Kuinka viemärin sukitus toimii?

14.6.2024

Viemärin sukitus on moderni ja tehokas tapa kunnostaa vanhoja viemäriputkia ilman, että rakenteita tarvitsee purkaa. Tämä menetelmä on yleistynyt viime vuosina sen kustannustehokkuuden ja nopeuden ansiosta. Mutta kuinka viemärin sukitus oikeastaan toimii? Tässä artikkelissa käymme läpi sukituksen vaiheet ja sen edut perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna.

Mikä on viemärin sukitus?

Viemärin sukitus on menetelmä, jossa vanhan viemäriputken sisään asennetaan uusi, saumaton ja kestävä sukitus. Tämä uusi putki muodostuu polyesteri- tai lasikuitukankaasta, joka on kyllästetty epoksihartsilla. Sukitus kovettuu putken sisällä muodostaen uuden, kestävän putken vanhan putken sisään.

Menetelmä on kehitetty 1970-luvulla ja sitä käytetään laajasti ympäri maailmaa. Sukitus soveltuu erinomaisesti erilaisiin putkimateriaaleihin, kuten muoviin, betoniin, valurautaan ja saviputkiin. Se on erityisen hyödyllinen silloin, kun vanhat putket ovat haurastuneet mutta eivät vielä täysin sortuneet.

Sukituksen vaiheet

Viemärin sukitusprosessi koostuu useista vaiheista, jotka varmistavat työn laadun ja kestävyyden. Ensimmäinen vaihe on viemäriputkien tarkastus ja puhdistus. Tämä tehdään yleensä viemärikameran avulla, joka antaa tarkan kuvan putkien kunnosta. Puhdistusvaiheessa putket pestään ja karhennetaan, jotta sukitus tarttuu paremmin.

Seuraavaksi sukitusmateriaali valmistellaan ja kyllästetään epoksihartsilla. Tämä materiaali työnnetään vanhan putken sisään paineilman avulla. Paineilma varmistaa, että sukitus asettuu tiiviisti vanhan putken seinämiä vasten. Lopuksi sukitus kovetetaan joko huoneenlämmössä tai lämmittämällä, jolloin se muodostaa uuden, kestävän putken.

Sukituksen edut perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna

Sukitus on monella tapaa parempi vaihtoehto perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna. Ensinnäkin se on huomattavasti nopeampi. Sukitus kestää yleensä vain 2-5 työpäivää, kun taas perinteinen viemäriremontti voi viedä useita viikkoja tai jopa kuukausia. Tämä tarkoittaa vähemmän häiriöitä asukkaille ja nopeampaa paluuta normaaliin arkeen.

Toiseksi sukitus on kustannustehokkaampi. Koska rakenteita ei tarvitse purkaa, työ on vähemmän työlästä ja siten edullisempaa. Lisäksi sukitus on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, koska se vähentää rakennusjätteen määrää.

Milloin sukitus on paras vaihtoehto?

Sukitus on paras vaihtoehto silloin, kun viemäriputket ovat vielä rakenteellisesti ehjät mutta alkavat osoittaa kulumisen merkkejä. Esimerkiksi valurautaputket, jotka ovat haurastuneet mutta eivät vielä sortuneet, voidaan sukittaa. Tämä estää suurempien vaurioiden syntymisen ja pidentää putkiston käyttöikää jopa 50 vuodella.

Jos viemäriputket ovat täysin sortuneet tai jos kohteessa on tarkoitus tehdä laajempia remontteja, perinteinen viemäriremontti saattaa olla parempi vaihtoehto. Tällöin vanhat putket korvataan kokonaan uusilla, mikä voi olla järkevää, jos lattiat avataan joka tapauksessa.

Viemärin sukituksen kustannukset

Viemärin sukituksen kustannukset vaihtelevat kohteen mukaan. Omakotitalon viemäriputkien sukitus maksaa tyypillisesti 7000-16000 euroa. Hinta riippuu putkiston pituudesta, viemäripisteiden määrästä ja muista tekijöistä. Kustannukset voi selvittää tarkemmin hintalaskurillamme, joka löytyy verkkosivuiltamme.

On myös hyvä muistaa, että sukitus on pitkäaikainen investointi. Oikein tehty sukitus lisää putkiston käyttöikää noin 50 vuotta, mikä tekee siitä kustannustehokkaan ja pitkäkestoisen ratkaisun.

Lämpö Optimi Oy: Viemärisukituksen asiantuntijat

Me Lämpö Optimi Oy:ssä olemme erikoistuneet viemärisukitukseen ja tarjoamme palveluitamme omakotitaloihin, liike- ja teollisuuskiinteistöihin sekä taloyhtiöihin. Käytämme markkinoiden parhaita materiaaleja ja menetelmiä, jotta voimme taata työn laadun ja kestävyyden.

Tarjoamme myös viemärin kuvauksen ja huollon palveluita, jotta viemäriputkesi pysyvät kunnossa ja toimivat moitteettomasti. Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme – autamme mielellämme löytämään parhaan ratkaisun viemäriongelmiisi.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste