Mitä tehdä ennen putkiremonttia?

18.4.2024

Valmistautuminen putkiremonttiin

Kun putkiremontti lähestyy, on tärkeää valmistautua huolellisesti. Me Lämpö Optimi Oy:ssä haluamme varmistaa, että prosessi sujuu mahdollisimman kivuttomasti. Ensimmäinen askel on tiedon kerääminen. Selvitä, mitä remontti tarkalleen ottaen pitää sisällään ja kuinka kauan se kestää. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan arkesi remontin ajaksi.

Seuraavaksi kannattaa käydä läpi omaisuutesi ja miettiä, mitä tavaroita tarvitset päivittäin. Varaudu siihen, että osa tiloista ei ole käytössäsi remontin aikana. Pakkaa vähemmän käytetyt esineet laatikoihin ja merkitse ne selkeästi. Näin löydät tarvitsemasi helposti remontin jälkeen.

Tarkista vakuutukset ja sopimukset

Ennen remontin alkua on tärkeää tarkistaa, että kotivakuutuksesi kattaa mahdolliset vahingot remontin aikana. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja varmista, että olet vakuutettu. Me Lämpö Optimi Oy:ssä suosittelemme myös tutustumaan huolellisesti remonttisopimukseen ja sen ehtoihin. Näin ymmärrät paremmin, mitä odottaa ja miten toimia, jos jotain odottamatonta tapahtuu.

On myös hyvä keskustella remonttia tekevän yrityksen kanssa siitä, miten he aikovat suojata kotisi pölyltä ja lialta. Me huolehdimme aina siitä, että työmaa suojataan asianmukaisesti ja että siivous kuuluu palveluumme remontin päätyttyä.

Kommunikoi naapureiden kanssa

Putkiremontti vaikuttaa usein koko taloyhtiöön, joten naapureiden informointi on kohteliasta ja välttämätöntä. Kerro heille remontin aikataulu ja mitä se tarkoittaa käytännössä. Me Lämpö Optimi Oy:ssä autamme mielellämme tiedottamisessa ja voimme tarvittaessa järjestää infotilaisuuksia.

Naapureiden kanssa keskusteleminen voi myös helpottaa yhteiselämistä remontin aikana. Esimerkiksi yhteisten tilojen käyttöön liittyvät järjestelyt on hyvä sopia etukäteen. Näin vältytään turhilta väärinkäsityksiltä ja konflikteilta.

Varaudu arjen muutoksiin

Putkiremontti voi vaikuttaa moniin arjen rutiineihin, kuten vedenkäyttöön ja peseytymiseen. Varmista, että sinulla on suunnitelma näiden toimintojen järjestämiseksi remontin ajaksi. Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme asiakkaillemme vaihtoehtoisia ratkaisuja, kuten tilapäisiä suihkutiloja.

Myös keittiön käyttö voi olla rajoitettua, joten valmistaudu mahdollisesti syömään ulkona tai valmistamaan ruokaa ilman vettä. Pienten lasten tai lemmikkien kanssa asuvien on hyvä miettiä etukäteen, miten heidän tarpeensa huomioidaan remontin aikana.

Jälkisiivous ja tarkastukset

Kun putkiremontti on valmis, on aika tehdä perusteellinen jälkisiivous. Vaikka me Lämpö Optimi Oy:ssä huolehdimme suurimmasta osasta siivousta, on hyvä käydä itsekin läpi kaikki pinnat ja tilat. Näin varmistat, että kotisi on taas miellyttävä ja turvallinen asua.

Lopuksi on tärkeää tehdä tarkastukset ja varmistaa, että kaikki toimii kuten pitää. Me tarkastamme aina työmme jäljen, mutta kehotamme asiakkaitamme myös itse tarkkailemaan, että kaikki on kunnossa. Jos huomaat jotain epäkohtia, ota meihin yhteyttä välittömästi, jotta voimme korjata tilanteen.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste