Viemäri pulputtaa suihkun jälkeen – syyt ja ratkaisut

11.9.2024

Oletko koskaan huomannut, että viemäri pulputtaa suihkun jälkeen? Tämä voi olla merkki viemäriongelmasta, joka vaatii huomiota. Pulputtava ääni voi johtua useista syistä, kuten tukoksista, ilmanvaihto-ongelmista tai viemäriputkien vaurioista. Tässä artikkelissa käymme läpi yleisimmät syyt ja tarjoamme ratkaisuja, joiden avulla voit selvittää ja korjata ongelman.

Mahdolliset syyt pulputtavalle viemärille

Yksi yleisimmistä syistä viemärin pulputtamiselle suihkun jälkeen on tukos viemäriputkessa. Tukos voi muodostua hiuksista, saippuajäämistä ja muista roskista, jotka kerääntyvät ajan myötä. Kun vesi ei pääse virtaamaan vapaasti, se voi aiheuttaa pulputtavaa ääntä.

Toinen mahdollinen syy on ilmanvaihto-ongelma. Viemärijärjestelmässä on ilmanvaihtoputkia, jotka auttavat tasapainottamaan ilmanpaineen. Jos ilmanvaihtoputki on tukossa tai vaurioitunut, se voi aiheuttaa ilmanpaineen vaihteluita, jotka johtavat pulputtavaan ääneen.

Kolmas syy voi olla viemäriputkien vaurioituminen. Vanhoissa taloissa viemäriputket voivat olla haurastuneita tai halkeilleita, mikä voi aiheuttaa ongelmia veden virtauksessa ja ilmanpaineessa. Tämä voi johtaa pulputtavaan ääneen suihkun jälkeen.

Viemäriongelmien ennaltaehkäisy

Viemäriongelmien ennaltaehkäisy on tärkeää, jotta vältytään suuremmilta ongelmilta tulevaisuudessa. Yksi tehokkaimmista tavoista ennaltaehkäistä tukoksia on käyttää viemärisuodattimia, jotka estävät hiusten ja muiden roskien pääsyn viemäriin. Suodattimet on helppo asentaa ja ne ovat edullisia.

Säännöllinen viemärin puhdistus on myös tärkeää. Voit käyttää kaupasta saatavia viemärin puhdistusaineita tai luonnollisia vaihtoehtoja, kuten ruokasoodaa ja etikkaa. Säännöllinen puhdistus auttaa pitämään viemäriputket puhtaina ja estää tukosten muodostumisen.

Lisäksi on hyvä tarkistaa viemärijärjestelmän ilmanvaihtoputket säännöllisesti. Varmista, että ne eivät ole tukossa ja että ne toimivat oikein. Tämä auttaa tasapainottamaan ilmanpaineen ja estää pulputtavan äänen muodostumisen.

Kuinka itse voi ratkaista pulputtavan viemärin ongelman

Jos viemäri pulputtaa suihkun jälkeen, voit kokeilla muutamia kotikonsteja ongelman ratkaisemiseksi. Ensimmäinen askel on tarkistaa, onko viemärissä tukos. Voit käyttää viemärinavaajaa tai viemärin puhdistusaineita tukoksen poistamiseksi. Muista noudattaa käyttöohjeita huolellisesti.

Toinen keino on tarkistaa viemärijärjestelmän ilmanvaihtoputket. Varmista, että ne eivät ole tukossa ja että ilma pääsee virtaamaan vapaasti. Jos ilmanvaihtoputki on tukossa, voit yrittää puhdistaa sen itse tai kutsua ammattilaisen apuun.

Kolmas vaihtoehto on käyttää viemärin puhdistukseen tarkoitettuja työkaluja, kuten viemärikäärmettä. Tämä työkalu auttaa poistamaan syvemmällä olevat tukokset, joita viemärinavaaja ei pysty poistamaan. Viemärikäärmeen käyttö vaatii hieman taitoa, joten ole varovainen ja noudata ohjeita.

Milloin on aika kutsua ammattilainen apuun

Jos kotikonstit eivät auta ja viemäri pulputtaa edelleen suihkun jälkeen, on aika kutsua ammattilainen apuun. Ammattilainen voi tehdä perusteellisen tarkastuksen ja selvittää ongelman syyn. Heillä on käytössään erikoistyökaluja ja -laitteita, joilla he voivat poistaa tukokset ja korjata mahdolliset vauriot.

Viemäriongelmat voivat olla monimutkaisia ja vaatia erityisosaamista. Ammattilainen osaa arvioida tilanteen ja tarjota parhaan mahdollisen ratkaisun. Tämä voi säästää aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä, sillä ammattilainen varmistaa, että ongelma korjataan oikein ja kestävästi.

Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme viemäriremontteja ja -huoltoja avaimet käteen -pakettina. Jos viemärisi pulputtaa suihkun jälkeen ja et löydä ratkaisua itse, ota yhteyttä meihin. Asiantuntijamme auttavat mielellään ja varmistavat, että viemärisi toimii moitteettomasti.

Pyydä maksuton putkikartoitus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle putkikartoitukselle

Voitte myös soittaa suoraan 044 9747251

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.