Mikä on viemärin sukitus ja miten se toimii?

28.6.2024

Viemärin sukitus on moderni ja tehokas menetelmä vanhojen viemäriputkien kunnostamiseen ilman, että rakenteita tarvitsee purkaa. Tämä tekniikka on yleistynyt viime vuosina sen tarjoamien etujen vuoksi, kuten nopeus, kustannustehokkuus ja vähäinen häiriö asukkaille. Mutta mitä viemärin sukitus tarkalleen ottaen tarkoittaa ja miten se toimii? Tässä artikkelissa käymme läpi sukituksen perusteet ja sen toimintaperiaatteet.

Mitä viemärin sukitus tarkoittaa?

Viemärin sukitus on menetelmä, jossa vanhan viemäriputken sisään asennetaan uusi, saumaton putki. Tämä uusi putki muodostuu epoksilla kyllästetystä polyesterihuopasukasta, joka kovettuu muoviputkeksi muutamassa tunnissa. Sukitusmenetelmä soveltuu erinomaisesti erilaisten putkimateriaalien, kuten muovi-, betoni-, valurauta- ja saviputkien, kunnostamiseen.

Sukitus on erityisen hyödyllinen silloin, kun vanhat putket ovat haurastuneet tai niissä on halkeamia, mutta ne eivät ole täysin sortuneet. Menetelmä on kehitetty 1970-luvulla ja sitä käytetään laajasti ympäri maailmaa. Suomessa sukitus on yleistynyt erityisesti omakotitaloissa, liike- ja teollisuuskiinteistöissä sekä taloyhtiöissä.

Viemärin sukituksen vaiheet

Viemärin sukitusprosessi koostuu useista vaiheista, jotka varmistavat työn laadun ja kestävyyden. Ensimmäinen vaihe on viemäriputkien perusteellinen puhdistus. Tämä tehdään mekaanisella harjapuhdistuksella ja painehuuhtelulla, jotta putkien sisäpinnat saadaan täysin puhtaiksi ja karhennetuiksi. Karhennus parantaa sukan tarttumista putken seinämiin.

Seuraavaksi epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka asennetaan viemäriputkeen paineilman avulla. Sukka täyttää putken sisäosan ja kovettuu muutamassa tunnissa muodostaen uuden, saumattoman muoviputken. Lopuksi viemäri kuvataan uudelleen, jotta voidaan varmistaa sukituksen onnistuminen ja dokumentoida työn lopputulos.

Sukituksen edut perinteiseen putkiremonttiin verrattuna

Viemärin sukitus tarjoaa useita etuja perinteiseen putkiremonttiin verrattuna. Ensinnäkin sukitus on huomattavasti nopeampi menetelmä. Omakotitalon viemärisukitusremontti kestää yleensä 2-5 työpäivää, kun taas perinteinen putkiremontti voi kestää viikkoja tai jopa kuukausia.

Toiseksi sukitus on kustannustehokkaampi vaihtoehto. Perinteinen putkiremontti vaatii usein rakenteiden purkamista, mikä lisää kustannuksia ja aiheuttaa enemmän häiriöitä asukkaille. Sukitus tehdään rakenteita rikkomatta, joten talossa voi asua koko remontin ajan. Lisäksi sukitus on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, koska se vähentää jätteen määrää ja materiaalien kulutusta.

Milloin viemärin sukitus on tarpeen?

Viemärin sukitus on tarpeen silloin, kun viemäriputket ovat vanhoja ja haurastuneita, mutta eivät vielä täysin sortuneet. Tyypillisesti sukitus on ajankohtainen, kun putket ovat yli 40 vuotta vanhoja. Sukitus sopii myös tilanteisiin, joissa viemäriputkissa on halkeamia tai vuotoja, mutta ne ovat vielä rakenteellisesti ehjiä.

On tärkeää tarkistaa viemäriputkien kunto säännöllisesti, jotta mahdolliset ongelmat voidaan havaita ajoissa. Ammattilaisen suorittama viemärikuvaus ja kuntotarkastus antavat tarkan kuvan putkiston kunnosta ja mahdollisista korjaustarpeista. Näin voidaan välttää suuremmat ja kalliimmat remontit tulevaisuudessa.

Viemärin sukituksen hinta ja kesto

Viemärin sukituksen hinta vaihtelee kohteen koon ja putkiston pituuden mukaan. Omakotitalon viemärisukitus maksaa tyypillisesti 7000-16000 euroa. Hinta riippuu muun muassa putkiston pituudesta, viemäripisteiden määrästä ja haarojen lukumäärästä. Tarkemman arvion kustannuksista saat maksuttomalla arviokäynnillämme.

Sukitusremontin kesto on yleensä 2-5 työpäivää, riippuen kohteen laajuudesta ja putkiston kunnosta. Sukitus tehdään aina rakenteita rikkomatta, joten talossa voi asua koko remontin ajan. WC ei ole käytössä remontin aikana, mutta tuomme kuivakäymälän asiakkaan käyttöön remontin ajaksi.

Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme kattavat viemärisukituspalvelut omakotitaloille, liike- ja teollisuuskiinteistöille sekä taloyhtiöille. Käytämme markkinoiden parhaita materiaaleja ja menetelmiä, jotta voimme taata työn laadun ja kestävyyden. Ota yhteyttä ja pyydä maksuton arviokäynti, niin suunnitellaan yhdessä paras ratkaisu viemäriongelmiisi.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste