Miten avata viemäri kotikonstein?

17.9.2024

Viemärin tukkeutuminen on yleinen ongelma, joka voi aiheuttaa epämiellyttäviä hajuja ja jopa vesivahinkoja, jos sitä ei hoideta ajoissa. Onneksi on olemassa useita kotikonsteja, joilla voit yrittää avata tukkeutuneen viemärin ennen kuin kutsut ammattilaisen apuun. Tässä artikkelissa käymme läpi tehokkaimmat ja turvallisimmat tavat avata viemäri kotikonstein.

Yleisimmät syyt viemärin tukkeutumiseen

Ennen kuin ryhdyt toimenpiteisiin, on hyvä ymmärtää, miksi viemäri tukkeutuu. Yleisimmät syyt ovat rasvan, hiusten, saippuajäämien ja muiden roskien kerääntyminen putkistoon. Keittiön viemärit tukkeutuvat usein rasvan ja ruokajätteiden vuoksi, kun taas kylpyhuoneen viemärit tukkeutuvat yleensä hiusten ja saippuajäämien takia.

Viemärin tukkeutumisen ennaltaehkäisy on tärkeää. Vältä kaatamasta rasvaa ja suuria ruokajätteitä keittiön viemäriin ja käytä viemärisiivilöitä kylpyhuoneessa estääksesi hiusten ja muiden roskien pääsyn viemäriin.

Kotikonstit viemärin avaamiseen

Jos viemäri on jo tukossa, voit kokeilla seuraavia kotikonsteja sen avaamiseksi:

  • Kuuma vesi ja astianpesuaine: Kaada viemäriin kuumaa vettä ja lisää perään astianpesuainetta. Anna vaikuttaa hetken ja huuhtele uudelleen kuumalla vedellä. Tämä menetelmä toimii erityisesti rasvan aiheuttamiin tukkeumiin.
  • Ruokasooda ja etikka: Kaada viemäriin puoli kupillista ruokasoodaa ja perään puoli kupillista etikkaa. Peitä viemäri ja anna seoksen kuplia noin 15 minuuttia. Huuhtele lopuksi kuumalla vedellä.
  • Imukuppi: Käytä imukuppia luodaksesi painetta viemäriin. Täytä allas vedellä niin, että imukuppi peittyy, ja pumppaa voimakkaasti ylös ja alas. Tämä menetelmä voi auttaa irrottamaan tukkeuman mekaanisesti.

Milloin kutsua ammattilainen?

Jos kotikonstit eivät auta tai tukkeuma uusiutuu usein, on aika kutsua ammattilainen. Ammattilaiset, kuten Lämpö Optimi Oy, voivat suorittaa viemärin avauksen ja huollon tehokkaasti ja turvallisesti. Meillä on käytössämme erikoisvälineet ja -menetelmät, kuten viemärin sukitus, joka voi pidentää viemärin käyttöikää jopa 50 vuotta.

Viemärin sukitus on nopea, siisti ja meluton tapa uusia viemärit ilman rakenteiden purkamista. Tämä menetelmä on myös kustannustehokas ja mahdollistaa asumisen talossa koko remontin ajan. Jos epäilet, että viemärisi tarvitsee perusteellisempaa huoltoa, suosittelemme varaamaan maksuttoman viemärikuvauksen, jonka avulla voimme arvioida viemärisi kunnon tarkasti.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Viemärin tukkeutumisen ennaltaehkäisy on paras tapa välttää ongelmat. Säännöllinen viemärin huolto ja puhdistus voivat estää tukkeumien syntymisen. Käytä viemärisiivilöitä, vältä rasvan kaatamista viemäriin ja huuhtele viemärit säännöllisesti kuumalla vedellä.

Jos haluat varmistaa viemärisi pitkäikäisyyden ja toimivuuden, harkitse ammattilaisten suorittamaa viemärin huoltoa. Lämpö Optimi Oy tarjoaa kokonaisvaltaisia viemärin huoltopalveluita, jotka pitävät putkistosi kunnossa ja estävät yllättävät tukkeumat ja hajuhaitat.

Yhteenveto

Viemärin avaaminen kotikonstein on mahdollista ja usein tehokasta, mutta joskus ammattilaisen apu on välttämätöntä. Ymmärtämällä viemärin tukkeutumisen syyt ja käyttämällä oikeita menetelmiä voit pitää viemärisi toimivana ja välttää suuremmat ongelmat. Jos tarvitset apua viemärin huollossa tai avauksessa, Lämpö Optimi Oy on valmiina auttamaan.

Muista, että säännöllinen huolto ja ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat avain viemärin pitkäikäisyyteen ja toimivuuteen. Ota yhteyttä meihin ja varaa maksuton viemärikuvaus jo tänään!

Pyydä maksuton putkikartoitus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle putkikartoitukselle

Voitte myös soittaa suoraan 044 9747251

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.