Mistä tietää että viemäri on tukossa?

11.9.2024

Hitaasti laskeva vesi

Yksi ensimmäisistä merkeistä tukkeutuneesta viemäristä on hitaasti laskeva vesi. Jos huomaat, että vesi viipyy lavuaarissa, suihkussa tai kylpyammeessa tavallista pidempään, tämä voi olla merkki siitä, että viemäri on osittain tukossa. Veden hidas poistuminen viittaa siihen, että viemäriputkessa on este, joka estää veden vapaan virtauksen.

Hitaasti laskeva vesi voi johtua monista syistä, kuten hiuksista, saippuajäämistä tai muista roskista, jotka ovat kerääntyneet viemäriputkeen. Jos ongelma jatkuu, on suositeltavaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen, kuten Lämpö Optimiin, joka voi suorittaa viemärin kuvauksen ja selvittää tukoksen syyn.

Epämiellyttävät hajut

Epämiellyttävät hajut ovat toinen selkeä merkki tukkeutuneesta viemäristä. Jos huomaat viemäristä tulevan pahan hajun, se voi olla merkki siitä, että viemäriputkessa on tukos, joka estää veden ja jätteen normaalin virtauksen. Tämä voi johtaa bakteerien ja muiden mikro-organismien kasvuun, jotka aiheuttavat hajua.

Hajut voivat olla erityisen voimakkaita keittiön tai kylpyhuoneen viemäreissä, joissa orgaaninen jäte, kuten ruoantähteet ja hiukset, voivat kerääntyä. Ammattilaisen suorittama viemärin puhdistus ja huolto voivat auttaa poistamaan hajut ja varmistamaan, että viemäriputket toimivat moitteettomasti.

Kohisevat äänet viemärissä

Kohisevat tai pulputtavat äänet viemärissä voivat olla merkki siitä, että viemäri on tukossa. Nämä äänet syntyvät, kun ilma ei pääse vapaasti liikkumaan viemäriputkessa veden mukana. Ilman ja veden liikkuminen tukoksen ohi voi aiheuttaa epätavallisia ääniä, jotka ovat helposti havaittavissa.

Jos kuulet tällaisia ääniä, on hyvä tarkistaa viemärin kunto. Ammattilainen voi suorittaa viemärin kuvauksen ja selvittää, mistä äänet johtuvat. Tämä voi auttaa estämään suurempia ongelmia, kuten täydellistä tukkeutumista tai vesivahinkoja.

Vedenpinnan nousu viemärissä

Vedenpinnan nousu viemärissä, kuten wc:ssä, on selkeä merkki tukkeutuneesta viemäristä. Jos huomaat, että wc:n vesi nousee huuhtelun jälkeen tavallista korkeammalle tai että vesi ei laskeudu normaalisti, tämä voi viitata tukokseen viemäriputkessa.

Vedenpinnan nousu voi johtua monista syistä, kuten paperin, hiusten tai muiden esineiden kerääntymisestä viemäriputkeen. Tällaisessa tilanteessa on suositeltavaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen, joka voi suorittaa viemärin avauksen ja varmistaa, että viemäriputket toimivat oikein.

Useiden viemärien tukkeutuminen samanaikaisesti

Jos useat viemärit tukkeutuvat samanaikaisesti, tämä voi olla merkki vakavammasta ongelmasta viemärijärjestelmässä. Esimerkiksi, jos sekä keittiön että kylpyhuoneen viemärit tukkeutuvat yhtä aikaa, tämä voi viitata siihen, että pääviemäriputki on tukossa.

Tällaisessa tilanteessa on tärkeää toimia nopeasti ja ottaa yhteyttä ammattilaiseen, kuten Lämpö Optimiin, joka voi suorittaa viemärin kuvauksen ja selvittää tukoksen syyn. Pääviemäriputken tukkeutuminen voi aiheuttaa vakavia ongelmia, kuten vesivahinkoja, jos sitä ei korjata ajoissa.

Viemärin tukkeutumisen ennaltaehkäisy

Viemärin tukkeutumisen ennaltaehkäisy on tärkeää, jotta vältytään suuremmilta ongelmilta. Säännöllinen viemärin huolto ja puhdistus voivat auttaa pitämään viemäriputket kunnossa ja estämään tukkeutumiset. Esimerkiksi, viemärin huuhtelu kuumalla vedellä ja viemärin puhdistusaineilla voi auttaa poistamaan kertynyttä likaa ja rasvaa.

Lisäksi, viemärin kuvauksen avulla voidaan selvittää viemäriputkien kunto ja mahdolliset ongelmakohdat. Lämpö Optimi tarjoaa ammattitaitoista viemärin kuvausta ja huoltoa, joka auttaa pitämään viemäriputket toimivina ja estämään tukkeutumiset. Säännöllinen huolto ja tarkastus voivat säästää aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä.

Pyydä maksuton putkikartoitus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle putkikartoitukselle

Voitte myös soittaa suoraan 044 9747251

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.