Kuinka viemärin sukitus toimii?

13.6.2024

Viemärin sukitus on moderni ja tehokas tapa kunnostaa vanhoja viemäriputkia ilman, että rakenteita tarvitsee purkaa. Tämä menetelmä on yleistynyt viime vuosina sen kustannustehokkuuden ja nopeuden ansiosta. Mutta kuinka viemärin sukitus oikeastaan toimii? Tässä artikkelissa käymme läpi sukituksen vaiheet ja sen edut perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna.

Mikä on viemärin sukitus?

Viemärin sukitus on menetelmä, jossa vanhan viemäriputken sisään asennetaan uusi, saumaton ja kestävä sukitus. Tämä uusi putki muodostuu erityisestä hartsilla kyllästetystä sukasta, joka kovetetaan paikoilleen. Sukitusmenetelmä kehitettiin 1970-luvulla ja sitä käytetään nykyään laajasti ympäri maailmaa.

Sukitus on erityisen hyödyllinen, koska se voidaan tehdä ilman, että rakenteita tarvitsee purkaa. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi lattioita tai seiniä ei tarvitse avata, mikä tekee prosessista nopeamman ja vähemmän häiritsevän asukkaille.

Sukituksen vaiheet

Viemärin sukitus koostuu useista vaiheista, jotka varmistavat, että lopputulos on kestävä ja laadukas. Tässä ovat sukituksen päävaiheet:

  • Viemärin kuvaus: Ennen sukitusta viemäri kuvataan kameralla, jotta voidaan arvioida sen kunto ja suunnitella tarvittavat toimenpiteet.
  • Puhdistus: Viemäri puhdistetaan mekaanisesti ja painehuuhtelulla, jotta sukka tarttuu kunnolla putken seinämiin.
  • Sukan asennus: Hartsilla kyllästetty sukka asennetaan viemäriputkeen paineilman avulla. Sukka täyttää putken ja muotoutuu sen sisäpinnan mukaisesti.
  • Kovetus: Sukka kovetetaan joko kuumalla vedellä, höyryllä tai UV-valolla, jolloin siitä muodostuu kova ja kestävä uusi putki.
  • Lopputarkastus: Sukituksen jälkeen viemäri kuvataan uudelleen, jotta voidaan varmistaa työn laatu ja että uusi putki on saumaton ja vesitiivis.

Sukituksen edut perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna

Sukitus tarjoaa useita etuja perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna. Ensinnäkin se on huomattavasti nopeampi prosessi. Sukitus kestää yleensä vain 2-5 työpäivää, kun taas perinteinen viemäriremontti voi viedä useita viikkoja tai jopa kuukausia.

Toiseksi, sukitus on kustannustehokkaampi vaihtoehto. Koska rakenteita ei tarvitse purkaa, säästetään merkittävästi työvoima- ja materiaalikustannuksissa. Lisäksi sukitus on vähemmän häiritsevä asukkaille, koska se voidaan tehdä ilman, että talossa tarvitsee muuttaa pois.

Millaisiin viemäreihin sukitus sopii?

Sukitus sopii lähes kaikentyyppisiin viemäriputkiin, kuten muovi-, betoni-, valurauta- ja saviputkiin. Menetelmä on erittäin joustava ja sitä voidaan käyttää sekä omakotitaloissa että suuremmissa kiinteistöissä, kuten liike- ja teollisuuskiinteistöissä sekä taloyhtiöissä.

Erityisesti vanhoissa valurautaputkissa sukitus on erinomainen vaihtoehto, koska se voi pidentää putkiston käyttöikää jopa 50 vuodella. Myös muoviviemäreissä sukitus on järkevä vaihtoehto, sillä se tarjoaa pitkäaikaisen ja kestävän ratkaisun.

Viemärin sukituksen kustannukset

Viemärin sukituksen kustannukset vaihtelevat kohteen koon ja putkiston pituuden mukaan. Omakotitalon viemäreiden sukittaminen maksaa tyypillisesti 7000-16000 euroa. Hinta riippuu muun muassa putkiston pituudesta ja viemäripisteiden määrästä.

Vaikka sukitus voi aluksi vaikuttaa kalliilta, se on pitkällä aikavälillä kustannustehokas ratkaisu. Sukitus pidentää viemäriputkien käyttöikää merkittävästi ja vähentää tarvetta tuleville korjauksille, mikä säästää rahaa ja vaivaa.

Me Lämpö Optimilla tarjoamme laajan valikoiman palveluita viemärin sukituksesta viemärin kuvaukseen ja huoltoon. Olemme alamme asiantuntijoita ja käytämme vain parhaita menetelmiä ja materiaaleja. Jos tarvitset apua viemäriongelmien kanssa, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin. Olemme täällä auttamassa!

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste