Viemärin kuvaus ammattilaisen tekemänä

14.6.2024

Viemärin kuvaus on tärkeä toimenpide, joka auttaa selvittämään viemäriputkiston kunnon ja mahdolliset ongelmat. Ammattilaisen tekemä viemärikuvaus tarjoaa tarkkaa ja luotettavaa tietoa, jonka perusteella voidaan tehdä tarvittavat korjaustoimenpiteet. Tässä artikkelissa käsittelemme, miksi viemärikuvaus on tärkeää, miten se tehdään ja mitä hyötyjä siitä on.

Miksi viemärikuvaus on tärkeää?

Viemäriputkiston kunto vaikuttaa suoraan kiinteistön toimivuuteen ja asumismukavuuteen. Tukkeutuneet tai vaurioituneet viemärit voivat aiheuttaa vakavia ongelmia, kuten vesivahinkoja ja epämiellyttäviä hajuja. Viemärikuvaus auttaa havaitsemaan nämä ongelmat ajoissa, ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa suurempia vahinkoja.

Viemärikuvaus on erityisen tärkeää vanhemmissa kiinteistöissä, joissa putkisto on saattanut kulua ja vaurioitua vuosien saatossa. Myös uusissa rakennuksissa viemärikuvaus voi paljastaa asennusvirheitä tai muita ongelmia, jotka on syytä korjata mahdollisimman pian.

Miten viemärikuvaus tehdään?

Viemärikuvaus tehdään käyttämällä erityistä viemärikameraa, joka viedään viemäriputkistoon. Kamera tallentaa videokuvaa putkiston sisältä, ja ammattilainen analysoi kuvatun materiaalin. Kuvauksen avulla voidaan tarkasti paikantaa tukokset, halkeamat, korroosio ja muut viat.

Prosessi alkaa yleensä viemäriputkiston puhdistuksella, jotta kamera pääsee liikkumaan esteettömästi. Tämän jälkeen kamera viedään putkistoon, ja kuvattu materiaali analysoidaan. Lopuksi asiakas saa raportin viemäriputkiston kunnosta ja suositukset tarvittavista toimenpiteistä.

Viemärikuvauksen hyödyt

Ammattilaisen tekemä viemärikuvaus tarjoaa useita hyötyjä:

  • Tarkka diagnoosi: Viemärikuvaus paljastaa putkiston kunnon ja mahdolliset viat tarkasti.
  • Ennaltaehkäisy: Ongelmat voidaan havaita ja korjata ennen kuin ne aiheuttavat suurempia vahinkoja.
  • Kustannussäästöt: Ajoissa tehty viemärikuvaus ja korjaustoimenpiteet voivat säästää merkittävästi rahaa pitkällä aikavälillä.
  • Asumismukavuus: Toimiva viemäriputkisto parantaa asumismukavuutta ja vähentää epämiellyttäviä hajuja.

Milloin viemärikuvaus kannattaa tehdä?

Viemärikuvaus kannattaa tehdä säännöllisesti, erityisesti vanhemmissa kiinteistöissä. Suositeltavaa on tehdä viemärikuvaus esimerkiksi viiden vuoden välein, jotta putkiston kunto pysyy jatkuvasti hallinnassa. Myös ennen suurempia remontteja tai kiinteistön myyntiä viemärikuvaus on suositeltavaa.

Jos huomaat viemäriputkistossa ongelmia, kuten toistuvia tukoksia, hajuja tai hidasta vedenpoistoa, on syytä tilata viemärikuvaus mahdollisimman pian. Näin ongelmat voidaan paikantaa ja korjata ennen kuin ne aiheuttavat suurempia vahinkoja.

Viemärikuvauksen jälkeen: Mitä seuraavaksi?

Kun viemärikuvaus on tehty, ammattilainen analysoi kuvatun materiaalin ja laatii raportin viemäriputkiston kunnosta. Raportissa kerrotaan mahdolliset viat ja suositellaan tarvittavat toimenpiteet. Näin voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä viemäriputkiston korjaamisesta tai uusimisesta.

Jos viemärikuvaus paljastaa vakavia ongelmia, kuten halkeamia tai korroosiota, voi olla tarpeen tehdä viemärisukitus tai muu korjaustoimenpide. Viemärisukitus on nopea ja kustannustehokas tapa uusia viemäriputkisto ilman suuria kaivuutöitä.

Lämpö Optimi Oy:n palvelut

Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme kattavat viemäripalvelut, kuten viemärikuvaukset, viemärisukitukset ja viemärin avaukset. Ammattilaisemme käyttävät markkinoiden parasta tekniikkaa ja tarjoavat luotettavaa palvelua. Ota yhteyttä ja pyydä maksuton viemärikuvaus, niin saat tarkan arvion viemäriputkistosi kunnosta ja tarvittavista toimenpiteistä.

Viemäripalveluidemme lisäksi tarjoamme myös muita LVI-palveluita, kuten lämmitysjärjestelmien asennuksia ja huoltoja. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaista palvelua, joka parantaa asumismukavuutta ja kiinteistön arvoa. Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme!

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste