Miten viemärin hajun saa pois?

20.8.2024

Yleiset syyt viemärin hajuille

Viemärin hajut voivat olla erittäin epämiellyttäviä ja häiritseviä, mutta niiden syyt ovat usein melko yksinkertaisia. Yleisimpiä syitä viemärin hajuille ovat viemäriputkien tukkeumat, hajulukkojen kuivuminen ja viemärikaasujen pääsy sisätiloihin. Tukkeumat voivat syntyä esimerkiksi rasvan, hiusten ja muiden epäpuhtauksien kerääntyessä putkistoon ajan myötä. Nämä tukkeumat estävät veden vapaan virtauksen ja aiheuttavat hajujen kertymistä.

Toinen yleinen syy on hajulukkojen kuivuminen. Hajulukko on putkiston osa, joka estää viemärikaasujen pääsyn sisätiloihin. Jos hajulukko kuivuu, esimerkiksi pitkän käyttämättömyyden vuoksi, viemärikaasut pääsevät vapaasti leviämään asuntoon. Lisäksi viemäriputkien vauriot, kuten halkeamat tai liitosten vuotaminen, voivat myös aiheuttaa hajujen leviämistä. Näiden ongelmien tunnistaminen ja korjaaminen on tärkeää, jotta viemärin hajut saadaan poistettua tehokkaasti.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Viemärin hajujen ennaltaehkäisy on usein helpompaa ja edullisempaa kuin niiden poistaminen. Säännöllinen viemäriputkien huolto ja puhdistus ovat avainasemassa. Viemäriputkiin kertyy ajan myötä rasvaa, hiuksia ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttaa tukkeumia ja hajuja. Säännöllinen mekaaninen harjapuhdistus ja painehuuhtelu auttavat pitämään putkiston puhtaana ja toimivana.

Toinen tärkeä ennaltaehkäisevä toimenpide on hajulukkojen tarkistaminen ja tarvittaessa niiden täyttäminen vedellä. Tämä estää viemärikaasujen pääsyn sisätiloihin. Lisäksi on hyvä välttää viemärin käyttöä rasvojen ja muiden kiinteiden aineiden huuhteluun, sillä ne voivat kerääntyä putkistoon ja aiheuttaa tukkeumia. Näiden yksinkertaisten toimenpiteiden avulla voidaan merkittävästi vähentää viemärin hajujen riskiä.

Kotikonstit viemärin hajujen poistamiseen

Jos viemärin hajut ovat jo päässeet leviämään, on olemassa useita kotikonsteja, joilla niitä voi yrittää poistaa. Yksi tehokas tapa on käyttää ruokasoodaa ja etikkaa. Kaada ensin viemäriin noin puoli kupillista ruokasoodaa ja sen jälkeen saman verran etikkaa. Anna seoksen vaikuttaa noin 15 minuuttia ja huuhtele lopuksi kuumalla vedellä. Tämä menetelmä auttaa hajottamaan viemäriputkissa olevia tukkeumia ja neutraloimaan hajuja.

Toinen kotikonsti on käyttää sitruunamehua ja kuumaa vettä. Kaada viemäriin ensin sitruunamehua ja sen jälkeen kuumaa vettä. Sitruunamehu toimii luonnollisena deodoranttina ja auttaa poistamaan epämiellyttäviä hajuja. Lisäksi voit käyttää kaupallisia viemärin puhdistusaineita, mutta niiden käyttöä kannattaa rajoittaa, sillä ne voivat olla haitallisia putkistolle ja ympäristölle. Näiden kotikonstien avulla voit tehokkaasti poistaa viemärin hajuja ja parantaa kodin viihtyisyyttä.

Ammattilaisen apu

Jos kotikonstit eivät riitä viemärin hajujen poistamiseen, on suositeltavaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Lämpö Optimi Oy tarjoaa kattavia viemärin huolto- ja puhdistuspalveluja, jotka takaavat putkiston toimivuuden ja estävät hajujen syntymisen. Ammattilaiset käyttävät mekaanista harjapuhdistusta ja painehuuhtelua, jotka ovat tehokkaita menetelmiä viemäriputkien puhdistamiseen.

Lisäksi ammattilaiset voivat suorittaa viemärikuvauksen, jolla selvitetään putkiston kunto ja mahdolliset vauriot. Tämä auttaa tunnistamaan ongelmat ja suunnittelemaan tarvittavat korjaustoimenpiteet. Viemärin sukitus on yksi tehokas tapa korjata vaurioituneet putket ilman suuria rakenteellisia muutoksia. Sukituksella voidaan pidentää viemäriputkien käyttöikää jopa 50 vuotta. Ammattilaisen apu on usein paras ratkaisu, kun viemärin hajut ovat jatkuva ongelma.

Säännöllinen huolto ja tarkastus

Säännöllinen viemäriputkien huolto ja tarkastus ovat avainasemassa viemärin hajujen ennaltaehkäisyssä ja poistamisessa. Lämpö Optimi Oy tarjoaa kokonaisvaltaisia viemärin huoltopalveluja, jotka sisältävät putkiston puhdistuksen, hajulukkojen uusimisen ja tarvittaessa viemäriputkien sukituksen. Säännöllinen huolto auttaa pitämään putkiston puhtaana ja toimivana, mikä vähentää hajujen riskiä.

Viemärin huolto kannattaa tehdä vähintään kerran vuodessa, erityisesti vanhemmissa taloissa, joissa putkisto on alttiimpi tukkeumille ja vaurioille. Huoltopalveluihin kuuluu myös viemärikuvauksen tekeminen, jolla selvitetään putkiston kunto ja mahdolliset ongelmat. Tämä auttaa tunnistamaan ja korjaamaan ongelmat ennen kuin ne aiheuttavat suurempia haittoja. Säännöllinen huolto ja tarkastus ovat paras tapa varmistaa, että viemäriputkisto toimii moitteettomasti ja hajuttomasti.

Pyydä maksuton putkikartoitus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle putkikartoitukselle

Voitte myös soittaa suoraan 044 9747251

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.