Onko tehokkaimmalla aurinkopaneelilla nopein takaisinmaksuaika?

29.3.2022

Aurinkopaneelien tehokkuudesta kilpaillaan markkinoilla hurjasti. Wattipiikki määriksi ilmoitetaan mitä hurjempia lukemia mainitsematta aurinkopaneelin neliömääriä. Tietoa netti on täynnä eri yrityksien toimesta ilman, että riippumaton lähde olisi sitä arvioinut. Mikäs sen mukavampaa kuin laskea exel-taulukkoon optimistisia lukemia takaisin maksuajoista?

 

“Kun taannoin perehdyin eri valmistajien tarjoamiin aurinkosähköratkaisuihin yksi, jos toinen mainosti Wattipiikkejä ja yksittäisen paneelin korkeaa teknologiaa. Kun puhuin isommasta omakotitalon aurinkosähköjärjestelmästä ja niiden takaisinmaksu ajoista, niin maahantuontiedustajat vetosivat kohteiden erikoislaatuisuksiin. Tästä syystä lupaamme aina alle 10 vuoden takaisinmaksuajan aurinkosähköjärjestelmälle! “

Toni Pajala Lämpö Optimin sähkötöiden johtaja

Aurinkopaneelien tehokkuuteen vaikuttaa varjostus, kennon lämpötila, paneelien suuntaus, asennuspaikan leveysaste, vuoden aika, lika ja pöly. Kaapeloinnin valinta ja niiden sijoituksella on merkittävä rooli. Myös invertterin valinnalla ja sijoituksella on vaikutusta hyötysuhteeseen.

Aurinkosähkötekniikka on mennyt niin hurjasti eteenpäin, ettei surkeaa teholaatua tahdo enää saadakaan, vaan merkittävimmät eroavaisuudet ilmenee asennusyrityksissä ja suunittelussa. 

Toki vanhalla tekniikalla valmistetun perus paneelin tehoero parhaimpaan on huima, mutta todella hyvien ja parhaiden aurinkopaneelien tehojen eroavaisuus on vähäinen. Siksi valmistus määrältään suurimmat aurinkopaneeli valmistajat pärjäävät hinnalla eli juuri niissä takaisinmaksuaika on paras! 

Keneltä tehokkain aurinkopaneelisähköjärjestelmä omakotitaloon?

Isot valtakunnalliset sähkönmyynti yritykset ovat hiljattain ottaneet tuotteisiin aurinkosähköjärjestelmien myynnin, joista toteutuksen toteuttaa alihankintana joku paikallinen sähkö- ja kattourakoitsija – kunhan ne ehtii muilta kiireiltä. Alihankkijat toteuttavat urakan ja laskuttavat toimeksiantajaa ja valtakunnallinen sähkönmyynti yritys ottaa vaan välistä. Helposti mennään myös puhelin tai ovelta-ovelle kauppiaan lankaan ja maksetaan myynti yrityksille isoja provisioita. Toinen vaihtoehto on opiskella nettiä ja tilata parhaaksi katsomalla tavalla sopivimmat tuotteet ja hommata kylänmiehet katolle keikkumaan ja toivoa parasta takaisinmaksun- suhteen.

Ketterä organisaatiorakenne yrityksessä mahdollistaa tarjota laadukasta kokonaispalvelua tuotteineen ja kokonaishinta pysyy järkevänä. Samasta yrityksestä myynti, suunnittelu ja asennus ilman välikäsiä on avaintekijänä hankkiessa aurinkosähköjärjestelmää. 

Edullisimmat aurinkosähkön kiloWatit saadaankin yrityksestä, jolla on pitkä kokemus ja ketterin organisaatio.

Pyydä maksuton kartoitus

Aurinkosähkön asiantuntijamme auttaa oikean aurinkosähköratkaisun valinnassa omakotitaloon.

Aloita soittamalla asiantuntijallemme tai laittamalla yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen, niin annamme tarkan hinnan toteutuksesta ja konsultoimme oikean paketin valinnassa!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste