Viemärin kuvauksen tarpeen määrittäminen

12.6.2024

Viemärin kuvaus on tärkeä toimenpide, joka auttaa selvittämään viemäriputkiston kunnon ja mahdolliset ongelmat. Mutta mistä tietää, milloin viemärin kuvaus on tarpeen? Tässä artikkelissa käymme läpi, milloin ja miksi viemärin kuvaus kannattaa tehdä, ja mitä hyötyä siitä on.

Milloin viemärin kuvaus on tarpeen?

Viemärin kuvaus on suositeltavaa tehdä säännöllisesti, erityisesti vanhemmissa kiinteistöissä. Yleisesti ottaen viemärin kuvaus on tarpeen, kun:

 • Viemäriputkisto on yli 20 vuotta vanha
 • Viemärissä on toistuvia tukoksia
 • Viemäristä tulee epämiellyttäviä hajuja
 • Kiinteistössä on havaittu kosteusvaurioita

Viemärin kuvaus auttaa havaitsemaan mahdolliset ongelmat ajoissa, ennen kuin ne aiheuttavat suurempia vahinkoja. Esimerkiksi pienet halkeamat tai tukokset voidaan korjata ennen kuin ne johtavat vesivahinkoihin.

Mitä viemärin kuvauksessa tapahtuu?

Viemärin kuvauksessa käytetään erityistä viemärikameraa, joka viedään viemäriputkistoon. Kamera tallentaa videokuvaa putkiston sisältä, ja ammattilainen analysoi kuvatun materiaalin. Kuvauksen avulla voidaan tarkasti selvittää viemäriputkiston kunto ja mahdolliset ongelmat, kuten halkeamat, tukokset tai asennusvirheet.

Meillä Lämpö Optimilla viemärin kuvauksen suorittaa aina kokenut ammattilainen, joka käyttää markkinoiden parasta kuvaustekniikkaa. Kuvauksen yhteydessä asiakas saa videokuvan lisäksi kattavan kirjallisen kuntoraportin, joka sisältää suositukset mahdollisista korjaustoimenpiteistä.

Viemärin kuvauksen hyödyt

Viemärin kuvauksella on monia hyötyjä, jotka tekevät siitä kannattavan investoinnin:

 • Ongelmien varhainen havaitseminen: Pienetkin viat voidaan havaita ja korjata ennen kuin ne aiheuttavat suurempia vahinkoja.
 • Kustannussäästöt: Ajoissa tehty viemärin kuvaus ja korjaus voivat säästää merkittävästi rahaa verrattuna laajoihin korjaustöihin.
 • Rauhallinen mieli: Tietäen, että viemäriputkisto on kunnossa, voit välttää yllättävät ja kalliit ongelmat.

Laadukas viemärikuvaus auttaa myös suunnittelemaan tulevia huolto- ja korjaustoimenpiteitä, mikä lisää kiinteistön arvoa ja asumismukavuutta.

Viemärin kuvauksen kustannukset

Viemärin kuvauksen hinta vaihtelee riippuen kiinteistön koosta ja viemäriputkiston pituudesta. Yleisesti ottaen viemärin kuvaus on kuitenkin edullinen toimenpide verrattuna mahdollisiin korjauskustannuksiin, jos ongelmia ei havaita ajoissa.

Me Lämpö Optimilla tarjoamme viemärin kuvauksen kilpailukykyiseen hintaan, ja asiakkaamme saavat aina kattavan raportin viemäriputkiston kunnosta. Tämä auttaa tekemään tietoon perustuvia päätöksiä mahdollisista korjaustoimenpiteistä.

Viemärin kuvaus osana kiinteistön huoltoa

Viemärin kuvaus on tärkeä osa kiinteistön säännöllistä huoltoa. Säännöllinen kuvaus auttaa pitämään viemäriputkiston kunnossa ja ehkäisee yllättävät ongelmat. Suosittelemme viemärin kuvausta erityisesti seuraavissa tilanteissa:

 • Ennen kiinteistön myyntiä tai ostoa
 • Ennen suuria remontteja
 • Säännöllisesti osana kiinteistön huolto-ohjelmaa

Viemärin kuvaus on investointi, joka maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti, kun mahdolliset ongelmat havaitaan ja korjataan ajoissa.

Me Lämpö Optimilla olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme parasta palvelua viemärikuvauksessa ja muissa viemäripalveluissa. Ota yhteyttä ja kysy lisää, niin autamme sinua pitämään viemäriputkistosi kunnossa ja toimivana.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste