Viemärin avaus – Ammattilaisen vinkit

31.5.2024

Yleiset syyt viemärin tukkeutumiselle

Viemäriongelmat ovat arkipäiväisiä harmeja, jotka voivat aiheuttaa päänvaivaa kenelle tahansa. Usein tukkeuman taustalla on arjen pienet valinnat, kuten vääränlaisten materiaalien huuhtominen viemäriin. Esimerkiksi talouspaperit, kosteuspyyhkeet ja ruoantähteet eivät kuulu viemäriin, sillä ne eivät hajoa vedessä samalla tavalla kuin wc-paperi. Me Lämpö Optimissa kohtaamme usein myös rasvan aiheuttamia ongelmia, kun keittiön viemäriin päätyy liikaa rasvajäämiä.

Hiukset ja muut kertymät voivat myös muodostaa ajan myötä tiiviitä tukoksia, jotka haittaavat veden virtausta. Säännöllinen viemärin puhdistus ja huolto ovat avainasemassa tukosten ennaltaehkäisyssä. Meidän asiantuntijamme suosittelevatkin kiinnittämään huomiota siihen, mitä viemäriin laittaa, ja tarvittaessa käyttämään viemärin suojia, jotka estävät suurempien roskien pääsyn putkistoon.

Ensiapu tukkeutuneelle viemärille

Kun viemäri on tukkeutunut, on tärkeää toimia nopeasti. Kotikonstein voit yrittää avata tukoksen esimerkiksi kuumalla vedellä tai viemärinavausaineella. Kuumaa vettä kaatamalla viemäriin voi joskus saada rasvat liukenemaan ja tukoksen aukeamaan. Viemärinavausaineita käytettäessä on kuitenkin noudatettava tuotteen ohjeita tarkasti, sillä väärin käytettynä ne voivat vahingoittaa putkistoa.

Mikäli nämä konstit eivät auta, on aika kääntyä ammattilaisen puoleen. Me Lämpö Optimissa olemme valmiita auttamaan viemäriongelmissa, ja meidän kokeneet ammattilaisemme tietävät, miten toimia erilaisissa tukostilanteissa. Älä epäröi ottaa yhteyttä, sillä viemärin tukkeutuminen voi johtaa suurempiin vahinkoihin, jos sitä ei hoideta ajoissa.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet viemärin hyvinvoinnille

Viemärin säännöllinen huolto ja oikeanlaiset käyttötavat ovat parhaita keinoja välttää tukkeumia. Vältä huuhtelemasta viemäriin mitään, mikä ei sinne kuulu, ja puhdista viemärit säännöllisesti. Esimerkiksi keittiön viemäriin kannattaa asentaa rasvasuodatin, joka kerää rasvat ja estää niiden pääsyn viemäriin. Kylpyhuoneessa taas hiussieppari voi pelastaa paljon vaivaa pitämällä hiukset pois viemäristä.

Me Lämpö Optimissa tarjoamme myös säännöllisiä huoltopalveluita, jotka pitävät viemärisi kunnossa. Ammattilaisen tekemä huolto voi tunnistaa ja korjata ongelmia ennen kuin ne muodostuvat vakaviksi tukkeumiksi. Huollon yhteydessä voidaan myös käyttää kameratutkimusta, joka paljastaa putkiston kunnon ja mahdolliset vauriot.

Ammattilaisen rooli viemärin avauksessa

Joskus viemärin tukos on niin vakava, että kotikonstit eivät riitä. Tällöin on viisasta kutsua paikalle ammattilainen, jolla on oikeat työkalut ja osaaminen tukoksen avaamiseen. Ammattilainen pystyy arvioimaan tukoksen syyt ja valitsemaan oikean menetelmän sen poistamiseen. Tämä voi olla mekaaninen avaus, paineilma-avaukset tai jopa putkiston osittainen uusiminen.

Me Lämpö Optimissa käytämme aina turvallisia ja tehokkaita menetelmiä viemärin avaukseen. Ammattilaisen tekemä avaus on nopeaa ja tehokasta, ja se minimoi riskin putkiston vahingoittumisesta. Lisäksi annamme työllemme takuun, joten voit luottaa siihen, että viemäri pysyy avoimena ja toimivana.

Vinkkejä viemärin ylläpitoon ja huoltoon

Viemärin ylläpito ei vaadi suuria ponnistuksia, mutta pienillä teoilla voi olla suuri vaikutus. Esimerkiksi viemärin säännöllinen huuhtelu kuumalla vedellä voi auttaa pitämään rasvat ja muut aineet liikkeessä. Myös soodan ja etikan sekoitus on suosittu kotikonsti, joka voi auttaa pitämään viemärin puhtaana ja hajuttomana.

Me Lämpö Optimissa suosittelemme myös ammattilaisen tekemää säännöllistä viemärinhuoltoa, joka voi sisältää esimerkiksi putkiston huuhtelun ja puhdistuksen. Tämä palvelu voi auttaa ennaltaehkäisemään tukkeumia ja pidentämään putkiston käyttöikää. Ota yhteyttä, niin räätälöimme juuri sinun tarpeisiisi sopivan huoltosuunnitelman.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste