Miten avata viemäri?

3.6.2024

Vinkkejä tukkeutuneen viemärin avaamiseen

Tukkeutunut viemäri on arkinen ongelma, joka voi aiheuttaa päänvaivaa kenelle tahansa. Onneksi on olemassa muutamia kotikonsteja, joilla voit yrittää avata viemärin itse ennen ammattilaisen kutsumista paikalle. Ensimmäinen askel on yrittää selvittää, mistä tukos johtuu. Usein syynä ovat ruoantähteet, hiukset tai muut viemäriin päätyneet esineet.

Me Lämpö Optimi Oy:ssä suosittelemme aloittamaan yksinkertaisimmasta ratkaisusta: kuumasta vedestä. Kaada kiehuvaa vettä viemäriin, jotta mahdolliset rasvat ja muut aineet voisivat sulaa ja liueta pois. Jos tämä ei auta, voit kokeilla kaupasta saatavia viemärinavausaineita tai mekaanista pumppua. Muista kuitenkin noudattaa tuotteen käyttöohjeita ja käyttää suojakäsineitä kemikaalien kanssa työskennellessä.

Luonnolliset aineet viemärin avauksessa

Kemikaalien sijaan monet suosivat ympäristöystävällisiä ja turvallisempia vaihtoehtoja. Esimerkiksi ruokasooda ja etikka ovat tunnettuja konsteja, jotka voivat tehdä ihmeitä tukkeutuneelle viemärille. Kaada ensin noin kupillinen ruokasoodaa viemäriin ja seuraa perässä saman verran etikkaa. Kemiallinen reaktio näiden aineiden välillä voi auttaa hajottamaan tukoksen.

Toinen luonnollinen keino on käyttää sitruunamehua, joka toimii samankaltaisesti kuin etikka. Sitruunamehun happamuus voi liuottaa tukoksia ja jättää jälkeensä raikkaan tuoksun. Me Lämpö Optimi Oy:ssä suosittelemme kokeilemaan näitä menetelmiä, sillä ne ovat turvallisia sekä sinulle että viemärijärjestelmällesi.

Mekaaniset menetelmät viemärin avaukseen

Jos nesteet eivät auta, voi olla aika kääntyä mekaanisten menetelmien puoleen. Viemärinavauskaapeli, jota kutsutaan myös vivuksi, on tehokas työkalu, joka voi auttaa tukoksen poistamisessa. Työnnä kaapeli viemäriin ja pyöritä sitä varovasti, jotta se pääsee tukoksen kimppuun ja hajottaa sen.

Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme myös ammattimaisia viemärinavauspalveluita, mikäli koet, että tukos on liian vaikea avata itse. Ammattilaisemme käyttävät erikoistyökaluja, jotka pystyvät avaamaan itsepäisimmätkin tukokset ilman, että viemärijärjestelmä vahingoittuu.

Ennaltaehkäisy on avainasemassa

Viemäriongelmien ennaltaehkäisy on tärkeää, jotta vältytään suuremmilta vahingoilta ja kalliilta korjauksilta. Vältä kaatamasta viemäriin aineita, jotka voivat aiheuttaa tukoksia, kuten rasvoja, öljyjä ja kahvinporoja. Myös hiusten ja muiden jätteiden päätyminen viemäriin on hyvä estää käyttämällä viemärin suojasihdintä.

Lämpö Optimi Oy suosittelee säännöllistä viemärien huoltoa ja puhdistusta, jotta mahdolliset ongelmat voidaan havaita ja korjata ajoissa. Meidän asiantuntijamme voivat auttaa sinua viemärihuollossa ja antaa vinkkejä, miten voit itse pitää viemärisi kunnossa.

Kun kotikonstit eivät riitä

Joskus viemärin tukos voi olla niin tiukassa, että kotikonstit eivät tehoa. Tällöin on viisasta kääntyä ammattilaisten puoleen. Me Lämpö Optimi Oy:ssä olemme valmiita auttamaan sinua kaikissa viemäriin liittyvissä ongelmissa. Ammattilaisemme ovat koulutettuja ja varustettuja hoitamaan viemäriongelmat nopeasti ja tehokkaasti.

Älä anna viemäriongelmien häiritä arkeasi. Ota yhteyttä meihin, niin tulemme paikalle arvioimaan tilanteen ja tarjoamaan parhaan mahdollisen ratkaisun. Me Lämpö Optimi Oy:ssä olemme täällä sinua varten, jotta voit jatkaa päivittäisiä toimiasi ilman huolta tukkeutuneista viemäreistä.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste