Mikä aiheuttaa viemärin tukoksen?

24.6.2024

Viemärin tukos on yleinen ongelma, joka voi aiheuttaa merkittäviä haittoja kotitalouksissa ja liikekiinteistöissä. Tukkeutunut viemäri voi johtaa epämiellyttäviin hajuihin, vedenpinnan nousuun ja jopa vesivahinkoihin. Tässä artikkelissa käsittelemme yleisimpiä syitä viemärin tukkeutumiseen ja annamme vinkkejä, miten näitä ongelmia voidaan ennaltaehkäistä.

Rasvat ja öljyt

Yksi yleisimmistä viemärin tukkeutumisen syistä on rasvojen ja öljyjen kertyminen putkistoon. Kun rasvaa kaadetaan viemäriin, se saattaa aluksi näyttää nestemäiseltä, mutta jäähtyessään se kovettuu ja tarttuu putkien seinämiin. Tämä voi ajan myötä muodostaa tukoksen, joka estää veden vapaan virtauksen.

Rasvojen ja öljyjen kertymistä voi ehkäistä välttämällä niiden kaatamista viemäriin. Sen sijaan ne tulisi kerätä erilliseen astiaan ja hävittää asianmukaisesti. Myös säännöllinen viemärin huuhtelu kuumalla vedellä ja pesuaineella voi auttaa pitämään putket puhtaina.

Hiukset ja saippuajäämät

Hiukset ja saippuajäämät ovat toinen yleinen syy viemärin tukkeutumiseen, erityisesti kylpyhuoneissa. Hiukset voivat kerääntyä viemärin sisään ja muodostaa tiiviin massan, joka estää veden virtauksen. Saippuajäämät puolestaan voivat tarttua hiuksiin ja muihin roskiin, mikä pahentaa tukosta.

Hiusten ja saippuajäämien kertymistä voi ehkäistä käyttämällä viemärisuodattimia, jotka keräävät hiukset ennen kuin ne pääsevät viemäriin. Suodattimet on hyvä puhdistaa säännöllisesti. Lisäksi viemärin huuhtelu kuumalla vedellä ja saippualla voi auttaa pitämään putket puhtaina.

Ruokajätteet

Keittiön viemärit tukkeutuvat usein ruokajätteiden vuoksi. Vaikka tiskialtaassa olisi roskasihti, pienet ruokahiukkaset voivat silti päästä viemäriin ja kerääntyä putkistoon. Erityisesti tärkkelyspitoiset ruoat, kuten perunankuoret ja riisi, voivat paisua ja aiheuttaa tukoksia.

Ruokajätteiden kertymistä voi ehkäistä käyttämällä roskasihtejä ja välttämällä suurten ruokamäärien huuhtelua viemäriin. Jätteet tulisi kerätä biojäteastiaan tai kompostiin. Myös säännöllinen viemärin huuhtelu kuumalla vedellä ja pesuaineella voi auttaa pitämään putket puhtaina.

Vierasesineet

Vierasesineet, kuten lelut, hygieniatuotteet ja muut kotitalousjätteet, voivat helposti joutua viemäriin ja aiheuttaa tukoksia. Erityisesti lasten lelut ja suuret hygieniatuotteet, kuten vanupuikot ja tamponit, voivat aiheuttaa merkittäviä tukoksia.

Vierasesineiden joutumista viemäriin voi ehkäistä opettamalla perheenjäsenille, mitä viemäriin saa laittaa ja mitä ei. Lisäksi viemärin suodattimien käyttö voi auttaa estämään suurten esineiden pääsyn putkistoon.

Putkien rakenne ja kunto

Viemärin tukkeutumiseen voi vaikuttaa myös putkien rakenne ja kunto. Vanhoissa taloissa putket voivat olla haurastuneita tai ruostuneita, mikä voi johtaa tukoksiin. Lisäksi putkien väärä asennus tai rakenteelliset virheet voivat aiheuttaa veden virtauksen hidastumista ja tukoksia.

Putkien kuntoa voi tarkistaa säännöllisillä viemärikuvauksilla, jotka paljastavat mahdolliset ongelmat ennen kuin ne aiheuttavat tukoksia. Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme ammattitaitoista viemärikuvausta, joka auttaa havaitsemaan ja korjaamaan putkistojen ongelmat ajoissa.

Yhteenveto

Viemärin tukkeutumisen syitä on monia, mutta yleisimpiä ovat rasvat ja öljyt, hiukset ja saippuajäämät, ruokajätteet, vierasesineet sekä putkien rakenne ja kunto. Näiden ongelmien ennaltaehkäisy on mahdollista oikeilla toimenpiteillä ja säännöllisellä huollolla.

Me Lämpö Optimi Oy:ssä olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua viemäriongelmien ratkaisemiseksi. Säännöllinen viemärin huolto ja tarkastus voivat auttaa pitämään putkistot kunnossa ja ehkäisemään tukoksia ennen kuin ne aiheuttavat suurempia ongelmia.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste