Miksi lavuaarista tulee viemärin haju?

6.8.2024

Oletko koskaan astunut keittiöön tai kylpyhuoneeseen ja huomannut epämiellyttävän viemärin hajun? Tämä on yleinen ongelma, joka voi johtua useista syistä. Tässä artikkelissa käymme läpi yleisimmät syyt, miksi lavuaarista tulee viemärin haju, ja annamme vinkkejä ongelman ratkaisemiseksi.

Viemärin hajulukko ja sen toiminta

Yksi yleisimmistä syistä viemärin hajuun on hajulukon toimintahäiriö. Hajulukko on putken osa, joka estää viemärikaasujen pääsyn takaisin huoneilmaan. Se toimii pitämällä pienen määrän vettä, joka toimii esteenä kaasuille.

Jos hajulukko kuivuu, esimerkiksi pitkän käyttämättömyyden jälkeen, viemärikaasut pääsevät vapaasti huoneilmaan. Tämä voi tapahtua erityisesti kesämökeillä tai muissa tiloissa, joita ei käytetä säännöllisesti. Ratkaisu on yksinkertainen: kaada vettä hajulukkoon, jotta se täyttyy uudelleen.

Biofilmin kertyminen putkistoon

Toinen yleinen syy viemärin hajuun on biofilmin kertyminen putkistoon. Biofilmi on bakteerien ja muiden mikro-organismien muodostama kerros, joka voi kasvaa viemäriputkien sisäpinnoille. Tämä kerros voi aiheuttaa epämiellyttävää hajua, erityisesti jos se pääsee kasvamaan esteettömästi.

Biofilmin poistamiseksi voit käyttää viemärin puhdistusaineita tai mekaanista puhdistusta. Säännöllinen viemärin huolto ja puhdistus auttavat estämään biofilmin kertymistä ja pitävät putkiston hajuttomana.

Viemäriputkien vuodot ja halkeamat

Viemäriputkien vuodot ja halkeamat voivat myös aiheuttaa viemärin hajua. Vuotavat putket päästävät viemärikaasuja huoneilmaan, mikä voi olla erityisen ongelmallista vanhemmissa taloissa, joissa putkisto on kulunut.

Jos epäilet, että viemäriputkesi vuotavat, on tärkeää ottaa yhteyttä ammattilaiseen. Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme viemärin kuvauksia, joiden avulla voimme tarkasti selvittää putkiston kunnon ja mahdolliset vuodot. Tämä auttaa sinua tekemään tarvittavat korjaukset ajoissa ja estämään hajuhaitat.

Viemärin tukokset ja niiden poistaminen

Tukokset viemäriputkissa voivat myös aiheuttaa hajuhaittoja. Tukokset estävät veden ja jätteiden normaalin virtauksen, mikä voi johtaa hajujen kertymiseen putkistoon. Yleisiä tukosten aiheuttajia ovat rasva, hiukset ja muut roskat, jotka kerääntyvät putkistoon ajan myötä.

Tukosten poistamiseksi voit käyttää viemärinavausaineita tai mekaanisia menetelmiä, kuten viemärinavausspiraalia. Jos tukos on vakava, suosittelemme ottamaan yhteyttä ammattilaiseen, joka voi suorittaa perusteellisen viemärin avauksen ja huollon.

Viemärin säännöllinen huolto

Viemärin säännöllinen huolto on paras tapa estää hajuhaittoja ja pitää putkisto toimivana. Säännöllinen huolto sisältää viemärin puhdistuksen, huuhtelun ja tarkastuksen, joiden avulla voidaan ennaltaehkäistä ongelmia ennen niiden syntymistä.

Me Lämpö Optimi Oy:ssä tarjoamme kattavia viemärin huoltopalveluita, jotka takaavat putkiston toimivuuden ja estävät hajuhaitat. Säännöllinen huolto auttaa myös pidentämään putkiston käyttöikää ja vähentämään korjauskustannuksia pitkällä aikavälillä.

Yhteenveto

Viemärin haju lavuaarista voi johtua useista syistä, kuten hajulukon toimintahäiriöstä, biofilmin kertymisestä, viemäriputkien vuodoista tai tukoksista. Ongelman ratkaisemiseksi on tärkeää tunnistaa hajun lähde ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin.

Säännöllinen viemärin huolto ja puhdistus ovat avainasemassa hajuhaittojen ennaltaehkäisyssä. Jos tarvitset apua viemäriongelmien ratkaisemisessa, me Lämpö Optimi Oy:ssä olemme valmiina auttamaan. Ota yhteyttä ja varaa maksuton viemärikuvaus, niin selvitämme putkistosi kunnon ja annamme tarvittavat suositukset.

Pyydä maksuton putkikartoitus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle putkikartoitukselle

Voitte myös soittaa suoraan 044 9747251

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.