Miten poistaa viemärin tukos tehokkaasti?

24.6.2024

Viemärin tukos on yleinen ongelma, joka voi aiheuttaa paljon harmia ja epämukavuutta kotona. Tukkeutunut viemäri voi johtaa vedenpinnan nousuun, epämiellyttäviin hajuihin ja jopa vakaviin vesivahinkoihin. Onneksi on olemassa useita tehokkaita tapoja poistaa viemärin tukos ja estää sen uusiutuminen. Tässä artikkelissa käymme läpi parhaat menetelmät viemärin tukoksen poistamiseksi ja annamme vinkkejä, miten voit pitää viemärisi kunnossa.

Viemärin tukoksen syyt

Ennen kuin ryhdyt toimenpiteisiin tukoksen poistamiseksi, on tärkeää ymmärtää, mikä aiheuttaa viemärin tukkeutumisen. Yleisimpiä syitä ovat:

 • Hiukset ja saippuajäämät kylpyhuoneen viemäreissä
 • Rasva ja ruoantähteet keittiön viemäreissä
 • Vierasesineet, kuten lelut tai hygieniatuotteet
 • Putkien rakenteelliset ongelmat tai vanhat putket

Kun tiedät, mikä aiheuttaa tukoksen, voit valita parhaan tavan sen poistamiseksi ja estää vastaavat ongelmat tulevaisuudessa.

Kotikonstit viemärin tukoksen poistamiseen

Monet viemärin tukokset voidaan poistaa kotikonstein ilman ammattilaisen apua. Tässä muutamia tehokkaita menetelmiä:

 • Kuuma vesi ja astianpesuaine: Kaada viemäriin kuumaa vettä ja lisää astianpesuainetta. Tämä auttaa liuottamaan rasvaa ja muita jäämiä.
 • Ruokasooda ja etikka: Kaada viemäriin puoli kupillista ruokasoodaa ja sen jälkeen puoli kupillista etikkaa. Anna seoksen vaikuttaa noin 15 minuuttia ja huuhtele kuumalla vedellä.
 • Imukuppi: Käytä imukuppia luodaksesi painetta, joka voi irrottaa tukoksen. Aseta imukuppi viemärin päälle ja pumppaa voimakkaasti ylös ja alas.

Nämä menetelmät ovat ympäristöystävällisiä ja turvallisia käyttää, mutta ne eivät välttämättä tehoa kaikkiin tukoksiin.

Ammattilaisen apu viemärin tukoksen poistamiseen

Jos kotikonstit eivät tehoa tai tukos on vakava, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme kattavia viemäripalveluita, kuten viemärin avaus ja huolto. Ammattilaisemme käyttävät nykyaikaisia menetelmiä ja laitteita, jotka takaavat tehokkaan ja turvallisen tukoksen poistamisen.

Yksi yleisimmistä menetelmistä on viemärin sukitus, jossa epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka asennetaan puhdistettuun viemäriputkeen paineilman avulla. Sukka kovettuu muoviputkeksi muutamassa tunnissa, ja menetelmä on nopea, siisti ja meluton. Sukitus tuo viemärillesi jopa 50 vuotta lisää käyttöikää.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Paras tapa välttää viemärin tukkeutuminen on ennaltaehkäisy. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla voit pitää viemärisi kunnossa:

 • Vältä kaatamasta rasvaa ja öljyä keittiön viemäriin
 • Käytä viemärisiivilöitä estämään hiusten ja ruokajäämien pääsy viemäriin
 • Huuhtele viemärit säännöllisesti kuumalla vedellä
 • Vältä vierasesineiden joutumista viemäriin

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat yksinkertaisia ja edullisia, mutta ne voivat säästää sinut suurilta ongelmilta ja kalliilta korjauksilta tulevaisuudessa.

Yhteenveto

Viemärin tukos on ikävä ongelma, mutta se on usein ratkaistavissa kotikonstein tai ammattilaisen avulla. Tärkeintä on tunnistaa tukoksen syy ja valita oikea menetelmä sen poistamiseksi. Ennaltaehkäisevät toimenpiteet auttavat pitämään viemärisi kunnossa ja estämään tukkeutumiset tulevaisuudessa.

Jos tarvitset apua viemärin tukoksen poistamisessa tai haluat lisätietoja viemäripalveluistamme, ota yhteyttä meihin Lämpö Optimi Oy:ssä. Ammattilaisemme ovat valmiina auttamaan sinua kaikissa viemäriin liittyvissä asioissa.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste