Miksi kylpyhuoneessa haisee viemäri?

13.8.2024

Kylpyhuoneen viemärin haju on yleinen ongelma, joka voi aiheuttaa epämukavuutta ja huolta asukkaille. Tämä artikkeli käsittelee syitä, miksi kylpyhuoneessa saattaa haista viemäri ja tarjoaa ratkaisuja ongelman korjaamiseksi. Lämpö Optimin asiantuntijoina haluamme jakaa tietoa ja auttaa sinua ymmärtämään, mistä haju voi johtua ja miten se voidaan poistaa.

Viemärin tukkeutuminen

Yksi yleisimmistä syistä viemärin hajuun kylpyhuoneessa on viemärin tukkeutuminen. Tukkeutuminen voi johtua hiuksista, saippuajäämistä, rasvasta ja muista aineista, jotka kerääntyvät viemäriputkiin ajan myötä. Kun viemäri tukkeutuu, vesi ei pääse virtaamaan vapaasti, mikä voi aiheuttaa epämiellyttäviä hajuja.

Viemärin tukkeutumisen estämiseksi on tärkeää huolehtia säännöllisestä viemärin puhdistuksesta. Voit käyttää viemärinavausaineita tai mekaanisia puhdistusvälineitä, kuten viemärinavauskaapelia. Jos tukkeutuminen on vakava, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen, joka voi suorittaa perusteellisen viemärin puhdistuksen.

Kuivunut hajulukko

Hajulukko on viemäriputken osa, joka estää viemärikaasujen pääsyn takaisin huoneilmaan. Jos hajulukko kuivuu, viemärikaasut pääsevät nousemaan ylös ja aiheuttavat hajuhaittoja. Tämä voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun viemäriä ei ole käytetty pitkään aikaan.

Kuivuneen hajulukon ongelma on helppo korjata. Kaada vain vettä hajulukkoon, jotta se täyttyy uudelleen ja estää kaasujen pääsyn huoneilmaan. Jos haju ei häviä, voi olla tarpeen tarkistaa hajulukon kunto ja mahdollisesti vaihtaa se uuteen.

Viemäriputkien vauriot

Viemäriputkien vauriot, kuten halkeamat tai vuotavat liitokset, voivat myös aiheuttaa viemärin hajua kylpyhuoneessa. Vaurioituneet putket päästävät viemärikaasuja ja kosteutta ympäröiviin rakenteisiin, mikä voi johtaa homeen ja bakteerien kasvuun sekä epämiellyttäviin hajuihin.

Viemäriputkien vaurioiden korjaaminen vaatii usein ammattilaisen apua. Lämpö Optimi Oy tarjoaa viemäriputkien sukituspalvelua, joka on kustannustehokas ja kestävä tapa korjata vaurioituneet putket. Sukitusmenetelmässä epoksilla kyllästetty polyesterihuopasukka asennetaan puhdistettuun viemäriputkeen, mikä pidentää putkien käyttöikää jopa 50 vuotta.

Viemärin huollon puute

Säännöllinen viemärin huolto on tärkeää viemärijärjestelmän toimivuuden ja hajuhaittojen ehkäisemiseksi. Viemäriputkiin kertyy vuosien mittaan rasvaa, pesuainejäämiä ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttaa tukkeutumista ja hajuhaittoja.

Lämpö Optimi tarjoaa viemärin huoltopalveluja, jotka sisältävät mekaanisen harjapuhdistuksen ja painehuuhtelun. Näiden menetelmien avulla viemäriputket puhdistetaan perusteellisesti, mikä takaa niiden toimivuuden ja estää hajuhaittojen syntymisen. Säännöllinen viemärin huolto voi myös pidentää viemäriputkien käyttöikää ja vähentää korjaustarpeita.

Viemärikaasut ja ilmanvaihto

Viemärikaasut voivat aiheuttaa hajuhaittoja, jos ilmanvaihto ei toimi kunnolla. Kylpyhuoneen ilmanvaihto on tärkeää, jotta viemärikaasut pääsevät poistumaan huoneesta ja raikas ilma pääsee tilalle. Huono ilmanvaihto voi johtaa viemärikaasujen kertymiseen ja epämiellyttävien hajujen syntymiseen.

Varmista, että kylpyhuoneen ilmanvaihto toimii oikein. Tarkista ilmanvaihtoventtiilit ja puhdista ne säännöllisesti. Jos ilmanvaihto ei toimi kunnolla, voi olla tarpeen asentaa lisäilmanvaihtolaitteita tai parantaa olemassa olevaa ilmanvaihtojärjestelmää.

Yhteenveto

Kylpyhuoneen viemärin haju voi johtua monista eri syistä, kuten viemärin tukkeutumisesta, kuivuneesta hajulukosta, viemäriputkien vaurioista, huollon puutteesta tai huonosta ilmanvaihdosta. Ongelman syyn selvittäminen ja korjaaminen on tärkeää, jotta epämiellyttävät hajut saadaan poistettua ja viemärijärjestelmä toimii moitteettomasti.

Jos et pysty itse ratkaisemaan viemärin hajuhaittaa, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Lämpö Optimi tarjoaa kattavia viemäripalveluja, kuten viemärin sukitusta ja huoltoa, jotka auttavat pitämään viemärijärjestelmän kunnossa ja estämään hajuhaittojen syntymisen. Ota yhteyttä ja pyydä maksuton viemärikuvaus, niin asiantuntijamme auttavat sinua löytämään parhaan ratkaisun viemäriongelmiisi.

Pyydä maksuton putkikartoitus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle putkikartoitukselle

Voitte myös soittaa suoraan 044 9747251

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.