Paras tapa hoitaa viemärin tukos

19.6.2024

Viemärin tukoksen syyt ja ennaltaehkäisy

Viemärin tukokset ovat yleinen ongelma, joka voi aiheuttaa suurta harmia kotitalouksissa. Tukokset syntyvät usein, kun viemäriin kertyy rasvaa, hiuksia, saippuajäämiä ja muita epäpuhtauksia. Nämä aineet voivat ajan myötä muodostaa tiiviin massan, joka estää veden vapaan virtauksen.

Ennaltaehkäisy on paras tapa välttää viemärin tukoksia. Säännöllinen viemärin huolto ja puhdistus voivat estää tukosten syntymisen. Esimerkiksi rasvan kaataminen viemäriin tulisi välttää, ja hiusten kerääminen suihkun viemärisuodattimeen voi vähentää tukosten riskiä. Myös säännöllinen viemärin huuhtelu kuumalla vedellä ja pesuaineella voi auttaa pitämään putket puhtaina.

Kotikonstit viemärin avaamiseen

Jos viemäri tukkeutuu, on olemassa useita kotikonsteja, joilla voit yrittää avata sen ennen ammattilaisen kutsumista. Yksi yleisimmistä menetelmistä on käyttää viemärinavausainetta, joka liuottaa tukoksen. On kuitenkin tärkeää käyttää näitä aineita varoen, sillä ne voivat olla vahingollisia putkistolle ja ympäristölle.

Toinen tehokas tapa on käyttää viemäripumppua. Aseta pumppu viemärin päälle ja pumppaa voimakkaasti, jotta tukos irtoaa. Voit myös kokeilla kaataa viemäriin seoksen, joka koostuu ruokasoodasta ja etikasta. Anna seoksen vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja huuhtele sitten kuumalla vedellä.

Ammattilaisen apu viemärin tukoksen poistamisessa

Jos kotikonstit eivät auta, on aika kutsua ammattilainen. Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme kattavat viemärin avaus- ja huoltopalvelut. Käytämme mekaanista harjapuhdistusta ja painehuuhtelumenetelmiä, jotka takaavat parhaan lopputuloksen. Ammattilaisen apu on erityisen tärkeää, jos tukos on syvällä putkistossa tai jos viemärissä on rakenteellisia ongelmia.

Viemärin avaus ammattilaisen toimesta sisältää useita vaiheita, kuten viemäripisteiden ja hajulukkojen irrotuksen, harjapesurin käytön paineistetun veden ja pesuaineiden kanssa sekä hajulukkojen ja wc-istuinten uusimisen tarvittaessa. Työn lopuksi viemäri kuvataan, jotta voidaan varmistaa, että tukos on poistettu kokonaan.

Viemärin sukitus – pitkäaikainen ratkaisu

Jos viemäriputkisto on vanha ja haurastunut, sukitus voi olla paras ratkaisu. Sukituksessa epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka asennetaan puhdistettuun viemäriputkeen paineilman avulla. Sukka kovettuu muoviputkeksi muutamassa tunnissa, ja se tuo viemärille jopa 50 vuotta lisää käyttöikää.

Sukitus on nopea, siisti ja meluton tapa uusia viemärit. Se tehdään aina rakenteita rikkomatta, joten talossa voi asua koko remontin ajan. Me tarjoamme viemärin sukituspalvelut avaimet käteen -pakettina, mikä tekee remontista vaivattoman ja kustannustehokkaan.

Viemärin kuvaus – tarkka diagnoosi

Viemärin kuvaus on tärkeä osa viemärin huoltoa ja tukosten ennaltaehkäisyä. Ammattitaitoinen viemärin kuvaus paljastaa putkiston todellisen kunnon ja mahdolliset ongelmakohdat. Me käytämme markkinoiden parasta kuvaustekniikkaa, joka takaa tarkan ja laadukkaan lopputuloksen.

Kuvauksen yhteydessä asiakas saa videokuvan lisäksi kattavan kirjallisen kuntoraportin, joka kertoo viemärin kunnon ja mahdolliset korjaustarpeet. Tämä raportti on arvokas dokumentti, joka auttaa suunnittelemaan tarvittavat toimenpiteet ja varmistamaan, että viemäriputkisto toimii moitteettomasti pitkään.

Yhteenveto

Viemärin tukokset voivat aiheuttaa suurta harmia, mutta onneksi niitä voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa tehokkaasti. Säännöllinen viemärin huolto ja puhdistus ovat avainasemassa tukosten ehkäisyssä. Jos tukos kuitenkin syntyy, kotikonstit voivat auttaa sen avaamisessa. Jos nämä eivät riitä, ammattilaisen apu on tarpeen.

Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme kattavat viemärin avaus- ja huoltopalvelut, viemärin sukituksen sekä viemärin kuvauksen. Näiden palveluiden avulla varmistamme, että viemäriputkistosi toimii moitteettomasti ja kestää pitkään. Ota yhteyttä ja pyydä maksuton viemärikuvaus, niin autamme sinua pitämään viemärisi kunnossa.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste