viemärin huolto ja tarkastukset ovat avainasemassa ongelmien ehkäisyssä. Viemäriputkien säännöllinen puhdistus poistaa kertynyttä rasvaa, saippuajäämiä ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttaa tukoksia ja hajuhaittoja.

Lisäksi on tärkeää välttää viemäriputkien väärinkäyttöä. Esimerkiksi rasvan, öljyn ja muiden kiinteiden aineiden kaataminen viemäriin voi aiheuttaa tukoksia ja vaurioittaa putkistoa. Myös kemiallisten viemärinavausaineiden käyttöä tulisi välttää, sillä ne voivat vahingoittaa putkia ja aiheuttaa ympäristöhaittoja.

Viemärin sukitus – pitkäaikainen ratkaisu

Viemärin sukitus on tehokas ja pitkäaikainen ratkaisu vanhojen ja vaurioituneiden viemäriputkien kunnostamiseen. Sukituksessa epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka asennetaan puhdistettuun viemäriputkeen paineilman avulla. Sukka kovettuu muoviputkeksi, joka kestää vuosikymmeniä.

Sukitus on nopea ja siisti menetelmä, joka ei vaadi rakenteiden purkamista. Tämä tarkoittaa, että kiinteistössä voi asua normaalisti sukituksen aikana. Sukitusmenetelmä pidentää viemäriputkien käyttöikää jopa 50 vuodella, mikä tekee siitä kustannustehokkaan vaihtoehdon perinteiselle viemäriremontille.

Yhteenveto

Viemärin kuvaus ja ennaltaehkäisy ovat keskeisiä toimenpiteitä kiinteistön kunnossapidossa. Säännöllinen viemärin kuvaus auttaa tunnistamaan mahdolliset ongelmat ajoissa ja suunnittelemaan tarvittavat huoltotoimenpiteet. Ennaltaehkäisevät toimenpiteet, kuten säännöllinen puhdistus ja viemäriputkien oikea käyttö, vähentävät viemäriongelmien riskiä merkittävästi.

Viemärin sukitus on tehokas ja pitkäaikainen ratkaisu vanhojen ja vaurioituneiden viemäriputkien kunnostamiseen. Se pidentää putkiston käyttöikää ja vähentää merkittävästi viemäriongelmien riskiä. Me  tarjoamme ammattitaitoista viemärin kuvausta ja sukitusta, jotka takaavat kiinteistön viemäriputkiston toimivuuden ja pitkäikäisyyden.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste