kotitalousvähennys 2024 putkiremontissa

30.1.2024

Putkiremontti voi olla kallis ja vaativa projekti, mutta kotitalousvähennyksen avulla se voi tulla hieman edullisemmaksi. Kun teet putkiremonttia omassa asunnossasi, voit saada kotitalousvähennyksen tiettyjen kriteerien täyttyessä. Remontin on oltava tehty palkatun työvoiman avulla, ja työn suorittajan on oltava ennakkoperintärekisterissä.

Vuonna 2024 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 250 euroa henkilöä kohden. Tämä tarkoittaa, että jos kotitaloudessa on kaksi henkilöä, jotka tekevät yhteisiä kotitalouskuluja, kuten remontteja tai kunnostuksia, he voivat yhteensä saada enintään 4 500 euron kotitalousvähennyksen. Tämä summa voidaan jakaa tasan tai kumpikin voi hakea vähennystä oman osuutensa mukaisesti, mutta vähennyksen kokonaissumma ei voi ylittää 4 500 euroa kotitaloutta kohti.

Kotitalousvähennyksen määrä lasketaan 40 prosenttia hyväksyttävistä työkuluista, kunnes enimmäismäärä on saavutettu. Esimerkiksi, jos putkiremontin kokonaiskustannukset ovat 5 000 euroa, voit saada kotitalousvähennyksen 2 000 euroa (40 % 5 000 eurosta), mikä voi helpottaa merkittävästi remontin kustannuksia.

On tärkeää säilyttää kaikki putkiremonttiin liittyvät kuitit ja dokumentit, kuten työntekijöiden laskut ja maksetut arvonlisäverot, jotta voit osoittaa nämä kulut verovähennyksen hakemista varten. Kotitalousvähennyksen hakeminen tapahtuu yleensä veroilmoituksen yhteydessä, ja siinä on erillinen kohta kotitalousvähennyksen ilmoittamista varten. Toinen tapa hakemiseen on tehdä uusi verokortti, johon ilmoitetaan tehdystä remontista, näin saat verohyödyn jo samana vuonna käyttöön.

Hyödyntämällä kotitalousvähennystä voit säästää merkittävästi kustannuksissa.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste