“Tämä ei kuulu viemäriremontin urakkahintaan, voimme tehdä työn lisähinnasta..”

Moni pelkää viemäriremonttia ajatellessa putkista löytyvän kuitenkin sortunut kohta sukituksen yhteydessä ja tämän aiheuttavan lisähintaa. Pitääkö varautua pahimpaan, niin voi positiivisesti yllättyä vai vertailisiko viemäriremontin tekijöiden vastuita ja mahdollisia lisätyö- kohtia?

Sukitusremontin sisältö

Viemärisaneerauksessa on tärkeää ottaa huomioon muutakin kuin viemärissä olevat putket. Vesikalusteitakin kannattaa uusia samassa yhteydessä ammattilaisen ollessa paikalla. Esimerkiksi vanha wc-istuin takaisin asennettuna työllistää yhtä paljon kuin uuden asennus, joten vaihto voi olla erittäin järkevää. Käsienpesualtaiden hajulukot on tärkeää uusia viemäriremontin yhteydessä niiden ollessa suurin viemäreiden vesivahinkojen aiheuttaja. Lattiakaivoja ei tarvitse poistaa, kun niiden sisään voidaan laittaa muovi-insertti eli uusi lattiakaivo.

Viemäriremonttia suunitellessa on hyvä selvittää millaisilla materiaaleilla toimijat tarjoaa sukitusta. Viemärin haarakohdat voidaan vahvistaa limisukittamalla tai erillisillä  tehdasvalmisteisilla haaravahvikkeilla. Limisukitus on nopeampi ja edullisempi tehdä, mutta äärimmäisen vaikea todentaa liitossauman pitävyys. Kaikki VTT:llä testatut materiaalit eivät välttämättä tarkoita samaa kuin laatu. 100mm runkoputkessa voidaan käyttää 3mm sukkaa 4mm sijaan. Yrityksellä on hyvä olla voimassa oleva menetelmäsertifikaatti, sillä se ohjaa toimijan tekemään vastuullisesti sukituksen ja siitä on positiivisia vaikutuksia vakuutusyhtiöillä.  Haaravahvikkeiden asennus viemärihaaroihin kertoo toimijan vastuullisuudesta tehdä työ huolellisesti. 

Sisältöä verratessa kaikki ei ole pelkkää numeroita. Meillä jokaisella on kokemusta huonosti tai kohtuullisesti onnistuneesta remontista tai -palvelusta. Omaan kotiin sisälle haluaisi tulevan vain onnistunein asentaja kaksikko, joka onnistuu viemäriremontista vähintään kiitettävästi. Erikoisvarusteltu viemärisaneerauksen asennusauto mahdollistaa työtilat, niin asiakkaan omakotitalosta ei tule työmaata. 

Onko viemäriremonteissa hintaeroja?

Viemäriremontin hinnan suuruuteen vaikuttaa putkien kokonaispituus, haaraojen lukumäärä, putkien koko, vaihdettavat vesikalusteet ja paljon muuta. Viemäristön jälkiasennukset ja omaperäiset viritykset voivat työllistää tavanomaista enemmän. Muutaman metrin pitempi linja työllistää suhteessa vähemmän, jolloin metrihinnoittelu ei oikein sovi omakotitalojen hintakartoitukseen. Viemärihaarakohdat ovat avain tekijässä omakotitalon viemäriremonttia laskettaessa.

Vuosikymmenen saatossa viemäristön asennustyyli ei ole muuttunut juuri ollenkaan. 60-70- luvun talojen viemärit ovat lähes identtiset. Viemärin runkoputki lähtee wc- istuimesta tai -viemärintuuletusputkesta katolta ja päättyy pihalla olevaan rengaskaivoon tai tarkistuskaivoon. Runkoputkeen yhdistyy haaroja ja pystyviemäreitä.

Viemäristössä karhea ja hauras betoniviemäri työllistää pesuvaiheessa enemmän kuin puhdas muoviputki. Valurautaputken vuosiluku kertoo harvoin putken kunnosta, kun 70- luvun taitteessa viemäreihin on käytetty lähes poikkeuksetta hauraampaa putkea kuin 60-luvun alussa.

Yrityksen kulurakenne voi olla raskas tai kevyt. Työtilat, autot ja myyjät ovat yrityksen pakollisia menoja, mutta välttämättömiä. Toimijoiden sisällöissä ja hinnoissa on suuriakin eroja, joita kannattaa vertailla. Edullinen viemäriremontin hinta ei aina tarkoita sisällön puutteellisuutta. Nopea asennustoimituskin saa herättää kysymyksiä työjonon puutteesta, jos tarjous on voimassa vain hetken “peruuntuneen tai siirtyneen työmaan takia”. Toki myyjällä pitää olla jokin hyvä tarina, että voidaan ravistaa hihasta useamman tuhannen euron hinnan alennus. Suuren viemäriremontin hintatarjouksen saadessa kannattaa ottaa vähintään yksi vertailupohja. 

Yhteenveto

Viemäriremonttia vertailessa kannattaa selvittää toimijan vastuut remontin aikana ja vastuuvakuutukset. Yrityksellä on hyvä olla pitkä kokemus ja voimassa oleva menetelmäsertifikaatti. Yksittäisen asentajan kokemus on hyvä olla tiedossa, kun sertifikaatit eivät tee kokemattomasta kokenutta. Vastuullinen toimija ottaa kokonaisvastuun viemäriremontista antaen kiinteän urakkahinnan ilman lisätyö- kohtia.

Pyydä maksuton viemärikuvaus

Lähetä meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin otamme teihin mahdollisimman pian yhteyttä ja sovimme ajankohdan maksuttomalle viemärikuvaukselle markkinoiden parhaimmalla kuvaustekniikalla.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Rekisteriseloste