Viemäriremontin hinta määräytyy hyvin pitkälle yrityksen organisaation rakenteesta.  voi olla hyvinkin raskas. Työtilat, autot ja myyjät ovat yrityksen pakollisia menoja, mutta välttämättömiä. Raskaan ja moniportaisen organisaation kulut ovat suuret, joten viemäriremontin hintakin voi olla suuri. Toimijoiden sisällöissä ja hinnoissa on suuriakin eroja, joita kannattaa vertailla. Viemäriremontin hinta ei koostu pelkästään sukitettavista metreistä. 

Viemäriremontissa huomioitavat asiat

Viemäriremontissa on tärkeää ottaa huomioon muutakin kuin viemärissä olevat putket. Vesikalusteitakin kannattaa uusia samassa yhteydessä ammattilaisen ollessa paikalla. Esimerkiksi wc-istuimen koneisto haurastuu iän myötä ja voi aiheuttaa hintavan vesilaskun hiljalleen vuotaessa viemäriputkiin. Vanha wc-istuin takaisin asennettuna työllistää yhtä paljon kuin uuden asennus, joten tarvikkeen hinnalla saa uuden pytyn. Käsienpesualtaiden hajulukot on tärkeää uusia viemäriremontin yhteydessä, niiden ollessa suurin viemäreiden vesivahinkojen aiheuttaja. Lattiakaivoja ei tarvitse vaihtaa, kun niiden sisään voidaan asentaa muovi-insertti.

Viemäriremontin sukitusmateriaalit koostuvat polyesterihuopasukasta, epoksista ja haaravahvikkeista. Putkiston haarakohdat voidaan sukittaa tehdasvalmisteisilla haaravahvikkeilla tai vahvistamalla haarakohdat limisukittamalla. Limisukitus on nopeampi ja edullisempi tehdä, mutta liitossaumojen pitävyyttä on vaikea todentaa. Tehdasvalmisteiden haaravahvikkeiden käyttö on viemäriremontin hintaa nostava tekijä, mutta on varmin tapa saada liitoksista pitävä.

Sisältöä verratessa kaikki ei ole pelkästään numeroita. Meillä jokaisella on kokemusta huonosti onnistuneesta remontista tai -palvelusta. Omaan kotiin sisälle haluaisi tulevan vain onnistuneimmat asentajat, jotka onnistuvat viemäriremontista vähintään kiitettävästi.

Erikoisvarusteltu asennusauto viemäriremontissa mahdollistaa työtilat, jolloin asiakkaan omakotitalosta ei tule työmaata. 

Viemäriremontin hintaan vaikuttavat tekijät

Viemäriremontin hinnan suuruuteen vaikuttaa putkien kokonaispituus, haaraojen lukumäärä, putkien koko, vaihdettavat vesikalusteet ja paljon muuta. Viemäristön jälkiasennukset ja omaperäiset viritykset voivat työllistää tavanomaista enemmän. Metrihinnoittelu viemäriremonteissa ei yksistään sovi omakotitalojen hintakartoitukseen. Viemärihaarakohdat ovat avaintekijässä omakotitalon viemäriremontin hintaa laskettaessa. Tämän pohjalta olemme kehittäneet viemäriremontti hintalaskurin.

Viemärihaarakohdat ovat avain tekijässä omakotitalon viemäriremonttin hintaa laskettaessa.

Vuosikymmenen saatossa viemäristön asennustyyli ei ole muuttunut juuri ollenkaan. 60-70- luvun talojen viemärit ovat lähes identtiset. Viemärin runkoputki lähtee wc- istuimesta tai -viemärintuuletusputkesta katolta ja päättyy pihalla olevaan rengaskaivoon tai tarkistuskaivoon. Runkoputkeen yhdistyy haaroja ja pystyviemäreitä.

Viemäriremontissa karhea ja hauras betoniviemäri työllistää pesuvaiheessa enemmän kuin puhdas muoviputki. Valurautaputken vuosiluku kertoo harvoin putken kunnosta, kun 70- luvun taitteessa viemäreihin on käytetty lähes poikkeuksetta hauraampaa putkea kuin 60-luvun alussa.

Miten osaan valita hyvän viemäriremontin tekijän?

Yrityksellä on hyvä olla voimassa oleva menetelmäsertifikaatti, sillä se ohjaa toimijan tekemään vastuullisesti sukituksen ja siitä on positiivisiä vaikutuksia  vakuutusyhtiöiden korvauskäytännöissä.  Lämpö Optimilla on lisenssi menetelmäsertifikaatin käyttöön.

Sopimusehdot kannattaa käydä tarkkaan läpi. Esimerkiksi viemärin puhdistusvaihe on riskialtis työvaihe hauraille viemäriputkille. Sopimuksessa on hyvä olla kohta, jossa yritys ottaa täyden vastuun, jos putkistossa ilmenee vaurioita. 

Yrityksen kulurakenne voi olla raskas tai kevyt. Työtilat, autot ja myyjät ovat yrityksen pakollisia menoja, mutta välttämättömiä. Toimijoiden sisällöissä ja hinnoissa on suuriakin eroja, joita kannattaa vertailla. Edullinen viemäriremontin hinta ei aina tarkoita sisällön puutteellisuutta. Nopea asennustoimituskin saa herättää kysymyksiä työjonon puutteesta, jos tarjous on voimassa vain hetken “peruuntuneen tai siirtyneen työmaan takia”. Suurelta tuntuvat viemäriremontin hintatarjouksen saadessa kannattaa ottaa vähintään yksi vertailupohja. 

Yhteenveto

Viemäriremonttia vertailessa kannattaa selvittää toimijan vastuut remontin aikana ja vastuuvakuutukset. Yrityksellä on hyvä olla pitkä kokemus ja voimassa oleva menetelmäsertifikaatti. Viemäriremontissa yksittäisen asentajan kokemus on hyvä olla tiedossa, kun sertifikaatit eivät tee kokemattomasta kokenutta. Vastuullinen toimija ottaa kokonaisvastuun viemäriremontista antaen kiinteän urakkahinnan ilman lisätyö- kohtia.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste